SPECIAL | ProSport a făcut turul stadioanelor din Liga 1. Cum arată arenele și ce spun oficialii echipelor. Cât de potrivit e să se reia campionatul pe 4 februarie? Reacția LPF: „Calendarul e foarte încărcat. Nu putem găsi date libere”

Redactor:
Andrei Pal
Redactor:
Dan Mirea
Redactor:
Marius ANGHEL
SPECIAL | ProSport a făcut turul stadioanelor din Liga 1. Cum arată arenele și ce spun oficialii echipelor. Cât de potrivit e să se reia campionatul pe 4 februarie? Reacția LPF:
  • Publicat:
  • Actualizat:

Meciul întrerupt din data de 18 decembrie 2016, dintre ASA Târgu Mureș și Pandurii Târgu Jiu, ar putea fi doar o mică mostră din ce ar putea urma în Liga 1. Cu iarna care și-a intrat în drepturi de la începutul lui ianuarie, reluarea sezonului, pe 4 februarie, pare doar un vis pentru iubitorii fotbalului din România. Iar dacă sperăm că ninsorile se vor opri, ei bine prognoza meteo ne arată că va ninge și în februarie, în plin campionat. Echipele din Liga 1 se reunesc și pleacă în cantonamentele de pregătire, iar în urmă rămân stadionele pe care se așază zăpadă. Intrăm pe ultima sută de metri a sezonului regulat, iar din februarie echipele din Liga 1 riscă să nu joace la randamentul dorit din cauza terenurilor înghețate și distruse de zăpadă depusă. În aceste momente există un conflict doar la nivel declarativ între oficialii cluburilor și Liga Profesionistă de Fotbal, instituție care ridică din umeri constrânsă de regulamentele internaționale, dar și de acțiunile echipelor naționale. 

ProSport a luat legătura cu oficialii și antrenorii din Liga 1 pentru a afla cum prevăd aceștia perioada care va urma, condițiile în care se prezintă stadioanele proprii, dar și ce soluții propun în eventualitatea schimbării programului unei ediții de campionat. 

VEZI în GALERIA FOTO cum arată în acest moment stadioanele de Liga 1

„Propun ca LPF sau FRF să ne ajute cu costurile pentru instalația de încălzire”

Președintele clubului CFR Cluj, Iuliu Mureșan, pare liniștit în ceea ce privește condițiile de organizare ale partidei de acasă, cu FCSB, de pe 4 februarie, dar se arată îngrijorat în privința deplasării pe un teren care fie nu are instalație de încălzire, fie clubul nu-și permite să pornească instalația. Mureșan propune o soluție pentru rezolvarea problemelor și cere ca FRF sau LPF să acopere costurile instalațiilor de încălzire. 

„În mod normal, la multe terenuri n-o să fie condiții de a juca fotbal, e clar. Acum, terenul este sub zăpadă, la Cluj a nins. E foarte bine că e și frig. Terenul este protejat de zăpadă, sub zăpadă gazonul e bun și e verde. Se conservă foarte bine sub zăpadă, dar înainte de 4 februarie va trebui să dăm drumul, cu vreo zece zile, cel puțin, înainte, instalației de încălzire, iar la noi va fi în regulă. Dar, cine nu are instalație de încălzire sau nu are bani, întrucât costă mult să meargă o lună instalația de încălzire… Vor fi probleme. Am văzut la Târgu Mureș, la Iași, în decembrie, cum au fost terenurile. Nu văd de ce în februarie ar fi altfel.

