LIVE BLOG World Cup 1994 | România – Suedia 6-7. Prunea: „N-am ieșit din camera de hotel trei zile. Am clacat psihic și fizic”. Cum și-a petrecut luna de miere Florin Răducioiu

LIVE BLOG World Cup 1994 | România - Suedia 6-7. Prunea:
  • Publicat:
  • Actualizat:

„Tommy Svensson, suedezul, a declanșat războiul declarațiilor sforăitoare: „Am o echipă atât de rea, încât este ca și calificată în semifinale”. Pleșuvul antrenor oferă și explicații: „Pe băieții ăștia i-am înrăit dinadins, până când au ajuns să aibă o încredere uriașă în forțele proprii. Nu se vor lăsa cu una-cu două, așa că suntem deja în semifinale!”. Svensson ăsta e un tip ciudat. Cu două ore înaintea meciului cu Arabia Saudită, și-a adunat jucătorii ciorchine în jurul lui, a scos un volum de poezii scrise în 1927 de compatrioata Karin Boye și a citit cu glas tare poezia >. Primele versuri sunau cam așa: >. Zvonurile care răzbat din tabăra suedeză confirmă faptul că și astăzi, înainte de a-i înfrunta pe români, Tommy Svensson va recurge la un doping literar”, prefațează jurnalistul Alin Paicu meciul din sferturile de finală de la World Cup ’94 în cartea „Hora de la miezul nopții”. Dacă nordicii recurg la poezie pentru motivație, românii „se dopează” cu imagini de acasă. Cu sutele de mii de oameni pe care reușesc, pentru câteva ceasuri, să îi facă fericiți. „Uite ce ați făcut pentru România”, le spune, de fiecare dată, Anghel Iordănescu. Astăzi, tricolorii au șansa să îndeplinească visul unei țări: o semifinală de Campionat Mondial cu Brazilia.

SAN FRANCISCO, ORA 15:35
BUCUREȘTI, ORA 01:35

Marcatorul unei duble în partida contra Suediei, Răducioiu a rememorat luna de miere: „Eram căsătorit de două luni și am mers în luna de miere în Hawai. A fost o lună de miere în care 4 zile nu am dormit deloc. Nu îmi dădeau pace gândurile, Astrid mă consola. După care m-am întâlnit întâmplător cu Lothar Mathaus. Am aterizat în insula Maui, era un resort extraordinar Grand Walea și m-am întâlnit cu Lothar care era atunci căsătorit cu o elvețiancă și ne consolam unul pe celălalt pentru că și ei pierduseră cu Bugaria. Am făcut plajă, am mers la piscină. A fost o lună de miere în care nu reușeam să dorm, mă întrebam cum a fost posibil, de ce s-a întâmplat asta”.


SAN FRANCISCO, ORA 15:35
BUCUREȘTI, ORA 01:35

Florin Prunea a fost criticat pentru golul pe care l-a primit în minutul 115. Acesta a povestit, pentru ProSport, momentele de după fluierul final al partidei: „După acel meci am clacat fizic și psihic. Am mai rămas în America vreo 2-3 zile, am fost la New York, dar nu mai știu multe. N-am ieșit din camera de hotel. M-am închis acolo. Momentul cel mai emoționant a fost însă atunci când am revenit în țară. Avionul a făcut escală la Timișoara și erau zeci de mii de oameni care ne așteptau. Am rămas singur în avion. , i-am spus lui Iordănescu, dar el mi-a zis să ies. Când am auzit că lumea îmi strigă numele mi-am spus că m-au iertat…”.


