Guvernul Dăncilă a căzut, joi, 10 octombrie, prin moțiune de cenzură, cu 238 de voturi „pentru”. Astfel, din fruntea Ministerului Tineretului și Sportului pleacă Bogdan Matei (38 ani), un ministru care în mandatul început în noiembrie 2018 s-a remarcat prin numeroase gafe, la fel ca și predecesoara sa, Ioana Bran.
Fost fotbalist în Liga a III-a, la Universitatea Sibiu, ales în Senatul României – în Vâlcea, Bogdan Matei a căzut încă din primele zi ale mandatului de ministru al Sportului în plasa jurnaliștilor, anunțând că se va informa despre votul în Parlament al pachetului de legi al lui Hammurabi – un set de legi din perioada Antichității.
La începutul verii, Bogdan Matei a înfuriat întreaga suflare dinamovistă în momentul în care i-a fost adresată întrebarea când crede că va merge pe un stadion civilizat la Dinamo. „În momentul în care va juca în Liga Campionilor”, a spus Bogdan Matei răzând. Apoi, acesta a dezvăluit că ține cu Dinamo și că nu contează locul din clasament, dragostea pentru culorile roș-albe rămânând la fel de puternică.
PSD-istul a fost demascat în plină campanie electorală de o campioană olimpică a României – Corina Ungureanu, după ce pe pagina de Facebook a Ministerului apărea o postare prin care se anunța prezența acestuia la Campionatele Naționale de gimnastică. Fosta gimnastă a dezvăluit că omul din fruntea MTS a ajuns doar la premiere, demascând astfel minciuna politicianului.
Apoi, același Bogdan Matei a fost surprins fumând într-o ședință la Parlament, deși acest lucru este interzis prin lege.
Nu în ultimul rând, Bogdan Matei a demonstrat că nu își cunoaște nici măcar propriii colaboratori, în momentul în care a întrebat, în sala Comisiei de Buget – cine este acest domn? – indicând spre un om alături de care de presupune că ar fi lucrat la bugetul Ministerului Tineretului și Sportului.
Într-un interviu pentru ProSport, ministrul Tineretului și Sportului anunța posibilitatea ca România să candideze pentru organizarea Euro 2028 la Fotbal, dar și că: „anul acesta (n.r. – 2019) vom face o prioritizare a ramurilor sportive din punctul de vedere al bugetului, prioritate vor avea cei care și-au propus participarea sau medalii la Olimpiada de anul viitor, de la Tokyo. Purtăm în aceste zile discuții cu președinții federațiilor sportive pe ceea ce înseamnă bugetul pe anul 2019, fiecare federație care și-a asumat obiectivul va avea un buget care să corespundă atât cerințelor dumnealor, cât și pentru buna pregătire a sportivilor. Cred că fiecare federație va avea un buget cu cel puțin 30% mai mare decât cel de anul trecut. Am discutat cu președinții federațiilor dar și cu antrenorii de la loturile naționale, sunt premise pentru medalii la Jocurile Olimpice de la Tokyo 2020”.
Introdu cuvântul căutat și apasă ENTER