UPDATE: Logo-ul orașului gazdă București pentru Campionatul European din 2020 a fost lansat, sâmbătă, la Arena Națională, în prezența oficialilor UEFA, Guvernului, Primăriei și reprezentanților Federației Române de Fotbal, iar Podul Basarab este elementul reprezentativ.
Odată cu lansarea logo-ului orașului gazdă București, a fost expus pentru publicul larg, în fața Arenei Naționale, totemul Euro 2020, o structura 3D al cărei element central este Cupa Henri Delaunay stilizată și înconjurată de siluetele suporterilor de pretutindeni care celebrează bucuria fotbalului. Elementul de legătură este reprezentat de poduri celebre care conectează orașele gazdă. Pentru București a fost ales Podul Basarab.
Campionatul European din 2020 va marca aniversarea a 60 de ani de la debutul competiției, iar UEFA va aborda un format inedit pentru această ediție. Astfel, România, alături de alte 12 țări, va fi co-organizatoare a Campionatului European din 2020 și va găzdui la București patru partide – trei din grupe și una din optimi.
Din partea UEFA a fost prezent în cadrul ceremoniei de la București Davor Suker, oficial UEFA, care a vorbit despre felul în care a fost gândit Euro 2020: „Cu 13 orașe care vor găzdui meciurile, vom oferi o oportunitate minunată fanilor de a savura experiența Eruo direct acasă. Inclusiv în București, un oraș vibrant, bogat în tradiții și istorie, cu un mix fascinant de vechi și nou. În patru ani de acum înainte vom fi martorii unui spectacol de neuitat, al celui mai bun fotbal pe care îl pot oferi echipele naționale ale Europei”, a declarat Davor Suker.
Răzvan Burleanu, președintele Federației Române de Fotbal a adăugat: „Pentru București și pentru România, proiectul Euro 2020 are o valoare aproape imposibil de cuantificat la dimensiunile ei reale. Pentru că nu vorbim doar de un turneu, de meciuri punctuale, de evenimente organizate, ci de reacții și implicații pe termen mediu și lung. Lucrăm în permanență pentru un succes organizatoric sportiv, dacă ne referim la cele patru partide pe care le vom găzdui. După încheierea competiției fotbalistice, toate lucrările de infrastructură realizate vor servi la dezvoltarea durabilă a societății noastre, succesul evenimentului va contribui la creșterea atractivității Bucureștiului și României, iar copiii noștri vor redescoperi mai ușor cât de important este să crești prin sport și prin valorile lui”.
Strategia de dezvoltare, precum și proiectele FRF pentru Euro 2020 presupun realizarea celor patru facilități de antrenament, a celor 400 de terenuri de fotbal, construcția de autostrăzi, terminale aeroportuare, legături de transport între oraș și aeroport, dezvoltarea urbanistică a Bucureștiului. Pentru anul următor vor fi direcționate trei milioane de euro pentru terenuri, iar cele patru stadioane Giulești, Dinamo, Ghencea și Arcul de Triumf vor fi reconstruite.
Primarul Capitalei, Gabriela Firea, a declarat: „Vă asigur că proiectele asumate de Municipalitate vor fi finalizate. Mă refer la modernizările de infrastructură care intră în responsabilitatea PMB – reabilitarea străzilor, modernizarea arterelor cu linii de tramvai din zona adiacentă Arenei Naționale, realizarea de parcări. Sunt proiecte de anvergură, esențiale pentru buna desfășurare a competițiilor, dar de care bucureștenii vor beneficia în continuare. Și pentru fiecare dintre acestea deja au fost făcuți pași concreți, așa cum am promis. Capitala Romaniei va fi pregatită! Sunt mândră că Bucureștiul se află printre orașele care participă la această mare sărbătoare a fotbalului, Campionatul European 2020”.
„În parteneriat cu Federația Română de Fotbal și respectând standardele UEFA, MDRP prin compania noastră va realiza patru arene care totalizează peste 70.000 de locuri pentru toți fanii sportului: 8.000 de locuri la stadionul Arcul de Triumf, 18.400 de locuri la stadionul Giulești, 20.000 de locuri la stadionul Dinamo și 30.000 de locuri la stadionul Steaua. Finațarea este asigurată de Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice și estimăm un cost de aproximativ 1.500 de euro pentru fiecare loc din tribună. Guvernul României a declarat deja Euro 2020 drept proiect de interes național„, a punctat Manuela Irina Pătrășcoiu, director general la Compania Națională de Investiții.