SAN FRANCISCO, ORA 15:30
BUCUREȘTI, ORA 01:30

„Nu se scotea o vorbă, îmi aduc minte că Hagi era destul de liniștit. În vestiar . El era deja în viitor. Florin mi se pare că a plâns în duș. Și eu am plâns la mijlocul terenului, după care m-am dus la toaletă și m-am închis acolo puțin. Asta este… Foarte tăcuți, niciun reproș. Nea Puiu s-a dus la conferința de presă, eu am refuzat să merg. Nu puteam să vorbesc, nu eram în stare. Hagi și Gică Popescu parcă au fost. Apoi, la zona mixtă l-am rugat pe ofițerul de presă să nu mă dea cuiva pentru că efectiv nu pot. Eram trist că se încheiase această aventură a noastră. Eu o numesc aventură, nu Campionat Mondial. Rămânem în istorie… Noaptea de după nu am dormit-o. Băieții s-au dus la New York, singurii care au rămas am fost eu și Lupescu. Am rămas în San Francisco”, își amintește Răducioiu.


SAN FRANCISCO, ORA 15:15
BUCUREȘTI, ORA 01:15

RATARE ROMÂNIA! Belodedici o trimite în semifinală pe Suedia. Șutul său de la 11 metri este apărat de Ravalli, nume care va rămâne pentru totdeauna în memoria românilor. Anghel Iordănescu stă pe banca de rezerve. Nu se poate citi nimic pe chipul lui. Suedezii se bucură, ai noștri plâng: „Belo își ia un avânt prea scurt și-l face pe Ravelli erou național”, încheie Grigore Cartianu.


SAN FRANCISCO, ORA 15:14
BUCUREȘTI, ORA 01:14

Gol Suedia! Larsson îl execută pe Prunea, care s-a dus în colțul opus. Urmează Belodedici


SAN FRANCISCO, ORA 15:13
BUCUREȘTI, ORA 01:13

GOOOOOOL ROMÂNIA! Ilie Dumitrescu transformă perfect lovitura de la 11 metri. Încă sperăm la o calificare în semifinalele Campionatului Mondial. Pentru suedezi, urmează Larsson.


SAN FRANCISCO, ORA 15:12
BUCUREȘTI, ORA 01:12

Gol Suedia! Fundașul Nillson transformă penalty-ul fără emoții. Prunea nu este în apele lui. Urmează Ilie Dumitrescu, iar tensiunea atinge cote maxime.


SAN FRANCISCO, ORA 15:11
BUCUREȘTI, ORA 01:11

RATARE ROMÂNIA! Dan Petrescu, față în față cu Ravelli, nu reușește să îl păcălească pe portarul suedez, care rămâne pe centrul porții: „Un pas mic, încă unul – de ce elan așa de scurt? – și mingea zboară exact acolo unde zboară și Ravelli”, scrie Grigore Cartianu.


SAN FRANCISCO, ORA 15:10
BUCUREȘTI, ORA 01:10

Gol Suedia! Înscrie și Ingesson. Prunea iar nu reușește să ghicească colțul. România mai are două lovituri de la 11 metri, iar Suedia doar una.


SAN FRANCISCO, ORA 15:10
BUCUREȘTI, ORA 01:10

GOOOOOOOL ROMÂNIA Numărul cinci de la națională, Ionuț Lupescu, transformă perfect lovitura de la 11 metri. Încă două și suntem în semifinalele competiției


SAN FRANCISCO, ORA 15:09
BUCUREȘTI, ORA 01:09

Gol Suedia! Brolin își face numărul: „E vedetă, nu își permite să rateze”, notează Cartianu. 4-4. Se pregătește Ionuț Lupescu.


SAN FRANCISCO, ORA 15:08
BUCUREȘTI, ORA 01:08

GOOOOOL ROMÂNIA Gheorghe Hagi transformă fără emoții lovitura de la 11 metri. 4-3. Urmează Brolin pentru suedezi.


SAN FRANCISCO, ORA 15:07
BUCUREȘTI, ORA 01:07

Gol Suedia! Andersson execută la colțul scurt, la fel că Răducioiu. Deși a fost pe minge, Prunea nu a avut cum să o pareze. 3-3


SAN FRANCISCO, ORA 15:06
BUCUREȘTI, ORA 01:06

GOOOOOOOOOL ROMÂNIA Este rândul României. Execută Răducioiu. Perfect, fără nicio șansă pentru Ravelli, portarul care a închis poarta în meciul de astăzi. 1-0 pentru naționala lui Iordănescu. 3-2. Urmează Andersson, cel care a egalat în ultimele minute ale partidei, omul pentru care românii de acasă nu au tocmai cele mai bune sentimente.


