Fanii echipei Rapid din Cluj-Napoca au donat sânge, vineri, la Centrul de Transfuzii Sanguine din localitate, în urma acestui gest reușind să strângă 360 de lei pe care i-au transferat în contul grupării bucureștene.
Cei cinci bărbați și o femeie au făcut dovada plății în contul clubului Rapid prin intermediul unui site.
Suporterii rapidiști au inițiat o campanie de donații pe rețelele de socializare prin care cer ajutorul celor care simpatizează cu gruparea giuleșteană pentru a strânge suma necesară achitării taxelor recursului FC Rapid la TAS, la această acțiune luând parte și reprezentanți ai echipelor rivale.
Printre aceștia se numără directorul general al FC Dinamo, Ionel Dănciulescu, directorul de scouting al FC Dinamo, Florin Bratu, atacantul Marius Niculae, în prezent sub contract cu gruparea ucraineană Hoverla Uzhhorod, și Mircea Bornescu, fostul portar al giuleștenilor. Aceștia au donat diverse obiecte personale care au fost scoase la licitații pe internet, sumele urmând să fie virate în contul grupării giuleștene.
FC Rapid a deschis acțiunea împotriva deciziei Comisiei de Apel a Administrației de Licențiere la Tribunalul de Arbitraj Sportiv, achitând, joi, suma de aproximativ 2.500 de franci elvețieni reprezentând taxa de înscriere a recursului.
Taxa de înscriere reprezintă însă doar o parte din suma pe care FC Rapid o are de achitat la TAS. Pe parcursul acțiunii, gruparea giuleșteană va fi nevoită să plătească și alte taxe, precum și serviciile celor trei arbitri care vor soluționa cauza. În total, cheltuielile FC Rapid cu acțiunea de la Lausanne se vor ridica la o sumă cuprinsă între 15.000 și 30.000 de franci elvețieni.
Clubul giuleștean, aflat în procedură de insolvență, traversează o acută criză financiară și nu dispune de suma necesară recursului la TAS. Termenul de recurs la Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne este de 21 de zile de la comunicarea deciziei, acesta expirând sâmbătă.
Comisia de Apel a Sistemului Național de licențiere a respins, la 17 mai, dosarul FC Rapid privind acordarea licenței pentru ediția 2014-2015 a Ligii I, decizia fiind definitivă și executorie pe plan național. Anterior, la 10 mai, instanța de fond a Administrației de licențiere din cadrul FRF respinsese dosarul FC Rapid din cauza datoriilor în valoare de 900.000 de euro către foștii jucători Julio Cesar și Daniel Paulista.
Formația Rapid evoluează în prezent în Liga a II-a, acolo unde a fost retrogradată în vara anului 2013 printr-o decizie a TAS. Instanța de la Lausanne a decis atunci că Rapid, care câștigase barajul de menținere în primul eșalon cu Concordia Chiajna, nu poate evolua în Liga I având în vedere că nu îndeplinise condițiile de licențiere pentru sezonul 2013-2014.
În cazul în care Rapid, grupare care și-a asigurat deja promovarea în plan sportiv, primește un răspuns negativ de la TAS, în locul său va intra în Liga I formația FC Clinceni.
Mediafax
Introdu cuvântul căutat și apasă ENTER