Mititelu: „Respingerea înregistrării conducerii LPF anulează automat și alegerile la președinția FRF”

Finanțatorul FC Universitatea Craiova, Adrian Mititelu, a declarat, joi, agenției de presă MEDIAFAX, că decizia Curții de Apel București de respingere a înregistrării organelor de conducere ale LPF anulează automat și alegerile la președinția FRF câștigate de Răzvan Burleanu.

El susține că toate actele semnate de Gino Iorgulescu, inclusiv hotărârea și procesul verbal ale Adunării Generale de alegeri a FRF, sunt în momentul de față lovite de nulitate.

„Această decizie de azi (n.r. decizia Curții de Apel de respingere a înregistrării organelor de conducere ale LPF) nu numai că va anula alegerile de la LPF, ci va anula automat sută la sută și alegerile de la Federația Română de Fotbal. În primul rând că și la federație este aceeași situație. Apoi, pentru că nulitatea privind calitatea lui Gino Iorgulescu se extinde pe toate actele de la FRF. Toate documentele și actele semnate de el sunt nule. Hotărârea Adunării Generale prin care Burleanu a fost ales președintele FRF este nulă pentru că este semnată de Iorgulescu. La fel și procesul verbal al Adunării Generale din 5 martie este nul pentru că e semnat tot de el. Iar Iorgulescu a semnat aceste documente ca prim-vicepreședinte al FRF, calitate care îi este conferită de funcția de la LPF, funcție care este nulă”, a spus Mititelu.

Acesta a explicat că LPF va intra în dizolvare deoarece dintre membrii săi asociați mai există în prezent doar trei: Ceahlăul Piatra Neamț, FC Universitatea Craiova și AFC Dinamo. „Liga Profesionistă de Fotbal nu mai poate funcționa pentru că persoanele care au constituit Liga, persoane juridice, au murit acum, pur și simplu nu mai există. Păi dintre membrii asociați, cu excepția cluburilor Ceahlăul, Dinamo, AFC-ul adică, și Universitatea Craiova, nu mai există niciunul. Toți ceilați membri asociați de la început au fost radiați. În momentul de față alegerile de la LPF din noiembrie sunt anulate, acum Iorgulescu ocupă ilegal scaunul pe acolo. Liga va intra în dizolvare pentru că nu poate funcționa juridic. Adunarea Generală nu se mai poate întruni având în vedere că membrii asociați nu mai există”, a precizat Adrian Mititelu.

Curtea de Apel București a respins solicitarea de înregistrare a organelor de conducere ale Ligii Profesioniste de Fotbal în registrul federațiilor ca urmare a unei cereri de intervenție făcută de FC Universitatea Craiova.

„Admite apelul. Anulează sentința civilă apelată și judecând: Admite cererea de intervenție. Respinge cererea petentei de înscriere a modificărilor potrivit Hotărârii Adunării Generale a Ligii Profesioniste de Fotbal din 14 noiembrie 2013, autentificată sub nr.2025 din 16.12.2013. Definitivă – MH – SR”, se arată în soluția pe scurt a Curții de Apel București.

Fostul conducător al FC Național, Gino Iorgulescu, a fost ales în funcția de președinte al Ligii Profesioniste de Fotbal, el învingându-l la alegerile din cadrul Adunării Generale din 14 noiembrie 2013 pe Dumitru Dragomir, care se afla la conducerea forului din 1996.

Tribunalul București a dispus la 15 ianuarie modificarea actelor constitutive în sensul înregistrării noilor organe de conducere ale LPF.

LPF a informat, joi, pe site-ul oficial, că avocații săi vor relua procedura de înregistrare a noii conduceri în Registrul Federațiilor, în urma deciziei CAB, și precizează că, în lipsa unei decizii privind anularea hotărârii Adunării Generale de alegeri din 14 noiembrie, președintele Gino Iorgulescu îndeplinește legal funcția.

Și înregistrarea noii conduceri a FRF în Registrul Federațiilor de la Tribunalul București a fost contestată. Asociația Județeană de Fotbal Giurgiu (AJF Giurgiu), membru afiliat al FRF, a depus o contestație la Tribunalul București prin care solicită anularea alegerilor pentru președinția Federației Română de Fotbal câștigate de Răzvan Burleanu la 5 martie. Motivul contestației îl reprezintă participarea la alegeri a cluburilor școlare, structuri de drept public care conform Regulamentului de Organizare a Activității Fotbalistice (ROAF) în vigoare nu aveau drept de vot.

Astfel, Tribunalul București nu a validat noua conducere a FRF, stabilind pentru 6 mai termen de judecare a contestației deciziei Adunării Generale a federației.

Publicat: 10 04. 2014, 15:27
Actualizat: 10 04. 2014, 15:28