SAN FRANCISCO, ORA 15:05
BUCUREȘTI, ORA 01:05

RATARE! Suedia este prima echipă care bate penalty. Mild se îndreaptă către punctul cu var, face câțiva pași în spate și dă peste poarta lui Prunea. Avem noroc. Urmează cel care l-a mai învins pe Ravelli: Răducioiu

„În aceste clipe, cea mai mare densitate de emoții pe metrul pătrat se află pe stadionul „Stanford Stadium”, San Francisco, California, în cercul de la centrul terenului. Acolo se decide soarta a două popoare”, începe Cartianu rememorarea loviturilor de la 11 metri.
20 de ani mai târziu, Răducioiu a povestit cum l-ar fi preferat pe Stelea în poartă, nu pe Prunea: „Eu cred că nea Puiu, sunt convins că dacă ar fi făcut această schimbare de a-l trimite pe Stelea, trebuia să țină cont că Prunea, din punct de vedere psihic, era terminat. Și că ne așteptau 5 penalty-uri în care aveai nevoie de un portar foarte concentrat, foarte proaspăt și puternic mental pentru a repara și a câștiga meciul cu Suedia. Sunt convins 100%, asta e senzația mea… noi aveam nevoie totuși de un penalty să ni-l apere cineva, iar Florin nu mai era în starea psihică pentru a apăra. El ultimele 3 penalty-uri se arunca înainte de a fi executat penalty-ul. Din punct  de vedere mental, el încă se gândea în loc să își spună . Nea Puiu trebuia să aibă o sclipire. Florin nu mai era util în acel context”.


SAN FRANCISCO, ORA 14:59
BUCUREȘTI, ORA 00:59

„Undeva sus, unde se împart noroc și ghinion și se hotărăsc destine, judecătorul suprem își întoarce fața către cel prăbușit la pământ. O umbră se unduiește peste careu, peste Florin, peste tot. Ia înfățișarea unui uriaș, a cărui frunte mângâie mingea coborâtă val-vârtej din bolta albastră a Californiei”, notează Grigore Cartianu.

Gol Suedia! Nilsson centrează în careu, Andersson (foto) se ridică și îl depășește în duelul aerian pe Prunea, atunci când mai erau doar cinci minute până la finalul meciului. Este 2-2. Pentru câteva secunde, stadionul a fost redus la tăcere. Prunea greșește decisiv. În ultimul  minut al partidei, Suedia e aproape să facă 3-2 prin Andersson, iar mai apoi prin Larson. Prunea reușește să se revanșeze pentru gafa de la golul de 2-2, intervenind de două ori. România nu pare să își revină din șocul egalării: „Cum ai putut Florine, cum ai putut?”, se întreabă Grigore Cartianu. „Poate o fi greșeala noastră, la 2-1 am crezut că nu mai pierdem. Dar în momentul în care am primit gol, senzația mea a fost atât de negativă încât, cu toate că mai erau 5 minute, și urmau penalty-urile am zis , își amintește marcatorul celor două goluri, Răducioiu.

Se aude acum și fluierul arbitrului englez. Urmează loteria loviturilor de la 11 metri. Emoții mari pentru România. Toate speranțele stau în Prunea și în inspirația lui de moment. Li se dau portarilor ultimele sfaturi. Camerele televiziunilor insistă pe Hagi.


SAN FRANCISCO, ORA 14:50
BUCUREȘTI, ORA 00:50

GOOOOOOOOOOOOOOOL ROMÂNIA! Răducioiu aduce în avantaj echipa după o serie de greșeli din apărarea suedezilor, cu un șut din afara careului. Este minutul 100 și România conduce cu 2-1 în sfertul de finală jucat contra Suediei. Marcatorul golului sare în brațele lui Popescu: „Extraordinară echipa țării noastre! De la 0-1 la 2-1″, a spus și Țopescu pe comentariu, după ce a răgușit la gol.

