CORESPODENȚĂ DIN ANTALYA: Marcelo Salazar e Executive General Director la Al Nassr și a participat în aceste zile la Winter League Convention 2024 în Antalya, un simpozion în care sunt speakeri renumiți din fotbal, printre care Christian Karembeu și Ionuț Lupescu.
Brazilianul Salazar este cel care l-a convins pe Ronaldo să vină în fotbalul saudit. A elaborat strategia de a aduce vedete internaționale precum Cristiano Ronaldo la Al Nassr. De asemenea, în Kuweit, a adus nume precum Pericles Chamusca și Manu Menezes. Salazar supraveghează transferurile clubului și a făcut achiziții semnificative.
După prezentarea de sâmbătă din Turcia, în care s-a discutat despre recrutarea tinerilor jucători la nivel mondial, cunoscutul om de fotbal a stat de vorbă cu ProSport.
ProSport: Ce înseamnă România când auziți acest cuvânt?
Marcelo Salazar: Sincer, sunt sau au trecut multe nume din România în fotbalul saudit. În minte îmi vin Răzvan Lucescu și Marius Șumudică. Primul a realizat o bună treabă la Al Hilal. Îmi plăcea stilul de joc pe care l-a impus. Marius Șumudică era altfel, mă amuza, era un tip extrem de haios.
Dar au mai fost și alte nume, Iordănescu, Olăroiu, evident că aveți o bună imagine aici. Fotbalul saudit aduce nume grele aici și nu de puțin timp. Puțină lume știe că marele Rivelino, un mare fotbalist brazilian, a jucat aici în 1978. Și nu 6 luni, ci trei ani. Deci există tradiție și seriozitate. Fotbalist cu 92 de prezențe în naționala mea. Este considerat unul dintre cei mai grațioși fotbaliști din istorie și al patrulea brazilian ca valoare după Pelé, Zico și Garrincha.
Când se opresc investițiile din fotbalul saudit?
Nu știu (râde)… Cine știe? Vrem să creăm un pol de interes aici, iar aducerea portughezului Ronaldo a înclinat balanța spre noi. Aducem jucători și din Premier League, plus cî investițiile cresc de la o lună la alta. Și nu mă refer numai la fotbaliști de top, dar și la stadioane. Vrem un Campionat Mondial aici și nu cred că e departe acel moment.
Acum 10 ani fotbalul din China polariza atenția și se credea că acolo va fi cel mai puternic campionat din lume…
Nu… E o diferența majoră. Acolo fotbalul s-a construit mai mult din bani obținuți din real estate și, la un moment dat, totul s-a prăbușit. Aici nu este un niciun risc. Diferențele sunt evidente. Noi investim în infrastructură, în organizarea unor mari competiții și în jucători. Creșterea este etapizată și vom avea mari surprize și de acum înainte (râde).
Introdu cuvântul căutat și apasă ENTER