Nereguli mari și un haos total la AMF București

Actuala conducere a Asociației Municipale București este acuzată de Mihai Trăistaru, patronul școlii de fotbal Juniorul, că ia decizii bizare, că obstrucționează Comisiile și că practică metode de tristă amintire.

După arestarea lui Vasile Avram, președinte interimar a rămas fostul vicepreședinte, Marian Rusu, care este ajutat de Mihaela Bratu, secretar general.  

Mihai Trăistaru, patronul uneia dintre cele mai importante școli private de fotbal din București spune că la AMF sunt „mari nereguli și un haos total. Au reușit chiar să dea aprobare pentru ca un copil născut în 2003 să poată juca la grupa 2004. Am vrut să contest acest lucru, dar nu mi-au înregistrat contestația trimisă prin fax, iar vineri, când unul din colegii mei a mers personal la sediul AMF, cei de acolo l-au purtat de la un birou la altul timp de 5 ore, de la ora 10 la ora 15, iar la ora 15 au închis și au plecat acasă, fără să înregistreze contestația noastră. Asta e lipsă de respect. În plus, deși am spus că vreau să fac apel într-un caz în care suntem implicați, doamna secretar general refuză să îmi dea copie după dosarul 521 CD 2015”.

Vă prezentăm mai jos alte câteva anomalii marca AMF București:

  • Procese verbale pentru turneele play-off  de juniori făcute pe genunchi (vezi facsimil). Pe baza unui astfel de document se dispută play-off-ul care dă formația calificată la turneul zonal organizat de FRF. Documentul nu are nicio ștampilă și nu este aprobat de Comitetul executiv al AMF.
  • Conducerea AMF nu a cerut două locuri calificante pentru București la turneul zonal, deși în capitală se confruntă câte 40-50 de echipe în campionat. Asta în timp ce anumite județe nici măcar nu au campionat și trimit o echipă la alegere în play-off. Așa s-a ajuns la scoruri de 17-1, 15-2, 11-0.
  • La unele meciuri, arbitrul a fost schimbat cu 10 minute înainte de start, motivându-se că acesta este obosit!
  • Play-off-ul bucureștean s-a jucat în Ilfov, la Brănești și Clinceni!
  • Campionatul se termină în mai, iar până în septembrie nu există nicio competiție oficială. Campionatul se joacă în mocirlă și pe zăpadă.
  • Sunt programate etape intermediare și chiar un turneu play-off în cursul săptămânii, când copiii au școală și teze, în loc să se joace în weekend.

Mihai Trăistaru crede că actualii șefi ai AMF sunt depășiți de situație și că se impun urgent alegeri. Problema e că o Adunare Extraordinară poate fi convocată doar de Comitetul executiv al AMF!

Contactat telefonic, Marian Rusu, președintele interimar al Asociației Municipale de Fotbal București, a spus mai întâi că „Totul s-a rezolvat. O să fie înregistrată acea contestație. Cred că a și fost deja. Dar sunați-mă în 5 minute să vă spun exact”. După 5 minute, Rusu a explicat: „Cererea pentru copia dosarului a fost depusă pe 19 mai, iar copia i-a fost dată. Puteți veni să verificați. Unii fac scandal degeaba, au jucat fotbal în sufragerie și au devenit apoi mari patroni de fotbal. Să se uite la ei când iau bani de la părinți și nu dau chitanță…”. De cealaltă parte, Trăistaru rămâne ferm: „Nu am primit niciun număr de înregistrare. Contestația mea nu a fost înregistartă la AMF”.

Marian Rusu dezvăluie că, după încheierea campionatului în curs, se vor face alegeri la AMF și că el nu va candida: „Am fost vicepreședinte și președinte onorific, dar nu am luat niciun ban. Eu am băgat bani în fotbal. Vreau să mă retrag, pentru că am alte probleme de rezolvat. Să-l văd pe cel care va veni cum se va descurca. Am înțeles că sunt vreo 15 care vor să candideze!”

Publicat: 21 05. 2015, 11:39
Actualizat: 21 05. 2015, 11:41