Nu suntem încântați. Noi vom juca prima etapă acasă, cu Steaua, și o să avem condiții de joc. Și noi și Steaua, dar, după aceea, nu știu ce o să mai fie când vom juca și cu Iașiul și cu… La Mediaș vom juca, va fi teren bun, cu Viitorul, teren bun, jucăm acasă. Cu Târgu Mureș jucăm, cu Iașiul, unde sunt probleme. În mod normal cine are încălzire în gazon îi poate da drumul, dar cu costuri foarte mari. Eu aș propune să plătească cineva, nu știu… Federația, Liga, sumele acelea de bani, să ajute cluburile pentru că, în mod normal, o lună de funcționare costă peste 20.000 de euro și atunci… Ar fi un ajutor. Ar fi și stimulate echipele să dea drumul instalației. În sărăcia care e acum, foarte mulți se gândesc la fiecare minut în care funcționează instalația, din cauza costurilor.

Nu m-am gândit la asta (n.r. – o cerere de amănare a începerii campionatului) pentru că noi avem condiții foarte bune acasă, dar, sigur, când ești pe un teren înghețat ce faci!? Încă nu m-am gândit la asta, dar e clar că, în decembrie și în februarie, nu sunt condiții de fotbal în România. În mod normal după 10 decembrie, că s-a mai schimbat clima și la noi, și în februarie, sigur nu sunt condiții de joc. Trebuie evitat, prin planificarea campionatului, ar trebui evitată luna februarie, cel puțin, și de la jumătatea lunii decembrie”, a spus Iuliu Mureșan, președintele clubului CFR Cluj.

„Să se joace până la 1 decembrie și de la 1 martie”

Ionuț Popa a venit un nou aspect pe lângă cel al terenurilor înghețate, acela că echipele nu au suficient timp pentru a se pregăti pentru reluarea campionatului. Antrenorul lui ACS Poli Timișoara propune care o ediție de campionat să se joace până la 1 decembrie și să se reia pe 1 martie. 

„La Timișoara e frig, sunt -10 grade Celsius, bate vântul. Degeaba mai amâni campionatul, pentru că s-a jucat pe 21 decembrie și acum zicem să amânăm campionatul? Normal nu trebuia să se joace atunci. Campionatul să se joacă până la 1 decembrie și de la 1 martie. Acum nu mai e nimic de făcut. E programat. Sunt nămeți, dar nu cred că mai amână cineva campionatul.

Ar fi bine să se amâne, pentru că eu, ca antrenor, socot că mi-ar fi trebuit cel puțin 6 săptămâni de pregătire, ca să poți zice că ai pregătit o echipă. Noi nici patru săptămâni nu avem. La Timișoara terenurile sunt bune. O să plecăm în Poiana Brașov în cantonament si sperăm să fie condiții bune acolo”, a declarat Ionuț Popa. 

Stadionul din Voluntari este acoperit de zăpadă ca majoritatea arenelor din România, iar directorul sportiv al formației ilfovene, George Galamaz, consideră că ar trebui amânată reluarea campionatului, în cazul în care în februarie vor fi aceleași condiții meteorologice. 

„După cum e vremea acum și după ce am văzut că s-a anunțat și în februarie, că tot vreme rea va fi, cred că ar trebui să amânăm. În condițiile astea e foarte greu de jucat. Instalația de încălzire nu poate face față la asemenea ninsori.

Gazonul nostru a arătat bine și până să dea zăpada, am mai ținut și încălzirea pornită, dar e foarte greu să facă față la semenea ninsori. Să sperăm că în februarie n-o să mai fie așa, dar dacă va fi foarte frig și atunci vor fi probleme”, a declarat George Galamaz.

„Încălzirea ori e prea scumpă, ori nu funcționează, ori nu există”

Singurul teren sintetic din România este pus pe stadionul celor de la Concordia Chiajna, iar președintele clubului, Cristian Tănase, se arată mai îngrijorat de situația din țară decât de suprafața de joc de la Chiajna. Tănase a dat asigurări că terenul va fi masă de biliard la ora primului meci, dar că reluarea sezonului ar trebui amânată.  Noi avem teren sintetic, dar ceilalți nu au și e o problemă pe vremea asta. Eu văd lucrurile în felul următor: ar trebui să avem campionat care începe în martie și se termină în noiembrie sau în prima săptămână din decembrie, cel târziu. Ca să jucăm și noi cum se joacă prin alte țări care au clima asta. Trebuie să ne adaptăm până la urmă, pentru că ne cam păcălim. În fiecare an vorbim de același lucru. A fost discuția aia cu instalația de încălzire, dar ori e prea scumpă, ori nu funcționează ori nu există. Momentan, vremea ne va pune probleme, pentru că și-a intrat iarna în drepturi. Clar amânarea reluării campionatului.

