Îl lucrează DNA-ul!
Joi, Florin Prunea s-a prezentat la DNA Pitești, pentru a doua oară. „Am discutat de regulamentele FRF”, a fost declarația pe care a dat-o reporterilor, la fel ca și prima dată. Numai că omul chiar nu mințea pentru că, la această nouă repriză de interogatorii, chiar felul în care se face treaba la Federație a fost punctul principal pe ordinea de zi a procurorilor.
În cele cinci ore de audieri, anchetatorii au fost foarte curioși să afle totul despre Federația Română de Fotbal, despre regulamentele ei, despre cum se lucrează acolo și despre influențele care pot fi exercitate. Numele cel mai căutat, Mircea Sandu! Anchetatorii nu au atacat problema chiar direct, pentru că Prunea este unul dintre subalternii direcți ai „Nașului” și nu vor ca acesta să fie pus în gardă, dar asta s-a desprins din audiere.
Â
De ce e „Nașul” potul cel mare
Raportorii UE au creionat României o imagine deosebit de proastă la cele două capitole care ne dor cel mai rău: justiția și corupția. Or tocmai la aceste lucruri se lucrează acum. Imediat după raport, a început sarabanda aresterilor cu Gigi Becali, pentru cazul cu hoții de mașini. Acum, e fotbalul pe listă la DNA. Iar fotbalul e un domeniu de interes public, iar epitetul „curat” nu prea i se potrivește. Iar DNA-ul are nevoie de o lovitură de imagine, or punerea sub acuzare a președintelui FRF ar însemna cu adevărat cel mai mare „boom” mediatic pe această temă din istoria instituției. Rămâne de văzut dacă probele care se adună acum vor fi suficiente pentru a-l trimite pe „Nașul” în fața instanței.
Vor să scape de traficant
FRF s-a delimitat printr-un comunicat pe site-ul oficial de acțiunile lui Gabriel Voicu, maseurul care a fost prins în flagrant având la el un kilogram de heroină. Ieri, șefii de la Federație au trimis o adresă la Poliție prin care solicită să le transmită că confirmarea că acesta a primit mandat de arestare pentru 29 de zile, pentru a putea desface contractul de colaborare. Voicu fusese cooptat pentru proiectul „Luceafărul”în 2006, an în care mai primise o condamnare, dar a fost angajat ca fără probleme pentru că regulile de resurse umane ale FRF solicită cazierul numai pentru funcțiile mari!Â
Penescu, un nou cap de acuzare?
Ieri s-a judecat la Curtea de Apel Pitești recursul lui Cornel Penescu la respingerea cererii de eliberare pe cauțiune. Magistrații au decis să respingă demersul finanțatorului Argeșului, care rămâne astfel în arest. Ba, mai mult, surse judiciare afirmă că lui Penescu i se pregătește un nou cap de acuzare. După trafic de influență și dare de mită, acesta va fi acuzat și de constituire de grup infracțional, pedeapsa pentru această faptă fiind între 5 și 20 de ani de închisoare!
Â