Mai mulți foști internaționali au participat la un meci prilejuit la împlinirea a 80 de ani de existență a ASA Aurul Brad

Mai mulți foști internaționali români au evoluat, sâmbătă, într-un meci prilejuit de împlinirea a 80 de ani de existență a secției de fotbal a Asociației Sportive Armata Aurul Brad, transmite corespondentul MEDIAFAX.

La eveniment au fost prezenți Miodrag Belodedici, Adrian Bumbescu, llie Bărbulescu și Lucian Bălan – câștigători ai Cupei Campionilor Europeni cu Steaua București în 1986, dar și Ioan Andone, Gheorghe Mulțescu sau Dănuț Lupu, multipli campioni naționali cu Dinamo București, sau hunedorenii Romulus Gabor, Balonul de Aur al Campionatului Mondial de Tineret din Australia 1981, și Ioan Petcu.

Și gazdele și-au trimis în teren legendele, de la Traian Rudisuli până la Radu Filipaș sau Codruț Mihăilă.

Meciul a fost urmărit cu interes de câteva mii de spectatori care au umplut tribunele stadionului din „Botău”. Printre ei și cel mai vechi suporter al Aurului Brad, Ioan Pascu care nu avea nici nouă ani în 3 iunie 1934 când „MICA” Brad, susținută de puternica societate minieră cu același nume, a fost afiliată Federației Române de Fotbal.

„Am crescut și am îmbătrânit alături de echipă. Am 89 de ani și în urmă cu 80m de ani am fost pe stadion pentru a susține acestă echipă”, spune suporterul.

Jocul s-a disputat cu o minge Brazuca, care a a fost așezată la centrul terenului de un parașutist lansat de la 1.500 metri altitudine.

Lovitura de începere a jocului care a pus față în față echipele all time ale Aurului Brad și României a fost dată de primarul orașului Brad, Florin Cazacu. Partida s-a încheiat la egalitate, scor 2-2.

„Când eram junior și jucam la echipa Minerul Moldova Nouă nu am avut ocazia să întâlnesc echipa Aurul Brad. Însă, în acea perioadă colegii mei de echipă mai experiomentați povesteau că în Țara Moților au întâlnit o echipă formată din jucători duri. Astăzi (n.r. sâmbătă) nu i-am simțit atât de duri pe teren însă au fost rapizi”, a spus la finalul partidei Miodrag Belodedici.

Înaintea jocului, foștii internaționali au vizitat Muzeul Aurului din Brad, care reunește în spațiul său piese unice cu aur nativ de o valoare inestimabilă, și au depus o coroană de flori la mormântul revoluționarului transilvănean Avram Iancu de la Țebea.

Sursa: Mediafax  Sursa foto: Brad24

Publicat: 10 08. 2014, 10:34
Actualizat: 10 08. 2014, 10:35