REPORTAJ | Cum poți face sport în mijlocul mării. Al treilea vas de croazieră ca mărime din lume, Anthem of the Seas, are o sală de sport multifuncțională, o pistă de atletism și bazine de înot. Rolul roboților pe vas

Redactor:
Andru Nenciu
REPORTAJ | Cum poți face sport în mijlocul mării. Al treilea vas de croazieră ca mărime din lume, Anthem of the Seas, are o sală de sport multifuncțională, o pistă de atletism și bazine de înot. Rolul roboților pe vas
  • Publicat:
  • Actualizat:

de Andru NENCIU        editor video: Costin GRIGORAȘ

 

Timpul dovedește că se practică sport pretutindeni. De la mediile neconvenționale în care au loc concursurile de scrimă și demonstrativele de tenis, la săritura lui Felix Baumgartner din Stratosferă (a atins 1.342 km/h), mișcările olimpicilor români din charterul care i-a transportat timp de 10 ore spre J.O. din Beijing și până la exercițiile militarilor ruși din submarinele Varshavianka. Sport se face însă și pe al treilea vas de croazieră ca mărime din lume, Anthem of the Seas, posesorul celei mai mari săli multifuncționale pe apă. SeaPlex este o arenă cât un sfert din Polivalenta din Parcul Tineretului și poate căpăta noi forme în funcție de disciplina care se practică în bijuteria din vaporul companiei Royal Caribbean. Totul în contextul în care croazierele au devenit un produs turistic din ce în ce mai accesibil tuturor persoanelor, nu numai acelora cu venituri foarte ridicate, spre exemplu, o noapte la bordul Anthem of the Seas, cu toate mesele incluse, facilități sportive și acces la toate mijloacele de divertisment, e comparabilă cu o noapte petrecută la un hotel de lux de pe Litoralul Mării Negre.

  • ProSport a intrat timp de 48 ore în universul vasului de croazieră Anthem of the Seas și vă prezintă și modul în care pasagerii vaporului de aproape 200.000 de tone își pot satisface nevoia de divertisment sportiv după o masă copioasă într-unul dintre restaurantele de lux sau un spectacol vizionat în Royal Theatre


Așa a început totul. Imagine din 2012, de la Șantierul Naval din Papenburg

Construit în aproape trei ani, începând cu 2012, în Germania, la Papenburg, de către compania nemțească Meyer Werft pentru colosul american Royal Caribbean, Anthem of the Seas a costat peste 900 de milioane de dolari și a devenit cel mai scump vas de pe Planetă. Cu 18 punți, dintre care 16 destinate pasagerilor, a treia navă ca mărime din lume a fost lansată în portul din Southampton (la aproape 100 de km de Londra), portul orașului cunoscut în sport și prin echipa de Premier League la care evoluează fotbalistul român Florin Gardoș.


Cele mai multe nave de croazieră au fost construite de-a lungul anilor în patru șantiere navale: Meyer Werft (în Papenburg, Germania și Turku, Finalnda), Fincantieri (Italia), STX (în Coreea de Sud și în Saint Nazaire, Franța) și Mitsubishi Heavy Industries (Japonia)



Construcția Anthem of the Seas a durat trei ani de zile

Cuibărit alături de nave ce par doar niște pitici, Anthem a fost proiectat de unii dintre cei mai cunoscuți ingineri ai lumii, iar de la o depărtare de câteva bătăi de inimă pare rezultatul unor efecte speciale. Nu l-ar mișca niciun strănut al lui Godzilla sau King Kong, iar unicitatea îi este conferită nu numai de design și modalitățile de petrecere a timpului liber (magazine scumpe înșirate pe artera bulevardului principal, discoteci, baruri cu specific), ci și de opțiunile variate de care se pot bucura până și cei care n-au mai practicat sport de când și-au luat scutire înaintea liceului. Ideea e că fiecare oră petrecută pe un vas de croazieră îți redefinește termenul de vacanță, de relaxare,


1822 e anul în care a fost fondată prima companie de vase de croazieră, Peninsular and Oriental Steam Navigation Company. Vasele sale efectuau ruta Anglia – Peninsula Iberică


Despre vasele de croazieră poți să te documentezi și în stele, poți să asculți poveștile celor care s-au bucurat de o vacanță unică în larg la nesfârșit, dar spiritul care te învăluie pe un vapor nu-l poți simți decât dacă ai pășit pe scara unui hotel plutitor de mii de tone.

