Vă plac petrecerile de fițe din Mamaia, animate de roabe pline cu șampanie? Ianis Zicu trage un semnal de alarmă: „Mulți adolescenți prinși în această capcană fără scăpare. Din păcate, albul înseamnă altceva acum”
Ianis Zicu, fost fotbalist la Inter Milano, Farul, Dinamo, Rapid sau Poli Timișoara, obișnuiește, din când în când, să posteze pe pagina sa de facebook și comentarii pe tema unor probleme de interes general pentru România.
Analist TV în prezent, constănțeanul perceput la un moment dat drept urmașul lui Gheorghe Hagi vine cu argumente solide când își susține o opinie sau comunică subtil ceea ce gândește despre un subiect care „arde”. De Paște, Zicu a făcut trecerea lină în comentariul său de la o întâmplare hazlie spre o boală gravă a tinerilor de azi: consumul de droguri. Potrivit statisticilor Agenției Naționale Antidrog, pe lângă drogurile licite, adică tutunul și alcoolul, cele mai consumate narcotice din România sunt canabisul, stimulanții (cocaina/crack-ul, ecstasy-ul și amfetaminele), heroina și noile substanțe psihoactive, etnobotanicele.
Zicu a început textul pornind de la un telefon al unui angajat, în prima zi de Paște. Apoi i-a teleportat pe prietenii săi de pe facebook până în atmosfera cluburilor din Mamaia, pline de turiști în perioada Paște – 1 mai.
„Joi l-am anunțat pe grădinarul meu că are câteva zile libere. S-a bucurat enorm. Astăzi m-a sunat să îmi ureze PASTE FERICIT! L-am întrebat ce face. Și mi-a spus că tocmai a cărat câteva roabe. Iar eu l-am intrebat: > Mi-a spus:
Sper ca anul viitor să nu mă sune și șoferul și să-mi spună ca el duce la mese vin și șampanie cu camionul și trebuie să ma descurc câteva zile. Cu toate că trebuie să urmeze și alt „talent ieftin”.
Deja sunt câțiva ani de când se schimbă roțile la roabe. Mai nou și roaba este „băgată în programul rabla” :)))))).
PASTE FERICIT și celor care nu postează nimic pe instagram si facebook. Părinților și bunicilor care își aduc aminte de un trunchi de copac vopsit în alb. Acum în Mamaia „albul” înseamnă altceva din păcate. Un transport eșuat și mulți adolescenți prinși în această capcană fără scăpare!”, a scris Zicu pe facebook.
Filmul ciudat de la începutul lui aprilie. Pachete cu droguri „eșuate” pe plaja care va găzdui turiștii
La începutul lunii aprilie au fost găsite pachete droguri în zona Agigea, potrivit Mediafax. În aceeași perioadă, alte colete au fost găsite la Eforie, Olimp, 23 August, Costinești și în Constanța. Ulterior, au mai fost găsite în Constanța și Mangalia, potrivit aceleiași surse. Între acestea, în două cazuri, stupefiantele fuseseră ascunse în veste de salvare. În total, pe 7 aprilie au fost identificate de-a lungul litoralului un număr de 12 pachete cu cocaină. Pachetele cu droguri au fost găsite atât de localnici, care au sunat apoi la 112 anunțând descoperirea, cât și de polițiști, care sunt ajutați în acțiunea lor și de câini de urmă.
Cetățenilor din zona litoralului românesc li s-a reamintit să nu deschidă pachete pe care le găsesc pe plajă, să anunțe cel mai apropiat polițist sau să sune la 112, dacă găsesc astfel de colete. Acestea pot conține droguri cu o concentrație foarte mare, de peste 90 la sută, extrem de periculoasă pentru viața oamenilor.
- În perioada 5 – 6 aprilie, pe litoralul din județul Constanța s-a depistat și ridicat cantitatea de 131 de kilograme de droguri.
Pe 29 martie 2019, procurorii DIICOT au adus la sediul central din Capitală saci întregi de cocaină găsiți într-o șalupă din Delta Dunarii, drogurile având o valoare estimată pe piață de 300 de milioane de euro. Anchetatorii au fost sesizați după ce, pe raza unei localități din județul Tulcea, dintr-o dubiță înmatriculată în România a căzut un pachet ambalat conținând un kilogram de cocaină, cu puritate de 90%. Apoi ancheta polițiștilor și a procurorilor a dus la descoperirea a aproape o tonă de cocaină, în interiorul unei bărci de pe malul Mării Negre, în Sfântu Gheorghe. Întreaga captură de cocaină avea o puritate de 90%, anunța atunci procurorul-șef DIICOT Felix Bănilă, care preciza că, pe piața drogurilor, la momentul vânzării, această cantitate urma să fie triplată, prin combinarea cu diferite substanțe. Drogurile proveneau din America de Sud și au fost transportate în România pe cale maritimă.