Schwarz vede în minutul 102 cel de-al doilea cartonaș galben și este eliminat. Suedia joacă în 10 oameni și mai este o repriză de prelungiri: „Mai au arțăgoșii  ăștia scandinavi vreo șansă?”, se întreabă Grigore Cartianu.


SAN FRANCISCO, ORA 14:35
BUCUREȘTI, ORA 00:35

Un minut mai târziu, Dahlin șutează la poarta lui Prunea din întoarcere, dar mingea se duce puțin pe lângă poartă. Comentatorul partidei ne anunță că era sigur de faptul că Răducioiu va fi omul de gol al României, dar că „am folosit pentru a nu face pe deșteptul”. În ultimele secunde ale partidei, proaspăt intratul Panduru îl driblează pe Ljung și trage de la distanță, dar nu reușește să prindă spațiul porții lui Ravelli. Este fluierat finalul celor 90 de minute regulamentare. Urmează reprizele de prelungire.

„E clar, ne aflăm într-o zodie norocoasă. De trei săptămâni încoace, destinul își întoarce fața către noi exact atunci când suntem în pericol. Dăm goluri când trebuie”, încheie și Grigore Cartianu cele 90 de minute. Urmează cinci minute de pauză.


SAN FRANCISCO, ORA 14:33
BUCUREȘTI, ORA 00:33

GOOOOOOOOOL ROMÂNIA! Răducioiu egalează în minutul 88 din pasa lui Hagi, care a executat perfect o lovitură liberă. Ravelli este învins pentru prima oară de calmul lui Răducioiu. Sperăm din nou la o calificare în semifinalele competiției. Jucătorii se bucură. Încă două minute până la sfârșitul celor 90 de minute de joc regulamentare: „Dar ce se întâmplă? Aleargă o nălucă blondă, echipată în roșu, Un resort mă catapultează pe verticală. Plămânii se umflă ca niște foale. Trag în ei tot aerul emisferei boreale, apoi se comprimă încetinel și gâtlejul îmi scapă un pe care-l simt susținut de alte câteva zeci de milioane de plămâni, grupați doi câte doi. Gol Răducioiu și suntem în prelungiri!!!”, scrie Cartianu.


SAN FRANCISCO, ORA 14:24
BUCUREȘTI, ORA 00:24

Gol Suedia! În minutul 79, Brolin deschide scorul după o combinație cu Mild. Cel din urmă a bătut o lovitură liberă care a surprins întreaga apărare a României. Prunea nu a avut cum să apere șutul suedezului. România este condusă cu 1-0. Hagi bate o lovitură liberă de la 30 de  metri, dar Ravelli trimite mingea în corner. Minutul 80, scorul este în continuare 1-0 pentru suedezi. Comentatorul partidei ne anunță că pe stadion sunt prezenți 81.750 de spectatori. Majoritari sunt cei suedezi: „Hagi încearcă, dar astăzi nu prea e în zi de șut. Iar Ravelli ăsta se aruncă în cap, în umăr, scoate tot, parcă e nebun”, comentează și Grigore Cartianu.


SAN FRANCISCO, ORA 14:14
BUCUREȘTI, ORA 00:14

Ilie Dumitrescu cade în careu la un duel cu Bjorklund, cere penalty, dar centralul partidei îi face semn să se ridice, asta spre nemulțumirea tuturor jucătorilor naționalei. La reluare, se vede cu ochiul liber faptul că Bjorklund nu intră la minge și că îl faultează pe Dumitrescu. Ar fi trebuit să fie lovitură de la 11 metri pentru România în minutul 65. În același minut, Prunea intervine salvator la șutul plasat perfect al lui Brolin și respinge în corner. Este felicitat imediat de Dan Petrescu. Se aud fluierături la fiecare atingere a mingii de către jucătorii lui Anghel Iordănescu: „Nu, arbitrul englez Philip Don își amintește că Suedia e mai aproape de Anglia decât de România”, notează Grigore Cartianu în „Hora de la miezul nopții”.