Anthem of the Seas e lung cât cinci aparate de zbor Boeing 747 sau cât trei terenuri de fotbal (o provocare pentru portarii cu dinamită în gheată), iar cele 18 deckuri îl transformă într-o navă cu totul și cu totul specială. Se spune că ar fi de 11 ori mai mare ca o balenă albastră, iar cele 2.090 de cabine cu care e echipat îi conferă un plus chiar și în fața impozantului Waldorf Astoria din Manhattan. Pentru cine l-a vizitat. Pentru cine nu… Poate compara cu Marriott să spunem, sau cu Lupul singuratic Intercontinental. Pentru că inginerii au prevăzut totul. Chiar și mijloacele de transport pentru vizitatorii care și-au lăsat simțul măsurii acasă și vor să-și tonifice gambele sau cvadricepșii la sala de forță. În cazul în care febra musculară le blochează trenul inferior, cele 16 lifturi de la bord îi fac să uite că și-au flexat vreodată genunchiul pe scări. Up and down, up and down, vorba melodiei. Și cum azi, ca și ieri, lumea se află pe picior de fugă, viteza e esențială. Cea pe care o poți atinge pe pista de atletism ce înconjoară deckul 16 variază, dar subiectul îl vom trata mai târziu.


O croazieră cu vasul Anthem of the Seas începe acasă, unde pasagerii își pot face online cartea de îmbarcare, își pot încărca propria fotografie pentru cardul ID și pot primi confirmarea digitală de îmbarcare. Dacă au parcurs toți pașii mai sus menționați, în momentul în care ajung în portul de îmbarcare pasagerii pot urca la bordul vasului în 10 minute fără să mai treacă pe la ghișeul de check-in, fără a mai completa formulare și mai ales fără să mai aștepte la cozi.


Destindere la o viteză de croazieră: 41 de km/h

Viteza vaporului Anthem of the Seas e una de croazieră (22 noduri – 41 km/h), dar ceea ce îl apropie de cele mai rapide sporturi din lume e faptul că motoarele vasului inaugurat pe 20 aprilie dezvoltă o putere similară cu cea exercitată de 24 de mașini de Formula 1. Fiecare propulsor din cele 4 ale navei beneficiază de 4.694 de cai putere! Mult sau puțin, senzația e dătătoare de speranță. Viteză are și sistemul wi-fi. Pentru că oricât de bine lucrat ar fi un candelabru din cristal ce gâdilă tavanul, tot vei vedea oameni în poziția ghiocelului. Cu capul în jos, spre ecranul telefonului. Flori rare devin doar aceia care nu frunzăresc smart-phone-urile pe punți, în restaurante, în magazine sau chiar în piscine. Internet wireless de mare viteză (oferit în parteneriat cu compania O3b) se găseșete doar la bordul navelor Anthem of the Seas, Quantum of the Seas, Allure of the Seas și Oasis of the Seas, celelalte vase din flotă dispunând de alt tip de internet.