Noi aici nu avem probleme. În trei ore degajăm terenul, dăm drumul la încălzire și e biliard. Dar ce fac celelalte echipe? Pentru că suntem parteneri și trebuie să ne ajutăm cu toții. Sunt probleme și trebuie să ne respectăm. E greu, e greu. Noi jucăm la Botoșani primul meci. Și cu deplasarea e problemă. Păi, noi zburăm cu avionul până la Iași. Dacă se amână zborul din cauza vremii? Vedeți? Începând de la deplasare e problema. Ce să-i faci anotimpului ăstuia? Cade de sus și se rupe terenul, se distruge. Aia cu încălzirea e poveste, a declarat Cristian Tănase. 

„Botoșaniul e în pericol pentru data de 4 februarie”

Una dintre cele mai grele situații o găsim la Botoșani, în nordul Moldovei, acolo unde ninge abundent, iar președintele clubului, Cornel Șfaițer, nu se așteaptă la o îmbunătățire a vremii până în luna februarie. „E posibil, la Botoșani, în Moldova,  pe 4 (n.r. – februarie), să avem zăpadă mare. Stăm bine, sunt -10 grade acum, ninge ușor… Suntem bine. Pe 4 este posibil, am mai trăit când eram, în 2013, în primăvară, la Liga 2, la promovare, am distrus terenul. Am avut și un meci cu Dinamo 2, pe zăpadă, am curățat terenul, dar l-am distrus complet. Singura emoție asta o am. Facem toate eforturile să curățăm teren, nu o să fie probleme. N-avem probleme cu gazonul, mai ales la Botoșani, avem un gazon excelent. Eu țin… Sunt înnebunit după un gazon bun. Am emoții mari pentru debutul nostru, avem două jocuri la rând acasă. Chiar am emoții. Sincer, niciodată n-am jucat la Botoșani asa devreme.

Trebuie să ne gândim pe viitor, să nu mai jucăm așa devreme. Să jucăm mai târziu, să începem în vară mai devreme. E clar. Fiind sistemul acesta competițional avem și multe jocuri. În momentul acesta suntem dezamăgiție de sistemul acesta cu play-off și play-out. Multe jocuri, n-am stadioane corespunzătoare, n-avem terenuri bune. Sunt multe etape. Dacă aveam condiții cum sunt în țările cu temperaturi ridicate puteam juca chiar și de Revelion, cum se joacă în Anglia. În România…  E greu de discutat. Am emoții mari, m-aș fi bucurat să joc în deplasare. Sperăm să avem un timp prielnic pentru fotbal pentru ca echipele să se poată exprima în teren. Să nu joace pe un teren impracticabil. Puține arene au terenul încălzit. La Botoșani, înaintea meciului cu CSM Poli Iași, am dat drumul la instalație, deși erau +7 grade la ora jocului. Am lăsat un termen de 24 de ore, am vrut să văd dacă funcționează. Oricum, Botoșaniul e în pericol pentru etapa aceea (n.r. – de pe 4 februarie)”, a declarat președintele lui FC Botoșani, Cornel Șfaițer. 

„Mergi în străinătate și te antrenezi pe iarbă, te întorci în țară și joci pe gheață”

Antrenorul principal al FC Botoșani, Leo Grozavu, este foarte nemulțumit de modul cum a programat Liga Profesionistă de Fotbal acest sezon competițional al Ligii 1 și de faptul se va relua campionatul pe 4 februarie, când majoritatea terenurilor vor fi impracticabile. Gruparea din Nord-Est-ul țării și-a reluat pregătirea pe 5 ianuarie.

