UPDATE: Mircea Sandu este urmărit penal de DNA pentru luare de mită și spălare de bani, fiind acuzat că, pe vremea când era președinte al Federației Române de Fotbal (FRF), a primit, prin intermediul soției, 724.000 de lei mită de la o societate de avocatură, ca să atribuie contracte de asistență juridică.
Astfel, Mircea Sandu este urmărit penal de către procurorii anticorupție pentru luare de mită și spălarea banilor, în timp ce soția acestuia, Elisabeta Sandu, este urmărită penal pentru complicitate la luare de mită și spălarea banilor.
„La data de 02 octombrie 2009, suspectul Sandu Mircea, în calitate de președinte al Federației Române de Fotbal, cu intenție, a primit prin intermediul soției sale Sandu Elisabeta, cu titlul de mită, suma de 724.000 lei, de la reprezentanții unei societăți de avocatură. Banii respectivi au fost primiți de suspect pentru ca Federația Română de Fotbal să încheie cu societatea de avocatură două contracte de asistență juridică, aspect materializat prin semnarea celor două documente la data de 20 octombrie 2009”, arată procurorii DNA într-un comunicat de presă.
Mircea Sandu mai este acuzat că, ulterior, a ascuns provenineța banilor încasați în contul soției sale, creând aparența că suma ar reprezenta daune plătite de societatea de avocatură acesteia din urmă, ca urmare a nerespectării unor clauze contractuale.
UPDATE: Fostul președinte FRF, Mircea Sandu, a ieșit de la sediul DNA după aproape o oră de audieri, avocatul acestuia, Cristian Ene, declarând că acesta are calitatea de suspect într-un dosar nou privind infracțiuni de luare de mită și spălare de bani.
„Este un dosar nou pentru două acuzații, una de luare de mită și una de spălare de ani. De asemenea, nu s-a instituit nicio măsură preventivă din punct de vedere al libertăților individuale. Domnul Mircea Sandu va face toate eforturile, ca și în celalalte cazuri, să dovedească că aceste acuzații sunt nefondate. În acest moment, i s-a adus la cunoștință calitatea de suspect”, a declarat Cristian Ene, avocatul lui Mircea Sandu.
Fostul președinte al Federației Române de Fotbal le-a transmis jurnaliștilor „să aștepte comunicatul DNA”.
Avocatul Cristian Ene a refuzat să dea alte detalii despre dosar.
Surse judiciare au declarat pentru agenția de presă MEDIAFAX că fostul președinte FRF a fost chemat marți la sediul Direcției Naționale Anticorupție în urma unei plângeri făcute de omul de afaceri Adrian Mititelu, fost patron FC U Craiova.
UPDATE: Surse judiciare au declarat pentru agenția de presă MEDIAFAX că fostul președinte FRF a fost chemat marți la sediul Direcției Naționale Anticorupție în urma unei plângeri făcute de omul de afaceri Adrian Mititelu, fost patron FC U Craiova.
Atât Mircea Sandu cât și fostul președinte al Ligii Profesioniste de Fotbal, Dumitru Dragomir, au fost achitați pentru toate capetele de acuzare în dosarul dezafilierii Universității Craiova, decizia fiind definitivă.
Totodată, magistrații Curții de Apel București au respins ca nefondată solicitarea Agenției Naționale de Administrare Fiscală împotriva lui Mircea Sandu și a lui Dumitru Dragomir, precum și apelurile făcute de Adrian Mititelu și Universitatea Craiova, astfel că despăgubirile către SC Fotbal Club Universitatea Craiova SA de peste un miliard de lei (aproximativ 240 de milioane de euro), care ar fi trebuit plătite în solidar de Sandu și Dragomir alături de FRF și LPF, potrivit deciziei inițiale a Tribunalului București, nu vor mai fi achitate.
Fostul președinte al Federației Române de Fotbal (FRF), Mircea Sandu, s-a prezentat, marți dimineață, la sediul DNA, declarând că nu știe în ce dosar sau calitate a fost chemat de procurori.
Întrebat în ce calitate a fost chemat de către procurorii Direcției Naționale Anticorupție sau în ce dosar, Mircea Sandu a răspuns că nu știe.
Fostul președinte al Federației Române de Fotbal este urmărit penal, alături de alte persoane, pentru constituire a unui grup infracțional organizat, delapidare și spălare de bani, fiind acuzat că și-a însușit din patrimoniul FRF suma de 740.000 euro.
„În cauză, există suspiciunea rezonabilă că în perioada 2009-2010, suspectul Sandu Mircea a inițiat și constituit împreună cu suspecții Petculescu Bogdan, Tetelman Ziv- Asher și Tetelman Puiu, un grup infracțional organizat care a avut ca scop însușirea din patrimoniul Federației Române de Fotbal a sumei de 740.000 euro, provenită din încheierea unui contract de execuție lucrări având ca obiect construcția unui centru de fotbal pe raza localității Buftea, județul Ilfov”, a arătat Direcția de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT) într-un comunicat de presă.
Mediafax
Introdu cuvântul căutat și apasă ENTER