București se alătură astfel orașelor gazdă Londra, Roma și Baku, care au celebrat deja lansarea logo-ului turnelului. Urmează evenimente similare în celelalte nouă orașe: Amsterdam, Bilbao, Bruxelles, Budapesta, Copenhaga, Dublin, Glasgow, Munchen și Sankt Petersburg.
UPDATE: Manuela Pătrășcoiu, directorul general al Companiei Naționale de Investiții, a dat asigurări că cele patru stadioane care vor servi drept baze de antrenament la EURO 2020 vor fi gata la timp și a dezvăluit și cât va costa întreagă operațiune de modernizare a arenelor din Cotroceni, Ștefan cel Mare, Ghencea și Giulești.
„În parteneriat cu Federația Română de Fotbal și respectând standardele UEFA, MDRP prin compania noastră va realiza patru arene care totalizează peste 70.000 de locuri pentru toți fanii sportului: 8.000 de locuri la stadionul Arcul de Triumf, 18.400 de locuri la stadionul Giulești, 20.000 de locuri la stadionul Dinamo și 30.000 de locuri la stadionul Steaua. Finanțarea este asigurată de Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice și estimăm un cost de aproximativ 1.500 de euro pentru fiecare loc din tribună. Guvernul României a declarat deja Euro 2020 drept proiect de interes național”, a punctat Manuela Irina Pătrășcoiu, Director General la S.C. Compania Națională de Investiții.
UPDATE: Davor Suker, fost internațional croat care acum ocupă o funcție importantă în cadrul UEFA, și-a exprimat entuziasmul în ceea ce privește desemnarea României drept țară gazdă a Campionatului European din 2020.
„București este un oraș splendid, cu bogate tradiții, cu un mixt între nou și vechi. România a fost unul dintre membrii fondatori ai UEFA și a avut ocazia de a organiza turnee de juniori, dar și meciuri internaționale la nivel de club, astfel că ne întoarcem cu plăcere aici pentru a organiza patru partide la EURO. Va fi o experiență fantastică. Doamna primar și domnule președinte al FRF, aș dori să transmit mândria și onoarea UEFA de a se putea baza pe expertiza dumneavoastră”, a declarat Davor Suker.
Suker i-a oferit președintelui FRF Răzvan Burleanu o plachetă
UPDATE: Gabriela Firea, primarul general al Capitalei, a dat asigurări că București va fi 100% pregătit pentru a organiza meciurile de la Campionatul European din 2020. Firea a anunțat o serie de schimbări ce vor avea loc în Capitală în următorii ani pentru ca țara noastră să se poată ridica la nivelul unei asemenea competiții.
„Vom implementa toate rigorile cerute de UEFA. Într-un răgaz atât de scurt, la inițiativa mea, din acest moment se pot realiza toate documentele pentru magistrala M6. Vom atenți și receptivi ca toate autorizațiile să fie primite la timp. Această magistrală va avea 12 stații. Parcul de autoturisme al RATB va fi unul nou și modern, nu ne va fi rușine să primim toți turiștii. Discutam cu doamna Szabo despre construirea unei Săli Polivalente în București. Primăria Generală a Capitalei este pregătită să organizeze și centrul internațional de presă în perspectiva Campionatului European. Vom reabilita și unele străzi, vom moderniza și Centrul Vechi acolo unde cu siguranță, după meciuri, se vor afla cei mai mulți turiști”, a declarat Gabriela Firea la evenimentul de prezentare al logo-ului orașului București.
UEFA, Federația Română de Fotbal și Primăria Capitalei lansează astăzi, cu începere de la ora 11:00, logo-ul orașului București care va fi unul dintre orașele gazdă ale Campionatului European din 2020.
Fiecare dintre cele 13 orașe gazdă ale turneului final beneficiază de un logo personalizat, iar cel al Bucureștiului va fi prezentat în cadrul unui eveniment ce va avea loc la Arena Națională.
România va organiza patru partide din cadrul Campionatului European din 2020, trei meciuri din faza grupelor și unul în faza optimilor. Toate partidele se vor desfășura pe Arena Națională.
Introdu cuvântul căutat și apasă ENTER