120 de cocktailuri pot prepara roboții din imagine

Nou-nouț e și barul din fața căruia îți culegi fălcile de pe jos. După o zi în care ai intenționat să cuprinzi totul cu privirea, o seară pe scaunul unui bar devine compresa rece sprijinită pe frunte. Și nu e vorba despre unul dintre barurile de lângă piscine sau despre cele montate inteligent în apropierea celor 16 lifturi. Anthem inovează cu un bar în care cocktailurile sunt preparate de… roboți. Androizi mai îndemânatici ca Tom Cruise în filmul Cocktail par că au mișcări împănate cu acrobațiile lui Dan Grecu. Prepară licoarea cu migală și ți-o așează sub nas. E un nou episod al luptei fără sfârșit dintre om și mașină, unul care atrage neîncetat. Iar cadrul te teleportează în viitor cu ajutorul atmosferei: bași puternici, ritm sacadat și inundație de lucși. Pasagerii pot folosi chiar tablete pentru a comanda, iar apoi devin spectatorii unei reprezentații speciale a celor doi „barmani” cu circuite. De un singur inconvenient te lovești în barul roboților: nu ai cum să le lași bacșiș!

Te relaxezi, dar prinzi și aripi. Cum funcționează zborul într-o capsulă înaltă de 7 metri

Și cum goana după palpitații specifică oricărei vacanțe continuă prin labirintul hotelului plutitor, n-ai cum să nu ajungi și la unul dintre polii de interes ai vedetei Royal Caribbean: RipCord by iFly. Sună puțin pompos, nu? Cum și cât îți satisface nevoia de divertisment această învenție? RipCord devine prima experiență de parașutism la bordul unui vas de croazieră ce permite oricui să sfideze gravitația într-un mediu controlat. Zborul are loc într-o capsulă din sticlă înaltă de 7 metri, înconjurată de o platformă pe care apropiații își pot lărgi zâmbetul privindu-te cum îți stă inima-n loc. Înainte de a folosi această facilitate, pasagerii trebuie să se înregistreze și să participe la un curs în care li se prezintă un filmuleț și se arată poziția corectă de zbor și semnalele folosite de instructori. Ideea e bună. Și dacă n-ai fost gimnast, parașutist, baschetbalist, săritor cu prăjina sau săritor în înălțime măcar așa poți simți că prinzi aripi. Ca-n sloganul energizantului sau ca în melodia lui R.Kelly: I Believe I Can Fly, I Believe I Can Touch The Sky.


Royal Caribbean e proprietara a două resorturi-oraș unde și nava Anthem of the Seas ar putea ajunge în călătoriile sale. Acestea sunt Labadee, în partea de nord din Haiti, și Coco Cay din Bahamas. În 2010, la puțin timp după cutremurul care a devastat Haiti, lumea turismului s-a împărțit în privința vizitelor vaselor de mare tonaj ale companiei din Florida. Boardul companiei a trebuit să vină cu argumente în susținerea deciziei de a-și continua itinerariul și spre Labadee. Cum unii clienți fideli invocau teama generată de epicentrul cutremurului, aflat la 60 de mile de oaza de vis din Haiti, reprezentanții firmei și-au motivat hotărârea prin faptul că nu-i pot lăsa pe localnici la greu. Vasele companiei au transportat în perioada dificilă de după seism toate resursele necesare pentru intrarea în normal a comnității. Pe 12 ianuarie 2010, în Haiti a avut loc un cutremur de 7 grade pe scara Richter, urmat de 52 de replici! Se spune că au murit peste 230.000 de oameni.



Royal Caribbean e reprezentată în România de World Travel, companie al cărei președinte este Nicolae Demetriade

Și cu un cocktail, adrenalină în vene și o supradoză de voie bună, poți chiar atinge și cerul. Albastru jos, albastru sus! Chiar dacă nu ești Felix Baumgartner să te catapultezi din stratosferă cu o viteză superioară vitezei sunetului, îți poți testa imaginația din North Star. O delicatesă pusă la copt pentru entertainment de către creatorii Anthem tot pentru amatorii de înălțimi. Se cheamă North Star și nu e nevoie de traducere. Se cheamă North Star și-ți poți chiar pune o dorință. Ce este North Star de fapt? O capsulă din sticlă ce te duce cu gândul la Captain Piccard se ridică la peste 90 de metri de mare sau ocean. După caz. E localizată pe puntea superioară în partea din față a vasului și de la distanță capătă forma unei bijuterii. Dacă intri în ea, senzația de libertate se împletește cu o mini-teamă care te face să te gândești la iubită sau amantă, mamă sau tată, garsonieră sau mașină și la rate sau salariu. Durează cât o pauză a unui meci de fotbal – 15 minute – iar panorama care ți se deschide la apus sau la răsărit ți se lipește definitiv de suflet când simți că atingi cerul cu creștetul capului. Pentru cei cu rău de înălțime, cărora li se încordează fiecare mușchi din setul de șase, li se recomandă multă gheață. Într-un pahar de soi. Sau o refacere într-un butoi de gheață. Asemenea atleților care se înfig câte 60 de secunde în butoiul înghețat.


