ȘOCANT:** Alexandru Iatan a făcut vizita medicală în vestiar!

Moartea lui Alexandru Iatan scoate la iveală lipsă crasă de profesionalism la un club de Liga I: șefii Astrei Ploiești au refuzat să plătească două milioane de jucător pentru vizita medicală de la INMS

Pentrua face economie, oficialii au adus un doctor care a luat tensiunea fotbaliștilor . Speriați de tragedia lui Iatan, ploieștenii au ordonat abia ieri vizita medicală la București

Moartea lui Alexandru Iatan a cutremurat din nou fotbalul românesc. Împrumutat cu o zi înainte de Astra Ploiești la Dunărea Giurgiu, portarul în vârstă de 19 ani a decedat la primul său antrenament în tricoul noii sale echipe.

ProSport a descoperit amănunte șocante din intimitatea Astrei Ploiești, echipă la care fostul portar era încă de anul trecut. Amănunte care ar putea explica, sau nu, misterul unei dispariții premature a unui fotbalist aflat la începuturile carierei.

E prea scump la INMS

Surse din cadrul clubului povestesc amănunte șocante legate de felul în care oamenii din conducere pun preț pe importanța vizitei medicale. Angajații clubului vorbesc că indiferența pentru un astfel de control este dureroasă. La începutul sezonului, doctorul  echipei, Ovidiu Chiriac, s-a dus cu lista fotbaliștilor care trebuie să meargă la control pentru a putea fi folosiți în noul sezon, plus costurile circuitului pentru fiecare fotbalist în parte. În jur de două milioane de lei vechi pentru fiecare fotbalist! Oamenii care drămăluiesc finanțele la clubul din cartirul 9 mai au respins referatul medicului. Motivul? Unul la fel de șocant! „ E prea scump!”

50 de roni în loc de 200. În Liga a II-a, deloc

Pentru că suma care se în vârte în jurul a 200 de RON pentru fiecare jucător  a fost considerată uriașă, directorul general al clubului, Doina Radu nu a acceptat ca vizita medicală să aibă loc la București, la Institutul de Medicină Sportivă. În schimb s-a ales să se meargă la o clinică din Ploiești. Din câte se pare este vorba de Centrul Regional de Medicină Sportivă, la doctorul Laurențiu Bulata. Aici, analizele sunt mult mai ieftine, din câte se pare în jur de 50 de RON! Aceleași surse povestesc încă un amănunt la fel de dureros: „Când eram în liga a II-a nici aici nu am fost. Ne-au luat tensiunea în vestiar, apoi carnetele și gata! La fel acum, în plus fiind ales cabinetul doctorului Bulata”, au povestit angajații grupării promovate vara trecută.

Ploieștenii au mers abia ieri la INMS

După drama în care a fost implicat Alexandru Iatan, jucătorii Astrei au ajuns în sfârșit la INMS. S-a renunțat la economie și s-a decis că, după cinci etape de campionat și sperietura cauzată de decesul unui fotbalist,  nu poți face economie pe viața sportivilor.

Autopsia mai durează

Pentru a se ști exact dacă decesul lui Iatan ar fi fost prevenit în cazul în care s-ar fi efectuat vizita medicală când și unde trebuia e nevoie de rezultatele autopsiei. Surse medicale au declarat pentru ProSport că la analiza macroscopică nu s-a descoperit nimic deosebit, tocmai de aceea fiind necesare alte analize suplimentare. Acestea vor fi efectuate la INML București, iar rezultatul va fi aflat abia peste câteva săptămâni.

Vrăbioru n-a avut medic

Unul din primele cazuri care au zguduit România a fost cel al lui Ștefan Vrăbioru. Atacantul, coincidență sau nu, evolua tot pentru Astra Ploiești și a decedat în vara lui 1999, în prima etapă, pe terenul Rapidului. Verdictul: hemoragie internă. Atunci, condițiile bizare în care s-a disputat meciul Rapid – Astra au ridicat semne de întrebare. Prahovenii veniseră fără doctorul Victor Popovici, iar stadionul „Giulești – Valentin Stănescu” nu era dotat la acea vreme decât cu o simplă ambulanță, a cărei unică dotare era o targă. De parcă toate astea nu erau de ajuns, Marian Dumitru, doctorul Rapidului, nu l-a însoțit pe fotbalist către spital, neglijență care l-a costat viața în cele din urmă pe fostul fotbalist.
 

 

Publicat: 05 09. 2009, 10:32
Actualizat: 05 09. 2009, 10:48