Suedia înscrie prin Ingesson în minutul 67, dar golul este anulat din cauza unui fault în atac. De data aceasta, decizie corectă a arbitrului.


SAN FRANCISCO, ORA 14:00
BUCUREȘTI, ORA 00:00

În minutul 51, Răducioiu preia greșit o pasă în careu, irosind o șansă mare de a deschide scorul. În continuare, 0-0. Lupescu trage un șut de la 40 de metri, dar Ravelli prinde cu greu balonul, din cea de-a doua încercare. Este minutul 53. Hagi pare nemulțumit de evoluția echipei, este surprins de camere dând din cap dezaprobator.


SAN FRANCISCO, ORA 13:45
BUCUREȘTI, ORA 23:45

În minutul 46, Dan Petrescu pătrunde în careu, dar îl nimerește din nou pe Ravelli. Început promițător pentru România, care pare să-și fi păstrat ceva din elanul de la sfârșitul primei reprize: „Sunt sigur că Dan Petrescu va mai avea șansa să marcheze. Eu îl consider cel mai complet jucător al naționalei”, spune Cristian Țopescu. 


SAN FRANCISCO, ORA 13:30
BUCUREȘTI, ORA 23:30

Pauză pe Stanford Stadium în ultimul sfert de finală de la World Cup ’94. După un început în forță al nordicilor, tricolorii au reușit să echilibreze meciul și chiar să amenințe în câteva rânduri poarta Suediei. În ultimul sfert de oră, Ravelli a respins în corner un șut al lui Lupescu de la aproape 35 de metri. Din lovitura de la colț a ieșit o mare șansă a tricolorilor de care Ilie Dumitrescu nu a profitat. Dintr-o poziție asemănătoare, acesta reușea să înscrie împotriva Argentinei.


SAN FRANCISCO, ORA 13:20
BUCUREȘTI, ORA 23:20

Ocazie mare pentru România! Răducioiu irosește o șansă bună de a marca, după ce Dan Petrescu l-a găsit excelent în careu pe omul revenit în echipa de start după suspendarea din meciul cu Argentina. Șutul său trece însă, din păcate, peste poartă. În același minut 35, Selymeș vede cartonașul galben și devine indisponibil pentru semifinale. „Să ajungem noi până acolo”, spune și Cristian Țopescu, comentatorul TVR, care își anunțase retragerea din activitate după meciul din optimi, cu Argentina. 


SAN FRANCISCO, ORA 13:00
BUCUREȘTI, ORA 23:00

În minutul șapte, arbitrul arată primul cartonaș galben al sfertului de finală. Ingesson este avertizat după un fault la mijlocul terenului. La o fază anterioară, îl faultase pe Hagi și scăpase doar cu un avertisment verbal.
În minutul 13, Hagi și Ilie Dumitrescu reușesc să creeze împreună o șansă importantă de gol, dar mingea trimisă de căpitanul României îl nimerește pe Ljung. Scorul este în continuare 0-0, dar partida începe să se echilibreze, iar naționala lui Anghel Iordănescu să conteze în atac.


SAN FRANSCISCO, ORA 12:45
BUCUREȘTI, ORA 22:45

în ciuda presiunii, meciul are ritm încă din start. În minutul 4, suedezii au o mare ocazie de gol: Ingesson pătrunde pe partea dreaptă, centrează în careu pentru Dahlin, dar, din fericire pentru noi, cel socotit de Anghel Iordănescu drept „pericolul numărul unu” nimerește bara cu o lovitură de cap. Nordicii rămân în atac și, peste doar un minut, același Dahlin încearcă să profite de o pasă trimisă sprea slab către Prunea. Portarul intervine oportun. Anghel Iordănescu se agită pe banca tehnică!
Primul șut al României spre poartă vine în minutul șase, dar execuția lui Dorinel Munteanu din afara careului este, mai degrabă, dezamăgitoare. 