50 de milioane de lire sterline e suma, potrivit oficialilor Royal Caribbean, care va fi livrată în acest an către autoritățile din Southampton, potrivit express.co.uk


Atleți, supraponderali, prichindei, femei sau bărbați, toți sunt atrași la bordul Anthem of the Seas și de sport. Nu vă gândiți că ar plonja cineva în apă. E imposibil! Însă facilitățile adresate amatorilor de sport te atrag neîncetat pe uriașul greu de aproape 200.000 de tone. Și cum nava de la Royal Caribbean nu putea să nu ofere spații dedicate sportului, oamenii realizați, bine poziționați social, își întrețin pasiunea pentru mișcare până la vârste apreciabile.

Nu trebuie să-ți dorești să iei un casting pentru Mister Olympia dacă ai deschis ușa sălii de forță. Și nici nu trebuie să-ți oțelești musculatura. După nopțile lungi petrecute într-un loc special al vasului și diminețile leneșe, vizitatorii pot arde câteva calorii alergând pe bandă sau optând pentru diferitele aparate sofisticate ce transformă sala de fitness și într-un loc de joacă. O joacă mai altfel se poate desfășura și în cele două bazine de dimensiuni reduse.

Recrearea înseamnă și alergare. O pistă de atletism înconjoară puntea nr.15

Oamenii care au construit vasul știu că specialiștii în sănătate susțin că orice copil trebuie să pornească în viață după ce ia contact obligatoriu cu două sporturi: atletism și înot. Așa că au prevăzut și piscine, și o pistă de atletism. Deoarece alergarea reprezintă baza tuturor activităților fizice, încă de când trecem la poziția bipedă și astfel e logic să avem grupe de mușchi care lucrează mai intens atunci când ardem calorii chiar și în infrastructura pusă la punct pe vas.

Dar la cele două piscine mai curate ca un nufăr mai mult se stă. Persoane cu gâtul veșnic ud se răsfață, de regulă, sub umbreluța de la un cocktail. Se mai și înoată. Dar doar pentru poze și pentru a se mai ridica puțin nivelul de energie. Un imbold psihic se poate căpăta însă alergând pe pista de atletism ce înconjoară ultimul deck al navei Anthem of the Seas. Da, ați citit bine. O pistă din tartan, cu două culoare, sporește nota de dinamism a vasului înregistrat în Bahamas. Are o lungime de 550 m, cu 150 de metri mai lungă ca o pistă a unui stadion atestat de IAAF (Federația Internațională de Atletism), și deține o putere fantastică asupra trecătorilor. Și cum ignori totul când ești captivat de ceva, pista de atletism are capacitatea de a-ți purta pașii fără să realizezi spre un alt loc în care sportul se împletește cu divertismentul.


Royal Caribbean este o companie care deține o flotă de 22 de vase. Compania are în ofertă croaziere în Caraibe, Alsaka, Europa, Canada, Australia, Noua Zeelandă, Asia și America de Sud

În spatele vasului, îți poți face alte amintiri pentru bătrânețe. Cu niște bermude de Hawai, viteză de reacție, puțin echilibru și un suflet curajos, poți avea îndrăzneala să intri pe simulatorul de surfing. Ce este mai exact? Poziționată la „coada” navei, acolo unde simți o oarecare neliniște când privești peste bord și vezi cum uriașul plutitor împarte valurile în două, arena de surfing e o pantă albastră accesorizată cu o instalație sofisticată. Mașinăria modelează micile valuri în așa fel încât pasionații disciplinei nautice pot fanda pe planșa specială după cum și cât le e pofta. Doar gleznele, genunchii și abdomenul să-i țină!


