Percheziții la apropiații lui Gigi Becali. Sunt vizate locații din București, Ilfov, Constanța și Călărași. Procurorii anchetează infracțiuni de spălare de bani. UPDATE Pe listă sunt și firmele lui Geambazi, acționar la FCSB

UPDATE 11:42 Surse judiciare afirmă pentru news.ro, citată de hotnews.ro, că pe lista anchetatorilor se găsesc și trei firme ale lui Vasile Geambazi, acționar la FCSB și nepot al lui Gigi Becali.


Procurorii de la Parchetul General au descins joi dimineață la apropiați ai lui Gigi Becali într-o anchetă care vizează infracțiuni de evaziune fiscală, afirmă pentru ProSport surse bine informate.

Printre alții, ar fi vorba, susțin sursele noastre, despre afacerile cu serele din Berceni ale lui Horia Colcescu, om de încredere al latifundiarului din Pipera.

Potrivit unui comunicat IGPR preluat de Mediafax, „o sută de polițiști fac, joi dimineață, 38 de percheziții la sediile unor firme din București, Ilfov, Constanța și Călărași, ai căror reprezentanți sunt bănuiți de evaziune fiscală. Valoarea prejudiciului depășește 5 milioane de euro.

Intrat în direct la televiziunea B1, Gigi Becali a negat că el sau apropiați de-ai săi ar face obiectul anchetei demarate de procurorii Parchetului General. „Nepoții mei habar n-au despre ce era vorba, dormeau acum, când am vorbit cu ei. Nu este vorba de nicio percheziție. Finii mei, vorbind de Horia, care încă nu este finul meu, nu am vorbit cu el, acum o să vorbesc… Dacă eu nu sunt la Londra și sunt în fața bisercii, înseamnă că nu este nicio percheziție”, a declarat patronul FCSB.

În urmă cu o săptămână, site-ul cancan.ro publicase informația că Gigi Becali pleacă la Londra, să se opereze.

Polițiștii Direcției de Investigare a Criminalității Economice din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române fac cele 38 de percheziții în București și în județele Ilfov, Constanța și Călărași, la sediile sociale și punctele de lucru ale unor societăți comerciale și la locuințele persoanelor care coordonează activitatea acestora.

La activități participă aproximativ 100 de polițiști.

Potrivit IGPR, perchezițiile vizează reprezentanții unor societăți comerciale, care și-au desfășurat activitatea în domeniul agricol, al construcțiilor și comerțului și care ar fi evidențiat cheltuieli ce nu au la bază operațiuni reale ori alte operațiuni fictive.

În fapt, în contabilitatea acestor societăți ar fi fost înregistrate facturi emise de „societăți-fantomă”, precum și documente de plată a contravalorii acestor facturi, cea mai mare parte din sumele de bani achitate fiind retrase ulterior, în numerar, din conturile bancare ale firmelor fantomă.

Un număr de 47 de persoane urmează să fie audiate.

Prejudiciul adus bugetului de stat a fost estimat la 25 de milioane de lei, respectiv peste 5 milioane de euro”.

 

 

Publicat: 09 03. 2017, 10:02
Actualizat: 09 03. 2017, 11:43