„A fost o vacanță scurtă, dar nu avem ce face. Ne-am reunit foarte repede și nu cred că comporta o revenire atât de rapidă a campionatului, pe 4 februarie sau cât o fi. Acestea sunt, din păcate, condițiile. Nu cred că există respect pentru jucători, pentru spectatori, pentru competiție în general. Sunt foarte curios să vedem pe 4 februarie ce tip de fotbal se va juca în România. Ne-am prezentat la pregătire, ne vom antrena, dar mai mult ca sigur că programul va fi dat peste cap. Fiecare și-a conceput un plan de pregătire. Va fi destul de dificil să te ții de el atâta timp cât nu cred că va fi niciun teren practicabil în data de 4 februarie. Mulți merg în străinătate, se vor antrena pe suprafețe cu iarbă, vor veni la noi în țară și vor sta pe gheață. Vor fi amânări, programul dat peste cap. Este un campionat care se va decide doar din hazard decât prin valoarea competitoarelor.

Mergem, ne pregătim acolo. Vom vedea în campionat. E o perioadă foarte scurtă. Sunt doar patru săptămâni și sper ca băieții să nu fi pierdut foarte mult în cele două săptămâni de vacanță. De acumulat nu cred că au făcut-o pentru că în două săptămâni de vacanță nu cred că a fost vreunul conștiincios să iasă în fiecare zi la alergare. Vom încerca până la plecarea în Antalya să ne reacomodăm cât mai repede la efort, să facem vizita medicală și vom vedea în Antalya”, a declarat Leo Grozavu la reunire.

Gigi Mulțescu: „Liga Profesionistă de Fotbal trebuie să se informeze cu privire la prognoza meteo din data de 4 februarie. Chiar dacă nu mai există vreo dată liberă în program, trebuie să se găsească o soluție”

Antrenorul echipei CS Universitatea Craiova, Gheorghe Mulțescu, a declarat că Stadionul Extensiv nu dispune de instalație de încălzire a gazonului, însă a precizat că Stadionul Municipal din Drobeta-Turnu Severin îndeplinește condițiile necesare. Cu toate acestea, tehnicianul în vârstă de 65 de ani crede că reluarea campionatului ar trebui amânată.

„Problema nu este data la care se reia campionatul, ci situația terenurilor în momentul respectiv. Vă dați seama, dacă vor fi condiții neprielnice de joc, cu temperaturi de sub zero grade Celsius, terenurile vor fi impracticabile, iar integritatea jucătorilor va fi pusă în pericol. Din ce știu eu, majoritatea terenurilor din Liga 1 nu sunt încălzite. La Craiova, Stadionul Extensiv nu are instalație de încălzire a gazonului, dar, din câte știu, stadionul de la Severin are. În primul rând, Liga Profesionistă de Fotbal trebuie să se informeze cu privire la prognoza meteo din data de 4 februarie. Chiar dacă nu mai există vreo dată liberă în program, trebuie să se găsească o soluție”, a declarat Gheorghe Mulțescu. 

Bivolaru: „Nu ne-a întrebat nimeni dacă suntem de acord cu această comprimare a sezonului de primăvară. Fiecare club trebuie să demonstreze că are instalație de încălzire funcțională

ProSport a stat de vorbă în această seară și cu președintele echipei Viitorul Constanța, Cristian Bivolaru. „Mai e o lună până atunci, e posibil să fie mai bună vremea, dar nu cred că se va întâmpla asta. Dacă nu se vor lua măsuri stricte, va fi o mare problemă, trebuie să existe o comisie care să verifice toate stadionaele. Fiecare club trebuie să demonstreze că are instalație de încălzire funcțională. Dar cred că la unii e și o problemă de economie, dar și un avantaj pentru echipele mai puțin tehnice. Nu-și are rostul forțarea aceasta, mai ales dacă vremea va fi rea. Nu ne-a întrebat nimeni dacă suntem de acord cu această comprimare a sezonului de primăvară”, a declarat Bivolaru pentru ProSport.