Instructorii de sport în SeaPlex sunt foști sportivi de performanță care au ales să lucreze pe un vas de croazieră

Vacanța pe mare înseamnă și o multitudine de sporturi. În SeaPlex se joacă baschet!

Din punct de vedere sportiv, piesa de rezistență a celui de-al treilea vas din lume ca dimensiuni este SeaPlex, cea mai mare arenă de sport pe mare. Amplasată pe deckul 15, SeaPlex devine locul în care te poți simți și bine și rău în același timp. Pentru că din SeaPlex pleci și învins dacă iei parte la o competiție sportivă. Totul e simplu. În sala normală sunt montate panouri de baschet, iar unicul sport care te ține cu capul mereu sus e cel mai practicat pe vasul al cărei nașă este Emma Wilby. Sporturile sunt dispuse pe ore. Spre seară, panourile sunt demontate și parchetul devine pistă pentru role, asfel că amatorii de viteză își pot testa veleitățile chiar și pe mare sau pe ocean. Și pentru că pe vasul pe care sunt așteptați aproape 100.000 de turiști în acest sezon poți face o incursiune și în lumea copilăriei, după lăsatul serii, pista pentru role ia altă formă. Celebrele mașinuțe care se ciocnesc, „bumper cars”, invadează parchetul alunecos. După luni întregi în care ai mers ca un automat la birou și te-ai culcat în minte cu problemele de a doua zi, o teleportare în universul copilăriei, al „mașinuțelor care se bușesc”, are puterea nu numai de a te relaxa ci și de a te umple cu speranța că pe apă găsești uneori mult mai multe mijloace de divertisment față de cât găsești pe țărm.


Viteza de reacție, îndemânarea și atenția distributivă sunt calități necesare nu numai pentru piloții de raliuri, ci și pentru piloții mașinuțelor de pe Anthem of the Seas

Cu zgâlțâit sau fără tremur de groază la volanul mașinuțelor, refacerea se poate efectua în tribunele celei mai mari arene pe mare din lume. Obișnuitele scaune din tribune nu există, pentru că orice metru pătrat e fructificat pe deckul 15. În locul tribunelor sunt așezate fie mese de tenis de masă, fie mese de fotbal, fie canapele confortabile puse în fața play-station-urilor. Desigur, mai ales pentru cei care vor veni din China, țară în care tenisul de masă e sport național și deține 3 milioane de jucători (1.000 are România), mingile mici din plastic, urmașele defunctelor din celuloid, vor fi adevărată magie. Și cum de la sport până la o nefericită accidentare ușoară e o distanță de doar un chibrit, Anthem of the Seas dispune și de o echipă medicală formată dintr-un medic și două asistente.


Tenisul de masă, un sport în care România a dat mereu mari campioni, se poate practica și la bordul navei Anthem of the Seas

Pe mare, la bordul unui vas de această categorie e posibil orice. Poate fi perceput drept un mall, un hotel de mari dimesiuni sau un cartier de lux. Și cum luxul merge mereu la braț și cu casinourile, Anthem a răspuns și nevoii celor care se joacă nu numai în arena multifuncțională de sport. Pentru cei cu dare de mână, ruleta și aparatele multicolore exercită o fascinație aparte asupra lor. Și-ar pierde și cămașa în locul în care se surpă averi, dar și camera plină de tentații face parte din spectacolul relaxant de pe mare. De fapt e un maraton al show-urilor, întrucât vaporul celor de la Royal Caribbean are darul de a te îmbăta cu parfumul unor curente muzicale sau cu parfumul unor epoci.