SAN FRANCISCO, ORA 12:30
BUCUREȘTI, ORA 22:30

Înainte de intrarea pe teren a celor două echipe, grafica televiziunii ne pune la curent asupra condițiilor meteorologice din ziua partidei: sunt 23 de grade Celsius, umiditatea este de 58%, iar vântul bate cu 14 km/h. La scurt timp după aceea, camerele îi surprind pe suporterii români aflați în tribunele stadionului. Crainicul tocmai enumeră „11”-le Suediei. 

Echipele intră pe teren. Florin Prunea este în prim-plan, urmat de Gică Popescu. Camerele televiziunilor par a se concentra mai mult pe echipa Suediei. Ai noștri trec aproape neobservați. După aproape un minut, putem să vedem un cadru cu numărul 10 al echipei și căpitanul României, Gică Hagi.
„Bună seara de la San Francisco, perla Pacificului, centrul financiar, comercial și cultural al Californiei! Acesta este ultimul sfert de finală al turneului. Fotbaliștii români, în echipament complet roșu. Cei suedezi, în echipament complet alb. Timp ideal pentru fotbal, gazon excelent, în tribune aproximativ 80.000 de spectatori”, este întâmpinarea lui Cristian Țopescu, comentatorul partidei dintre România și Suedia.
Se intonează imnurile naționale. Cel al României este primul. Se aud spectatorii români prezenți pe stadion. După imnul Suediei, Cristian Țopescu ne anunță următoarele: „Prezența la microfon a celui care vă vorbește a fost hotărâtă în ultimul moment, după cum mi s-a spus, la cererea telespectatorilor, exprimată prin telefoane, scrisori și în presă”. 
Lovitura de start o au suedezii. Arbitrul englez fluieră începutul sfertului de finală dintre România și Suedia.


Roland Nilssen, în echipament alb, este al treilea cel mai selecționat jucător suedez din toate timpurile, cu 116 prezențe în naționala scandinavă


Noi aveam o problemă cu începuturile de meci. Dar în această partidă, dacă observați, am avut mai mult inițiativa
Florin Răducioiu, atacant România


SAN FRANCISCO, ORA 12:00
BUCUREȘTI, ORA 22:00

La douăzeci de ani distanță, Florin Răducioiu își aduce aminte de momentele de dinaintea partidei și de modul în care tricolorii îi priveau pe adversarii din Nordul Europei: „Nu ne temeam. Sigur, îi respectam, dar ne-am dat seama că, până la urmă, reușisem să ajungem în sferturile de finală ale Cupei Mondiale. Jucam fără complexe”.  Până la startul meciului a mai rămas doar o jumătate de oră. Tricolorii se pregătesc să termine exercițiile de încălzire coordonate de „secundul” Țiți Dumitriu. În vestiar, Anghel Iordănescu își pregătește discursul. La masa presei, comentatorul TVR, Cristian Țopescu, își drege vocea pentru cea mai importantă partidă a tricolorilor din istorie


SAN FRANCISCO, ORA 11:30
BUCUREȘTI, ORA 21:30

Hagi și ceilalți tricolori au ajuns la „Stanford Stadium”. În tribune sunt așteptați peste 80.000 de spectatori. De această dată, fotbaliștii României pot sta liniștiți. Nu vor avea parte de ostilitatea publicului sud-american, așa cum s-a întâmplat cu Columbia și cu Argentina. Echipa de start diferă față de partida din optimi, contra argentinienilor, pentru că Răducioiu are din nou drept de joc. 

Prunea – D. Petrescu, Prodan, Belodedici, Selymeș – D. Munteanu, G. Popescu, Hagi, Lupescu, I. Dumitrescu – Răducioiu


SAN FRANCISCO, ORA 11:00
BUCUREȘTI, ORA 21:00

Anghel Iordănescu, selecționerul României a prefațat întâlnirea cu Suedia la conferința de presă ținută cu o zi înaintea confruntării de la San Francisco. În opinia tehnicianului, naționala scandinavă reprezenta cel mai puternic adversar de până acum al tricolorilor: „Este, fără îndoială, cel mai greu meci pe care echipa României îl va susține aici dintre toate cele cinci partide. În primul rând, pentru că Suedia este o formație ambițioasă și care joacă în forță, omogenă, și are în componență un jucător, Dahlin, care este extrem de eficace și extrem de periculos. El va constitui, de altfel, pericolul numărul unu al meciului”.


