Trei motive de îngrijorare pentru Gigi Becali după FCSB – Universitatea Craiova 1-1! Patronul, trădat de vedetele sale | SPECIAL
FCSB a remizat pe Arena Națională cu Universitatea Craiova, scor 1-1, în prima etapă a play-off-ului Superligii, la capătul unui meci în care patru dintre cei mai importanți jucători ai vicecampioanei României nu s-au prezentat deloc la un nivel ridicat.
Trei motive de îngrijorare pentru Gigi Becali după FCSB – Universitatea Craiova 1-1! Patronul, trădat de vedetele sale
Se poate spune chiar că finanțatorul clubului roș-albastru a fost „trădat” în acest meci chiar de oamenii de la care are cele mai mari așteptări și pe care îi forțează constant în „primul 11”, în încercarea de a le crește cota în eventualitatea unui transfer în străinătate.
În primul rând, Darius Olaru, căpitanul FCSB-ului, nu a părut deloc conectat la joc în prima repriză și a greșit foarte multe pase. De altfel, el a și fost înlocuit la pauză cu Andrei Cordea. La finalul partidei, mijlocașul central a dezvăluit că s-a resimțit din cauza unei răceli și din acest motiv randamentul său a fost unul scăzut. Totuși, s-a putut observa că jocul său nu a fost chiar la nivelul așteptat nici în ultimele partide.
Am fost puțin răcit toată săptămâna și am cerut să fiu schimbat. Am simțit că nu pot să îmi ajut echipa”, a spus Darius Olaru la finalul meciului.
45 de minute a evoluat Darius Olaru în FCSB – Universitatea Craiova 1-1
De asemenea, o problemă chiar mai mare este reprezentată de faptul că Gigi Becali insistă în continuare ca Florinel Coman și Octavian Popescu să fie în același timp pe teren. La meciul cu Universitatea Craiova, s-a renunțat la ideea de a-l folosi pe Tavi în poziție de inter, iar el a revenit în flancul stâng al liniei de atac, acolo unde dă cel mai bun randament, iar Florinel Coman a fost folosit în partea dreaptă.
De aici derivă două probleme majore pentru FCSB. În primul rând, este clar că niciunul dintre cei doi nu poate da, cel puțin în prezent, un randament bun în flancul drept al atacului. Asta pentru că ei sunt jucători de picior drept și nu au exercițiul de a merge paralel cu linia de margine pentru a oferi centrări, ci caută mereu să intre în centru, ceea ce înseamnă că sunt nevoiți să apeleze des la piciorul stâng, fapt ce îi încurcă vizibil.
Andrei Cordea, trecut pe „linie moartă” după ce a impresionat în startul sezonului
Pe de altă parte, în acest sistem gândit de Gigi Becali trebuie „sacrificat” Andrei Cordea, un fotbalist care a dat un randament excelent în prima parte a sezonului în acea poziție de „aripă dreaptă”. Spre deosebire de Coman și Tavi Popescu, Cordea este jucător de picior stâng și astfel el intră mult mai natural în centru pentru a finaliza, mult mai cu încredere, cu piciorul său de bază.
În plus, el posedă o viteză foarte bună, o tehnică peste media Superligii și o plecare de pe loc explozivă, calități prin care reușește mai mereu să destabilieze defensivele adverse și să genereze ocazii de poartă. Dar, întrucât Gigi Becali vrea cu orice preț să le ridice cotele lui Florinel Coman și Octavian Popescu, Andrei Cordea este nevoit momentan să accepte statutul de rezervă, bineînțeles, în defavoarea echipei.
Nu în ultimul rând, fanii FCSB-ului ar trebui să fie îngrijorați de forma extrem de slabă pe care o traversează David Miculescu, tânărul de 21 de ani pe care Gigi Becali a plătit nu mai puțin de 1.7 milioane de euro la începutul acestui sezon, pentru a-l transfera de la UTA Arad.
David Miculescu, marea dezamăgire de la FCSB în acest sezon
El a intrat pe teren în minutul 64 al meciului cu Universitatea Craiova, în locul lui Florinel Coman. Și acum, ca în ultimele partide, Miculescu nu a ieșit aproape deloc în evidență. Internaționalul de tineret dă impresia că nu se poate conecta cu coechipierii lui și pare că se simte cumva stingher pe teren în multe momente.
În acest sezon, David Miculescu a jucat nu mai puțin de 41 de meciuri pentru FCSB, în toate competițiile, și a înregistrat doar 7 contribuții la goluri: a marcat de 4 ori și a oferit 3 pase decisive. În mod evident, cifrele acestea sunt mult prea modeste, comparativ cu suma de transfer plătită în schimbul său, dar și cu așteptările care existau în legătură cu el în momentul în care s-a făcut mutarea.