Asta se întâmplă de fapt în toate focarele de cultură. În Royal Theatre poți viziona spectacolul We Will Rock You în care cele mai cunoscute melodii ale legendarei trupe Queen sunt puse cap la cap pentru a spune povestea unor persoane boeme care luptă să instaureze gândirea liberă, moda și muzica live într-un viitor îndepărtat în care toți se îmbracă, gândesc și acționează la fel. Two 70 e scena în care printr-o abordare futuristă a divertismentului se îmbină într-un spectacol grandios tehnologia avansată cu dansatori, cântăreți și muzicieni. Sau spectacolul Vistarama transformă scena într-un ocean, prin imagini reale și imaginare: specatorii sunt transportați în câteva secunde în spațiul cosmic, într-o pădure tropicală sau chiar în New York. O operație artistică savant găsită.

În New York, într-o pădure tropicală sau în spațiul cosmic, o plecare în croazieră, chiar și pentru o zi și jumătate la lansarea unui vas de croazieră are puterea de a te face să evadezi din rutina cotidiană, să vezi viața din alte perspective și să înveți să fructifici fiecare secundă. Nu trebuie să țintești nivelul de viață al unor oameni cu buzunarele doldora de dolari, trebuie doar să te informezi și să te documentezi, să pui în balanță și să alegi. În gând cu Speranța din Toate Pânzele Sus, chiar și câteva ore petrecute pe mare te ajută să te încarci fizic și psihic și ajungi să descoperi la bordul unui colos de 348 m lungime și 41 m lățime nivelul pe care l-a atins industria navală propulsată de minți strălucitoare și computere iscusite. Merită trăită experiența pe orice vas de croazieră, nu e nevoie decât de puțin timp liber. Odată ce l-ai văzut și ai pășit pe punte, ești contaminat iremediabil.


Puntea nr.14 în miezul zilei


Puntea nr.14 în miez de noapte


  • La bordul Anthem of The Seas pot fi satisfăcute și cele mai sceptice papile gustative prin multitudinea de restaurante prezente pe vaporul Royal Caribbean. Clienții pot încerca de la preparatele rustice ale bucătăriei italiene la JAMIE’s ITALIAN, la supa de scoici din New England și puiul bătut din Sud care apar pe meniul din AMERICAN ICON GRILL. Cele 18 restaurante îi atrag cu o putere magnetică pe turiști, iar Izumi, Chops Grille, Wonderland sau Michael’s Genuine Pub sunt alte locuri în care nu aveți cum să nu intrați dacă alegeți să vă petreceți vacanța pe mare.
  • După o porție de divertisment sau încărcare fizică într-un spațiu anume al vasului, clienții se pot odihni în cele mai spațioase și avansate tipuri de cabine din toate timpurile, cum se arată în ghidul vaporului de la Royal Caribbean. Prin inovații și design, camerele oferă doza de confort necesară, iar fiecare cabină are vedere către mare. În clasa Quantum debutează apartamentul Junior Suite pentru familie. Situate în partea din spate a vasului, apartamentele Loft sunt mai spațioase și oferă o priveliște unică a mării sau a oceanului.


Pasagerii de pe nava companiei Royal Caribbean pot alege dintr-o diversitate de meniuri în restaurantele de pe Anthem

Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
BREAKING! Doliu în trupa Proconsul! A murit Vali Petricenco
BREAKING! Doliu în trupa Proconsul! A murit Vali Petricenco
Ce s-a aflat despre tânărul care a lovit-o mortal pe Beatrice, polițista de 23 de ani care mai avea doar 5 kilometri până ajungea acasă?! Nu el ar fi trebuit să fie la volanul mașinii în noaptea tragediei
Ce s-a aflat despre tânărul care a lovit-o mortal pe Beatrice, polițista de 23 de ani care mai avea doar…
Horațiu Moldovan, spre Serie A! Serie impresionantă a lui Sassuolo, care defilează cu românul în poartă
Horațiu Moldovan, spre Serie A! Serie impresionantă a lui Sassuolo, care defilează cu românul în poartă
Andrei Ivan şi-ar putea face bagajele şi ar putea pleca de la Universitatea Craiova! Clubul cu care poate semna în această iarnă
Andrei Ivan şi-ar putea face bagajele şi ar putea pleca de la Universitatea Craiova! Clubul cu care poate semna în…
Gâlcă a câştigat din nou cu Craiova, dar a recunoscut:
Gâlcă a câştigat din nou cu Craiova, dar a recunoscut: "Presiunea rămâne. Există posibilitatea de a nu rămâne"
Singurul fruct care înlocuiește băuturile energizante. Se găsește în toate magazinele din România și 1 kg costă 7 lei
Singurul fruct care înlocuiește băuturile energizante. Se găsește în toate magazinele din România și 1 kg costă 7 lei
Scandal monstru după ce Aura Șova a câștigat Vocea României 2024. Acuzațiile dure au bombardat internetul: “Să vă fie rușine!”
Scandal monstru după ce Aura Șova a câștigat Vocea României 2024. Acuzațiile dure au bombardat internetul: “Să vă fie rușine!”
BANCUL ZILEI. Gigi Becali prinde pestisorul de aur:  - Sunt ăla cu 3 dorințe!
BANCUL ZILEI. Gigi Becali prinde pestisorul de aur: - Sunt ăla cu 3 dorințe!
Reacţia unui turist grec, venit la schi în
Reacţia unui turist grec, venit la schi în "satul lui Moş Crăciun" din România. Cât costă un skipass pentru o…
DOVADA că extratereștrii au venit pe Pământ! Tehnologia lăsată în urmă
DOVADA că extratereștrii au venit pe Pământ! Tehnologia lăsată în urmă
Neica nimeni, care nu au făcut nimic! Aruncă cu lături Diana Şucu, reacţie vehementă după ce soţul său a cumpărat Genoa
Neica nimeni, care nu au făcut nimic! Aruncă cu lături Diana Şucu, reacţie vehementă după ce soţul său a cumpărat…
Cuplul BOMBĂ al finalului de an! Vedeta PRO TV s-a combinat cu un coleg
Cuplul BOMBĂ al finalului de an! Vedeta PRO TV s-a combinat cu un coleg
S-a stins din viață marele actor. Lumea toată l-a iubit: Nu e corect, merita mai mult timp!
S-a stins din viață marele actor. Lumea toată l-a iubit: Nu e corect, merita mai mult timp!
Diana Șoșoacă i-a pregătit o surpriză lui Klaus Iohannis.
Diana Șoșoacă i-a pregătit o surpriză lui Klaus Iohannis. "M-a chemat pentru a-mi oferi postul de prim-ministru al României"
Din nou doliu în muzica românească! Artistul a murit înainte de Crăciun
Din nou doliu în muzica românească! Artistul a murit înainte de Crăciun
Cele mai bune jocuri ale anului 2024
Cele mai bune jocuri ale anului 2024
Lovitură pentru TikTok. O ţară europeană interzice aplicaţia chineză / Şi în România au fost voci care au cerut suspendarea TikTok în urma alegerilor prezidenţiale
Lovitură pentru TikTok. O ţară europeană interzice aplicaţia chineză / Şi în România au fost voci care au cerut suspendarea…
TOP 5 decorațiuni auto care te lasă fără talon. Mare grijă de montezi pe mașină
TOP 5 decorațiuni auto care te lasă fără talon. Mare grijă de montezi pe mașină
Adi Nartea, despre finalul de sezon Iubire cu parfum de lavandă și Crăciunul în familie. Ce tradiții respectă an de an | Exclusiv
Adi Nartea, despre finalul de sezon Iubire cu parfum de lavandă și Crăciunul în familie. Ce tradiții respectă an de…
×