Buduru: „Păi, ce? Avem stadioanele lui Real Madrid și Barcelona? Avem stadioanele comunității. Mi-e frică 100% de o deplasare, mai ales când am văzut în ce condiții s-au jucat anumite meciuri. Jucătorii au dreptate, poate fi un pericol”

O altă echipă care nu-și face probleme în privința meciurilor de pe teren propriu este Astra, iar prin vocea președintelui consiliului director, Petre Buduru, clubul ne-a dat asigurări că echipele care vor veni la Giurgiu vor juca în condiții optime. Totuși, Petre Buduru are o reținere atunci când vorbește despre meciurile din deplasare.

„Sunt probleme aici, pentru că sunt planificări internaționale și totul e prins într-un program. Trebuie găsite soluții pentru ca meciurile să se dispute în condiții normale. Eu zic că putem găsi soluții, ori să amânăm, ori să găsim o altă planificare a calendarului, inclusiv cel internațional. Pe plan intern poate la o înțelegere cu LPF poate putem găsi o soluție să găsim pe un timp mai bun, pentru că acum putem afla starea vremii cu 10-20 de zile înainte.

Noi nu avem probleme cu gazonul, avem degivrare. Noi am schimbat în totalitate suprafața și terenul acum arată excelent. Nu sunt probleme pentru noi. Am trăit probleme și pe la Ploiești, dar sunt probleme cu banii. De abia financiar găsești bani să ții activitatea curentă. Asociațiile sau organizațiile care sunt pe profil sportiv se zbat ca să poată obțină bani pe partea sportivă. Păi, ce? Avem stadioanele lui Real Madrid și Barcelona? Avem stadioanele comunității. Mi-e frică 100% de o deplasare, mai ales când am văzut în ce condiții s-au jucat anumite meciuri. Jucătorii au dreptate, poate fi un pericol”, a declarat Petre Buduru.

Prunea: „Unde instalațiile nu funcționează… să nu se joace”

Președintele executiv al Iașiului, Florin Prunea, a declarat că este de acord ca returul să se reia în luna februarie, cu condiția ca instalațiile de încălzire să funcționeze la terenurile care găzduiesc partidele.

„Sunt de acord să se joace în februarie, cu condiția ca Liga Profesionistă să verifice cu atenție toate instalațiile de încălzire. Acolo unde funcționează, să se joace, acolo unde instalațiile nu merg, să nu se joace. Este valabil și pentru Iași. Peste tot trebuie verificat. Dacă se dă drumul din timp la instalație, se poate juca. Dacă se pune în pericol integritatea jucătorului, nu trebuie să se joace”, i-a declarat Prunea reporterului ProSport, Narcis Pohoață.

Contactat de ProSport, președintele clubului Gaz Metan Mediaș, Ioan Mărginean,  și-a arătat generozitatea: „Nu vorbesc cu presa!”. Contactați, Ilie Stan și Daniel Stanciu, de la ASA Târgu Mureș, nu au răspuns. 

Reacția Ligii Profesioniste de Fotbal

Secretarul general al LPF, Justin Ștefan, a declarat pentru ProSportLive, după meciul întrerupt la pauză între ASA Târgu Mureș și Pandurii, că programul nu poate fi decalat și a explicat motivele pentru care echipele din Liga 1 sunt nevoite să joace iarna: „Avem obligația de a comunica, până la sfârșitul lunii mai, începutul lunii iunie, echipele care vor comunica în competițiile europene. E o obligație care derivă din regulamentele internaționale. Și atunci nu putem să terminăm campionatul în iulie. Calendarul e foarte încărcat. Din păcate nu e posibil să programăm intermediare și să găsim date libere atât timp cât avem competiții internaționale la nivel de cluburi și competiții internaționale în ceea ce privește echipa națională. În măsura în care te apropii cu programarea etapei de jocurile echipelor naționale vom avea discuții cu cluburile care au jucători la echipele naționale”, a declarat Justin Ștefan, luna trecută, la ProSportLive.

