Godinești, ce tare ești
Cu un viceprimar care este președinte, manager, antrenor și șef de galerie, Știința Godinești revoluționează sportul rege
Totul a început când visele lui Coman Aurariu au căpătat suport în realitate, adică atunci când a fost ales viceprimar la Godinești, Gorj.
Dar el nu e Peter Hill Wood, Florentino Perez sau Rinat Ahmetov. Se crede mai presus decât ei, din simplul motiv că are timp să fie viceprimarul comunei Godinești, să facă și cursuri de antrenori, să înființeze o echipă de fotbal, să repare microbuzul Științei, să umfle mingile, să împartă steaguri galeriei, să muncească la construcția terenului, să pună cărămizi, să gătească și să mai fie și un înfocat al Universității Craiova.
Asta face Coman Aurariu în fiecare zi. Și a pus pe harta României echipa Știința Godinești, după ce a avut ideea ca gruparea gorjeană să aibă parte de un imn pe măsura ambițiilor lui. Au găsit un fel de Marius Moga al manelelor, „celebrul” Nelu Pochea, au dus DVD-uri cu echipa lor și i-au cerut compozitorului să le bage niște versuri apropiate de „You’ll never walk alone”. A ieșit și un videoclip, de care s-a ocupat profesoara de engleză din comună, Alina Pătrașcu, iubita vedetei Dan Bordânc.
Și pe youtube, la descrierea imului, nu e mesajul de pe „Anfield Road”, cel de pe „Shankly Gates”, ci unul pentru cârcotași: „Echipa de fotbal a comunei Godinești. Mulțumim celor care ne sprijină și ne sunt alături. Celor care sunt prea rămași în urmă ca să priceapă ceva, nu le transmitem nimic… sunt prea nesemnificativi”. În imn, ideea e simplă: toți jucătorii sunt nominalizați de artist și ridicați pe un piedestal ca și jucătorii lui Rafa Benitez după o victorie mare. Pentru a înțelege dragostea celor din Godinești, am mers acolo la un meci cu rivalii de la Avântul Baia de Fier. Cele două echipe activează în categoria Onoare Gorj, liga a V-a.
Â
Bere, mici și un gol în minutul 93
În derby-ul cu Avântul Baia de Fier, Istodor a salvat Godineștiul de la o înfrângere în zi de sărbătoare câmpenească.
„Băăăăăăăăăăăăăăăăăă”, se aude cum ajungem la terenul din Godinești. E vocea antrenorului Coman Aurariu, care are un tricou personalizat, cu Știința Godinești, ceas cu Universitatea Craiova, și își cheamă fotbaliștii la vestiare, pentru ședința tehnico-tactică. „Fir-ați ai dracu’, în loc să veniți la ședință, vă stingeți gâtlejele cu bere”, le strigă șeful de galerie tinerilor jucători de la Godinești, în număr de patru-cinci, care se simt mai rebeli și preiau modelul lui Tony Adams, cunoscut ca prieten al licorilor bahice.
Coman Aurariu scrie tacticos numele și face o așezare clasică, italiană, un 4-4-2 perfect, mai ales că începe în poartă cu Roby, îl are fundaș în bandă pe Guță, iar la mijloc căpitanul Sarcină și C. Ronaldo. „Ronaldo, azi dai drumul la minge. Ă‚știa sunt buni rău, au echipă experimentată și nu avem voie să pierdem. La anul tragem la promovare”, este ultimul cuvânt al lui Coman Aurariu. Pe stadion nebunie… bere și mici pe lângă,
Se ratează din orice poziție, Ronaldo driblează ca și cum ar da din picioare vedeta lui Manchester în somn, Guță e inexistent, Roby nu are ce apăra, doar căpitanul Sarcină face legea. „Bă, pauză de apă, că murim”, se aude vocea căpitanului.
E 0-0, deja a trecut o oră de joc, și un „amețit” de oaspete cade în careu, chiar dacă fundașul de la Godinești i-a controlat oasele ca la ortopedie. Nu se arată nimic, decât o asistentă frumoasă îl cheamă pe central. „E penalty!”… Roby portarul încearcă o paradă a la Pantilimon, dar, fiind obez, se sprijină în cot și e 1-0 pentru Baia de Fier. A venit minutul 93, când lovitura de cap a lui Istodor a răsplătit munca genială a lui Coman Aurariu.
Â
Tocană de oaie și o bere, prime
Fiind viceprimar, Coman Aurariu a găsit și cum să-și răsplătească băieții după meci. „Majoritatea sunt tineri, plus că unii sunt angajați. După meci, indiferent de rezultat, băgăm aici, la un local, o tocană de oaie sau vită și câte o bere sau două. E armonie, e frumos. Tot ce facem e ca un tribut pentru Universitatea Craiova. Mi-a dat și Mititelu un tricou cu semnăturile jucătorilor, practic totul a apărut din dragoste pentru Știința”, explică Aurariu.
Â
Sunt pe locul 7
Echipa Știința Godinești a luat ființă în toamna lui 2006, la inițiativa lui Coman Aurariu. Pe atunci, echipa juca pe un islaz, dar acum, cu ajutorul lui Coman și a jucătorilor, plus bani aduși de acasă, la Godinești a apărut un teren cochet, cu tribune, împrejmuit. „Noi l-am construit, plus vestiare și tot ce vedeți. Mulți ne laudă pentru inițiativa noastră. Totul ne costă cam 100 de milioane de lei vechi, anual”, spune Coman, a cărui echipă se află pe locul 7.
Â