SAN FRANCISCO, ORA 10:30
BUCUREȘTI, ORA 20:30

Pe 12 iunie, la Newport, cu șase zile înainte de startul Cupei Mondiale, România și Suedia s-au întâlnit pentru un joc amical. Tricolorii au terminat la egalitate, scor 1-1, partida cu nordicii, golul nostru fiind marcat de Gică Hagi, în minutul 76′. În acea partidă, după o lovitură primită în cap de la un adversar, Bogdan Stelea a ajuns la spital suferind o comoție ușoară: „Îi cunoșteam foarte bine pe suedezi, nu aveau cu ce să ne surprindă. Știam stilul lor de joc, nu avea ce să se schimbe într-o lună”, spun mai mulți dintre tricolorii de atunci. 


SAN FRANCISCO, ORA 10:00
BUCUREȘTI, ORA 20:00

În ziua „sfertului” cu Suedia tricolorii și-au dat seama că sunt de 40 de zile pe pământ american. S-au obișnuit cu temperaturile ridicate, dar, mai important, s-au obișnuit cu gustul victoriei. Pe rând, Columbia, Statele Unite și Argentina le-au fost victime. Accidentul cu Elveția este demult uitat. Peste două ore și jumătate urmează partida care poate aduce România în primele patru echipe ale lumii. În ultimele zile, la antrenamente, fotbaliștii lui Anghel Iordănescu au exersat toate scenariile posibile, inclusiv loviturile de la 11 metri. Ieri, la ultima ședință de pregătire, concursul de penalty-uri a avut doi câștigători: Dan Petrescu și Miodrag Belodedici. „Ei au jucat finala, au dat șase din șase”, confirmă Florin Răducioiu, atacantul pregătit să revină în „11”-le de start după ce și-a ispășit etapa de suspendare în meciul cu Argentina.

În țară, Gazeta Sporturilor face un sondaj printre antrenorii și jucătorii din Divizia A pentru a afla părerea generală despre marele meci al tricolorilor. 

Răducanu Necula (antrenor Rapid): „Am văzut că arbitrul va fi englez. Mai mult ca sigur va lăsa jocul liber, >. Suedezii au totuși un alt stil decât argentinienii, fac presing, și nu știu dacă ne va mai merge cu pasa lungă, pe contraatac…Poate părea surprinzător, dar eu n-aș schimba echipa care a bătut Argentina”

Adrian Oprișan (jucător la Sportul Studențesc): „La el acasă, fotbalul suedez este jucat într-un stil mai apropiat celui britanic. Dar, se cunoaște că mai mulți jucători suedezi evoluează în alte campionate, mai sudice, unde s-au și obișnuit. Pentru ei, nici chiar căldura nu este o mare problemă. Naționala Suediei are jucători căliți, care evoluează fără complexe în fața oricărui adversar. Dar dacă Hagi și colegii lui vor juca >, atunci suedezilor le va fi greu să se impună. Anticipez un 2-1 pentru România”.

*Înainte de Revoluția din 1989, Adrian Oprișan a fugit în Suedia, unde a reușit să dobândească și cetățenia. A revenit în țară după căderea regimului comunist.

