Pena face cărțile. Atacantul și-a deschis cu banii câștigați în Ligă un club de poker
Fostul atacant al Oțelului, în prezent jucător la FK Baku, și-a deschis cu banii câștigați în Champions League propria afacere: un club de poker
Primii fotbaliști care au trecut pragul clubului au fost Marius Alexe și Adrian Scarlatache
„Vreau să strâng oameni din fotbal la un turneu de poker!”, este dorința fostului vârf de la Oțelul
Ruleta, zarurile, păcănelele, casinourile, într-un cuvânt spus jocurile de noroc fac parte dintr‑un subiect tabu pentru aproape oricine, dar mai cu seamă pentru un sportiv dornic de performanță. Dar cum să reacționezi atunci când afli că un campion al României, actualmente jucător în Azerbaidjan și-a deschis un club de poker? Simplu. Lași deoparte mirarea și, mai ales, nu judeci aparențele, pentru că pokerul este, de mai bine de doi ani, un sport ca oricare altul. Și nu un joc de noroc cu păcănele și zaruri. „Haideți, vă aștept la mine la club, vreau să vă arăt mica mea afacere”, este invitația lui Marius Pena, fostul atacant al Oțelului, proprietar cu acte în regulă al unui club de poker din zona centrală a Bucureștiului.
Rooney, piesa de rezistență
Pe dinafară, geamurile localului sunt bine acoperite, iar intrarea e menită să te introducă imediat într-o lume în care orice privire contează, orice zgomot deranjează. Se așteaptă startul unui nou turneu, așa că nu vrem să ieșim prea mult în evidență. Și fiindcă nu trebuia să lipsească nici „amprenta” patronului asupra ambientului, pe pereții clubului sunt o mulțime de tricouri pe care atacantul le-a obținut de-a lungul șederii sale în România. „Aici e averea mea, toată istoria carierei mele. Cel mai drag mi-e acesta din spate (n.r: face semn către cel al lui Rooney). E piesa de rezistență. Majoritatea sunt ale prietenilor mei, Săpunaru, Petre Marin, Dănciulescu, Wesley”, ne explică Pena.
„Știu că mentalitatea românilor nu va accepta asta!”
„Totuși, ce ți-a cășunat tocmai pe un club de poker?”, e întrebarea noastră firească. „E un sport care se joacă tot mai des. Fratele meu a fost cu ideea, iar eu cu banii, sper să meargă”. Începem să ne dumirim, însă nu putem evita acea întrebarea legată de mentalitatea românească. Zâmbește. „M-am gândit că gândirea românului nu va putea accepta cu ușurință ce fac eu, dar să știți că ce se întâmplă aici, nu intră în categoria jocurilor de noroc, ci a sportului. Și cum să fac altceva care să nu fie legat de sport? Nu trebuie să fiu privit cu ochi răi, sunt chiar afiliat la Federația Română de Poker”.
Alexe și Scarlatache au fost deja acolo
Primii colegi din fotbal care l-au vizitat deja pe vârf au fost Marius Alexe și Adrian Scarlatache, dar în caz că ne fuge gândul în altă parte, Pena ne liniștește încă o dată: „Ei nu știu să joace poker, au venit doar ca să-mi fie alături la deschidere. Impactul a fost același ca și al vostru, m-au întrebat ce m-a apucat. (râde). Nici eu nu prea știu bine să joc, nu sunt profesionist”. Ne luăm rămas bun bucuroși că ne-am dezlegat „misterul” jocurilor de noroc, dar nu înainte de a primi o invitație din partea proaspătului patron: „Data viitoare când veniți sper să fie aici un turneu mare. Vreau să fac unul cu oamenii din fotbal, să-i invit pe toți aici să se întreacă”.
Simion s-a lăsat de fotbal pentru poker
ProSport a scris în urmă cu două luni despre povestea lui Valentin Simion, fotbalist care în turul ultimului campionat a evoluat pentru Concordia. La numai 26 de ani, atacantul care a trecut și pe la Steaua, a hotărât să renunțe la fotbal și să se apuce de poker. „E cea mai bună decizie pe care am luat-o! E o lume mizerabilă în fotbalul românesc, iar un om cu principii se chinuie mult. Din poker câștig mult mai bine, e un sport al minții”, a mărturisit Simion în interviul acordat.
Știu să joc poker, dar nu sunt profesionist și nici vreun mare jucător. Nu prea am nici timp să joc, așa că e ușor să fiu bătut de cineva cu puține cunoștințe
Marius Pena, atacant FK Baku