Primul lider ATP, Ilie Năstase, actual senator UNPR, a avut prezență de spirit ieri, în plenul Senatului. Campionul de la Roland Garros i-a oferit senatoarei Cristiana Anghel (ALDE) un steag al României în semn de respect pentru activitatea și inițiativele pe care le desfășoară. Nasty a încercat să proptească tricolorul în spatele scaunului colegei sale, însă steagul s-a prăvălit peste senatoare.
„Doamna Anghel se pregătește și vine mereu cu proiecte foarte bune în Senat, dar luni nu a fost lăsată să ia cuvântul. Am făcut acest gest pentru că dânsa este o adevărată patrioată. M-a întrebat: „Sunteți sigur că pentru mine este acest steag!?”. Și i-am răspuns: „Da, vă respect pentru că sunteți o adevărată patrioată”. Am vrut să le arăt tuturor că merită. Numai cine nu muncește… nu greșește. Steagul l-am găsit la intrarea în sală’, a declarat Năstase pentru ProSport. Incidentul s-a produs după ce proiectul de lege inițiat de Cristiana Anghel, referitor la reintroducerea insultei și calomniei în Codul penal, a fost respins de plenul Senatului. „Steagul nu m-a lovit. Chiar dacă mă lovea, nu conta pentru că intenția domnului Năstase a fost extraordinar de bună, mă bucur că mă apreciază și nici nu m-a supărat. (…) Eu am precum pisica nouă vieți, nu pățesc nimic, nu mizați pe faptul că aș păți ceva”, a declarat Anghel după ședința de plen, potrivit Mediafax.
În 2010, Cristina Anghel (57 de ani) a devenit cunoscută în momentul în care a intrat în greva foamei pentru a protesta împotriva neaplicării Legii de majorare a salariilor cadrelor didactice, adoptată în 2008. La câteva zile de la declararea protestului, Anghel a reformulat și revizuit motivul protestului, declarând că protestează împotriva nerespectării Constituției de către factorii politici.
A stat în greva foamei timp de 70 de zile, mai întâi acasă, apoi a fost internată la Spitalul Municipal Caracal de unde a fost transferată la Spitalul N. Paulescu, București. În cazul acestei greve, s-au implicat ministrul Educației, Daniel Funeriu, precum și mai multe personalități publice din România. pe 30 octombrie 2010, Cristiana Anghel a hotărât să renunțe la greva foamei, iar la 22 noiembrie, a fost externată. Doi ani mai târziu, politiciana a intrat din nou în greva foamei protestând împotriva încălcării suveranității poporului român de către Barosso și Reding, prin impunerea unor condiții umilitoare („Scrisoarea în 11 puncte”). Pentru că Președintele interimar, Crin Antonescu, a promulgat legea referendum-ului în varianta impusă de Comisia Europeană, a încetat greva imediat dupa declarația domnului președintele interimar al României (Crin Antonescu).
Introdu cuvântul căutat și apasă ENTER