Program etapa 22 a Ligii 1, 4 februarie:

CS U Craiova – FC Voluntari
CFR Cluj – FC Steaua București
ACS Poli Timișoara – Gaz Metan Mediaș
Astra Giurgiu – ASA Târgu Mureș
Pandurii Târgu Jiu – CSM Poli Iași
Dinamo – FC Viitorul
FC Botoșani – Concordia Chiajna

  • Nefiind un derby, meciul dintre CS U Craiova și FC Voluntari are șanse mari să fie programat la o oră la care să le permită oltenilor să organizeze jocul pe stadionul Extensiv. Atunci când e programată să joace în nocturnă, Universitatea se mută la Drobeta Turnu Severin. Gazonul de pe Extensiv nu este unul strălucit, nu are instalație de încălzire și probabil se va transforma într-un câmp de luptă.
  • CFR Cluj întâlnește FCSB pe stadionul „Dr. Constantin Rădulescu”, însă nu pare că va avea probleme în a-l organiza, gazonul arenei din Cluj-Napoca fiind printre cele mai bune din România.
  • În schimb, ACS Poli nu se poate lăuda cu un gazon excepțional pe stadionul „Dan Păltinișanu”. La Timișoara, terenul devine greu după doar câteva minute de joc. Tehnicii jucătorii ai echipelor ACS Poli și Gaz Metan vor avea de suferit din această cauză.
  • Astra urmează să întâlnească, la Giurgiu, în prima etapă din 2017 pe ASA Târgu Mureș, în cazul în care gruparea transilvăneană nu se va desființa în această iarnă. Gazonul stadionului „Marin Anastasovici” are instalație de încălzire, a fost refăcut de scurt timp și nu ar avea de ce să aibă probleme.
  • Gazonul stadionul Municipal din Drobeta Turnu Severin ar putea deveni o adevărată mocirlă la jocul dintre Pandurii Târgu Jiu și CSM Poli Iași. Arena de la malul Dunării nu are instalație de încălzire a gazonului și în condiții de umiditate devine un coșmar pentru fotbaliști. Conducerea clubului Pandurii luase în calcul să joace în 2017 pe stadionul Minerul din Motru, o arenă ce abia îndeplinea standardele Ligii 2 în urmă cu trei sezoane. Dacă se va juca acolo, meciul Pandurii – CSM Poli ar putea face, din nou, de râs fotbalul românesc în toată lumea.
  • Derby-ul dintre Dinamo și Viitorul are două locații unde s-ar putea desfășura. Conducerea clubului bucureștean poate alege între stadionul din „Ștefan cel Mare” sau Arena Națională, a doua variantă fiind mai bună din punct de vedere al gazonului. Cel mai probabil se va alege prima variantă, fiindcă e mai ieftină, iar un meci cu Viitorul, chiar și lider, nu atrage prea mulți suporteri dinamoviști în tribune.
  • În fine, ultimul stadion unde se va juca în prima etapă din 2017 a Ligii 1 va fi cel din Botoșani, acolo unde va merge Concordia Chiajna. „Municipalul” din Nord-Est-ul țării are instalație de încălzire a gazonului, are administratori pricepuți și s-ar putea prezenta destul de bine la ora jocului. Vremea nu iartă însă pe nimeni, iar o eventuală cădere abundentă de zăpadă poate da peste cap orice organizator de meci.


