UPDATE 17:14 FC Voluntari a anunțat, pe site-ul oficial, că a reziliat contractul cu Mihai Costea, informație pe care ProSport o anticipase în articolul de față, publicat cu cinci ore mai devreme, la 12:07. „FC Voluntari și jucătorul Mihai Costea au reziliat azi pe cale amiabilă contractul dintre club și fotbalist. Îi mulțumim lui Mihai Costea pentru aportul său la gruparea noastră și îi dorim mult succes în carieră! Costea a evoluat în șapte partide pentru FC Voluntari, de patru ori integralist și de trei ori din postura de rezervă, sau schimbat pe parcursul meciului”, se menționează pe site-ul grupării din Județul Ilfov.
Conducerea echipei FC Voluntari se întrunește azi pentru a discuta rezilierea unilaterală a contractului cu atacantul Mihai Costea (27 de ani), după ce acesta a fost surprins într-o agenție de pariuri, iar pozele au apărut pe sportnews.libertatea.ro. Surse neoficiale din interiorul clubului afirmă că se va hotărî rezilierea angajamentului care, oricum, expira în iarnă.
Situația lui Costea era oricum pe muchie de cuțit la Voluntari, pentru că fotbalistului i se fixase în vară, atunci când a semnat cu ilfovenii, o clauză cu un număr de goluri pe care trebuia să le înscrie. Fotbalistul a dezamăgit din toate punctele de vedere, iar ultima întâmplare a pus capac.
Libertatea a intrat în posesia unor fotografii cu Mihai Costea într-o agenție de pariuri
FC Voluntari nu este pentru prima oară implicată în scandaluri legate de pariuri. Astă-toamnă, ProSport a publicat fragmente dintr-un raport al Comisiei de Integritate a FRF către Comisia de Disciplină în care erau menționate 10 meciuri aranjate la pariuri de Gloria Buzău în sezonul trecut. Printre cele 10 partide se găseau și două cu FC Voluntari: un 5-1 în sezonul regulat și un 5-2 în play-off. Conducătorii formației care între timp a promovat în Liga 1 au negat orice amestec în poveste.
La ancheta internă declanșată în club după apariția pozelor cu Mihai Costea în casa de pariuri, fotbalistul a furnizat niște explicații bizare. Jucătorul ar fi recunoscut, spun sursele ProSport, că merge în casele de pariuri, dar ar fi motivat că nu mizează pe meciuri de fotbal, ci la loto Polonia! Unele case de pariuri oferă această posibilitate, loteria poloneză fiind diferită de cele clasice deoarece are un sistem cu două extrageri zilnice și care oferă șanse matematice de câștig mai mari.
Loto Polonia ar fi un joc care preocupă mulți români, spun unele surse
Mihai Costea va fi chemat și la Comisia de Disciplină a FRF pentru a da socoteală, deoarece regulamentele le interzic celor implicați în fotbal orice legătură cu pariurile. Cei prinși riscă o amendă de până la 300.000 de lei și o suspendare de doi ani.
„Celor tineri numai la pariuri le e gândul”
Interesant este că, până acum, nici măcar unul dintre cei prinși asupra faptului nu a recunoscut. Filmat într-o agenție de pariuri, Dinu Gheorghe a pretins că fusese rugat de o vecină să-i pună un bilet. Găsit de ONJN (Oficiul Național pentru Jocuri de Noroc) cu cont activ la bet365.com (site interzis) de pe care se pariase masiv după 1 septembrie, Nicolo Napoli, antrenor la CSMS Iași, a susținut că, de fapt, pariase fiul său, care este în Cagliari. Cei de la ONJN au desființat scuza explicând că ei nu au autoritatea de a monitoriza IP-urile unor cetățeni care pariază din alte țări. Prins cu cont activ la bwin.com (de asemenea interzis în România), antrenorul Flavius Stoican a afirmat că joacă, de fapt, fratele său la poker online. Marian Pană, de asemenea antrenor, a fost surprins ieșind dintr-o agenție de pariuri de reporterii ProSport. El a afirmat că nu pariază pe meciuri din România și că are astfel de activități doar când este fără angajament. În cazul său, ProSport a reușit să vadă biletul de pariuri și, într-adevăr, nu exista pe el niciun meci din România.
De pe contul de la bet365.com al lui Nicolo Napoli s-au pariat sume masive, de ordinul miilor de euro, după 1 septembrie. Antrenorul pretinde că pariorul ar fi fiul său, care locuiește la Cagliari
Acestea sunt însă doar câteva exemple dintr-un ocean. Un oficial al unei echipe de Liga 1 consultat de ProSport ne-a declarat, sub acoperirea anonimatului, că „e un fenomen generalizat și scăpat de sub control. Nu știu dacă sunt cinci jucători în fiecare echipă care să nu parieze. Cel mai grav este că acelora tineri, care vin din urmă, numai la asta le e gândul. Nu văd nicio soluție pentru a putea stopa fenomenul. Poate că, dacă s-ar da niște exemple cu niște pedepse drastice, s-ar mai liniști lucrurile”.
Până acum, FRF nu a pedepsit pe nimeni dintre cei prinși că au pariat, iar dosarul Gloria Buzău trenează deja de o lună și jumătate la Comisia de Disciplină.
Introdu cuvântul căutat și apasă ENTER