Sorina Oprițescu / Redactor
Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Mădălin Ionescu este bolnav! Vedeta s-a internat de luni, în mare secret. Ce diagnostic a primit
Mădălin Ionescu este bolnav! Vedeta s-a internat de luni, în mare secret. Ce diagnostic a primit
Cota lui Dennis Man ”a explodat”! Record pentru fotbalistul Parmei
Cota lui Dennis Man ”a explodat”! Record pentru fotbalistul Parmei
VEȘTI URIAȘE pentru acești români! Vor primi câte 200 de lei pe zi începând de anul viitor
VEȘTI URIAȘE pentru acești români! Vor primi câte 200 de lei pe zi începând de anul viitor
Ce se întâmplă cu Radu Drăgușin, înaintea duelului cu Manchester United. Anunțul britanicilor
Ce se întâmplă cu Radu Drăgușin, înaintea duelului cu Manchester United. Anunțul britanicilor
Bomba zilei! Dan Petrescu, OUT de la CFR! Anunţul a fost făcut în direct: ”S-a umplut paharul!” | VIDEO EXCLUSIV
Bomba zilei! Dan Petrescu, OUT de la CFR! Anunţul a fost făcut în direct: ”S-a umplut paharul!” | VIDEO EXCLUSIV
S-a aflat planul lui Dan Şucu la Genoa! Lovitura din contabilitatea clubului italian: unde ajunge afaceristul român de la Rapid
S-a aflat planul lui Dan Şucu la Genoa! Lovitura din contabilitatea clubului italian: unde ajunge afaceristul român de la Rapid
IREAL: cum arată acum Alina Plugaru, după ce  s-a retras din industria filmelor pentru adulți! Fosta actriță e total schimbată
IREAL: cum arată acum Alina Plugaru, după ce s-a retras din industria filmelor pentru adulți! Fosta actriță e total schimbată
Simona Halep a făcut MARELE ANUNŢ. Era de aşteptat...
Simona Halep a făcut MARELE ANUNŢ. Era de aşteptat...
BANCUL ZILEI: Bulă iese la agățat: – Bulă, sunt măritată! De câte ori să îți repet?! Am un soț acasă!
BANCUL ZILEI: Bulă iese la agățat: – Bulă, sunt măritată! De câte ori să îți repet?! Am un soț acasă!
Este şi Putin în pericol, după asasinarea generalului Igor Kirilov? Analiza lui Laurenţiu Pleşca, cercetător la Centrul Român de Studii Ruse
Este şi Putin în pericol, după asasinarea generalului Igor Kirilov? Analiza lui Laurenţiu Pleşca, cercetător la Centrul Român de Studii…
Marea TRISTEȚE din viața frumoasei Ingrid Bergman! „Am trecut de la sfântă...
Marea TRISTEȚE din viața frumoasei Ingrid Bergman! „Am trecut de la sfântă...
Cumpărați o echipă din Italia? Gigi Becali a dat răspunsul pe loc, după ce Dan Șucu a devenit acționar majoritar la Genoa
Cumpărați o echipă din Italia? Gigi Becali a dat răspunsul pe loc, după ce Dan Șucu a devenit acționar majoritar…
Ce mesaj emoționant a transmis Mario, băiețelul care s-a trezit din comă după ce s-a înecat într-un parc acvatic din Oradea
Ce mesaj emoționant a transmis Mario, băiețelul care s-a trezit din comă după ce s-a înecat într-un parc acvatic din…
Călin Georgescu a promis! Anunț pentru toți românii: Vă garantez că...
Călin Georgescu a promis! Anunț pentru toți românii: Vă garantez că...
Anunțul momentului despre FCSB
Anunțul momentului despre FCSB
Avem TESTAMENTUL lui Silviu Prigoană! Surpriză MAXIMĂ pentru Adriana Bahmuțeanu
Avem TESTAMENTUL lui Silviu Prigoană! Surpriză MAXIMĂ pentru Adriana Bahmuțeanu
Cele mai bune jocuri ale anului 2024
Cele mai bune jocuri ale anului 2024
Oficial! Dan Şucu este noul acţionar majoritar al clubului Genoa din serie A
Oficial! Dan Şucu este noul acţionar majoritar al clubului Genoa din serie A
Cum se circulă pe primul tronson din autostrada Pitești-Sibiu. A fost inaugurat cu aproape un an mai devreme | VIDEO
Cum se circulă pe primul tronson din autostrada Pitești-Sibiu. A fost inaugurat cu aproape un an mai devreme | VIDEO
Simona Halep, wild card pentru calificările de la Australian Open. Cum a reacționat sportiva
Simona Halep, wild card pentru calificările de la Australian Open. Cum a reacționat sportiva
×