Stadionul „Emil Alexandrescu” din Iași este acoperit în întregime de zăpadă. Echipa ieșeană are noroc însă, în prima etapă din 2017 urmează să joace în deplasare, la Pandurii. Un alt motiv de bucurie pentru moldoveni este și faptul că stadionul lor are instalație de încălzire a gazonului. Foto: Narcis Pohoață


Stadionul din Drobeta Turnu Severin, aici unde își joacă meciurile de pe teren propriu Pandurii Târgu Jiu, dar și CS U Craiova, atunci când e programată să joace în nocturnă, are o MARE problemă. Nu are instalație de încălzire a gazonului. Cum Pandurii are primul meci din 2017 pe teren propriu, la Severin s-ar putea juca, mai degrabă, hochei. Foto: Mircea Oglindoiu


Și la Mediaș prima ninsoare serioasă din această iarnă a acoperit în întregime stadionul Gaz Metan. Doar tribuna acoperită a fost ferită de nămeți și ne lasă să descoperim că suntem la Mediaș, așa cum e scris cu ajutorul scaunelor de culori albastru-galben. Foto: Alex Pîntea


La Cluj Napoca, gazonul arenei „Dr. Constantin Rădulescu”, cât și porțile de joc sunt albe ca zăpada. Glumim, verdele ierbii a fost acoperit cu un strat gros de omăt la prima ninsoare din 2017. Porțile vor rămâne albe și după topirea zăpezii, însă ar putea fi mai curate de praf. Foto: Vlad Măcicășan


Dacă aproape în toată țara a nins, iată că la Botoșani nu a căzut niciun fulg de nea nici pe 6 ianuarie. Stadionul Municipal a fost ferit de nămeți până acum, însă trebuie să îndure -12 grade Celsius și un vânt puternic. Iarba rezistă. Foto: Răzvan Sauciuc


Stadionul Extensiv din Craiova pare rupt din basm. Scaunele, tabela, vestiarele sau gazonul arenei de la marginea orașului oltean au intrat acum în „conservare” sub stratul gros de zăpadă. Foto: Cosmin Staicu


Din interiorul Arenei Naționale se zărește o lumină caldă, galbenă, semn că lămpile cu raze UV stimulează creșterea neîncetată a ierbii gazonului celui mai mare stadion din țară. Afară ninge ca-n povești, iar copilașii și-au luat săniile și se dau pe derdeluș. Iubitorii de sport numai la fotbal nu se gândesc în această perioadă în care cu toții își imaginează cum sunt sus pe pârtii sau jos, la poalele munților, cu vinul cald în mână. Foto: Cristian Scutariu


În „Ștefan cel Mare”, groapa „câinilor” roșii aproape că a fost acoperită cu zăpadă. În mai puțin de o lună aici ar trebui să se joace derby-ul cu liderul Ligii 1, Viitorul. Foto: Octavian Vasilescu

Cristian Scutariu / Redactor
Marius ANGHEL / Redactor
Activitatea jurnalistică îi este legată exclusiv de ProSport, în redacția căruia a pășit pentru prima dată la începutul anului 2009, la Casa Presei Libere, mai întâi în ”practică”. De atunci și până în prezent este ”legat”, inclusiv sufletește, de acest ziar care a scris ... citește mai mult
Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat…
Ce au scris englezii după ce l-au văzut la lucru pe Radu Drăgușin în ”nebunia” de la Tottenham – Liverpool
Ce au scris englezii după ce l-au văzut la lucru pe Radu Drăgușin în ”nebunia” de la Tottenham – Liverpool
Ce s-a aflat despre tânărul care a lovit-o mortal pe Beatrice, polițista de 23 de ani care mai avea doar 5 kilometri până ajungea acasă?! Nu el ar fi trebuit să fie la volanul mașinii în noaptea tragediei
Ce s-a aflat despre tânărul care a lovit-o mortal pe Beatrice, polițista de 23 de ani care mai avea doar…
Catalanii trec la ‘amenințări’! Starul Barcelonei care ar putea fi dat afară la finalul sezonului
Catalanii trec la ‘amenințări’! Starul Barcelonei care ar putea fi dat afară la finalul sezonului
NEWS ALERT | Andrei Ivan, OUT de la Universitatea Craiova! Jucătorul negociază deja cu alt club
NEWS ALERT | Andrei Ivan, OUT de la Universitatea Craiova! Jucătorul negociază deja cu alt club
BREAKING | Pleacă din Liga 1 şi semnează direct cu un club de top din Europa
BREAKING | Pleacă din Liga 1 şi semnează direct cu un club de top din Europa
Cum arată acum Monica Gabor, fosta soție a lui Irinel Columbeanu! Mulți nu au recunoscut-o
Cum arată acum Monica Gabor, fosta soție a lui Irinel Columbeanu! Mulți nu au recunoscut-o
Scandal monstru după ce Aura Șova a câștigat Vocea României 2024. Acuzațiile dure au bombardat internetul: “Să vă fie rușine!”
Scandal monstru după ce Aura Șova a câștigat Vocea României 2024. Acuzațiile dure au bombardat internetul: “Să vă fie rușine!”
BANCUL ZILEI. Gigi Becali prinde pestisorul de aur:  - Sunt ăla cu 3 dorințe!
BANCUL ZILEI. Gigi Becali prinde pestisorul de aur: - Sunt ăla cu 3 dorințe!
Delicatesa evreiască de Crăciun cu care cofetăriile au dat lovitura. Clienţii scot din buzunar până la 170 de lei
Delicatesa evreiască de Crăciun cu care cofetăriile au dat lovitura. Clienţii scot din buzunar până la 170 de lei
DOVADA că extratereștrii au venit pe Pământ! Tehnologia lăsată în urmă
DOVADA că extratereștrii au venit pe Pământ! Tehnologia lăsată în urmă
Românul care a câştigat aproape 1 milion de euro în mai puţin de o săptămână! Viaţa i s-a schimbat complet
Românul care a câştigat aproape 1 milion de euro în mai puţin de o săptămână! Viaţa i s-a schimbat complet
BREAKING! Doliu în trupa Proconsul! A murit Vali Petricenco
BREAKING! Doliu în trupa Proconsul! A murit Vali Petricenco
Decizie pentru Călin Georgescu. George Simion a dat vestea despre alegerile prezidențiale din 2025
Decizie pentru Călin Georgescu. George Simion a dat vestea despre alegerile prezidențiale din 2025
El este André, băiețelul de 9 ani ucis în atentatul din târgul de Crăciun din Magdeburg, Germania. Mesajul sfâșietor al mamei sale
El este André, băiețelul de 9 ani ucis în atentatul din târgul de Crăciun din Magdeburg, Germania. Mesajul sfâșietor al…
Din nou doliu în muzica românească! Artistul a murit înainte de Crăciun
Din nou doliu în muzica românească! Artistul a murit înainte de Crăciun
Cele mai bune jocuri ale anului 2024
Cele mai bune jocuri ale anului 2024
Lovitură pentru TikTok. O ţară europeană interzice aplicaţia chineză / Şi în România au fost voci care au cerut suspendarea TikTok în urma alegerilor prezidenţiale
Lovitură pentru TikTok. O ţară europeană interzice aplicaţia chineză / Şi în România au fost voci care au cerut suspendarea…
TOP 5 decorațiuni auto care te lasă fără talon. Mare grijă de montezi pe mașină
TOP 5 decorațiuni auto care te lasă fără talon. Mare grijă de montezi pe mașină
Adi Nartea, despre finalul de sezon Iubire cu parfum de lavandă și Crăciunul în familie. Ce tradiții respectă an de an | Exclusiv
Adi Nartea, despre finalul de sezon Iubire cu parfum de lavandă și Crăciunul în familie. Ce tradiții respectă an de…
×