VIDEO | Voleiul pe plajă se relansează la Colosseum Retail Park. Cristi Brânză: „E un sport plin de adrenalină, de oameni frumoși, fete și băieți sexi și multă distracție”

This browser does not support the video element.

ProSport LIVE de marți l-a avut invitat pe Cristi Brânză, director de marketing la Comisia de Beach Volley a FR de Volei și organizator al Campionaelor Naționale de Volei pe Plajă, competiție care se va desfășura în perioada 21-30 iulie la Colosseum Retail Park din București. Brânză, fost jucător la Tomis Constanța și Steaua București, a vorbit despre pașii pe care voleiul pe plajă îi face pentru a fi relansat, despre dimensiunea unui sport care în timpul Jocurilor Olimpice atrage zeci de mii de spectatori și a subliniat de ce marketingul devine esențial pentru fiecare federație din România.

„Cred în fenomenul numit volei pe plajă, cred în spectacolul pe care îl oferă și în potențialul de a trage mii de oameni la meciuri. Este un sport dinamic, plin de adrenalină, de oameni frumoși, fete și băieți sexi și de multă distracție”, spune Brânză.

1996 e anul în care voleiul pe plajă a apărut la o ediție a Jocurilor Olimpice

  • La volei pe plajă o echipă e formată din doi jucători
  • În România, primul turneu de volei pe plajă a avut loc la Constanța în anul 1993, cu ocazia „Cupei Mării Negre”, fiind o competiție organizată inopinat, paralel cu cea din sală, bucurându-se de participare internațională, deoarece fiecare echipă a avut și câte o reprezentantă pe nisip.

Începând cu anii ”90 regulile acestui joc s-au schimbat din ce în ce mai mult, turneele au crescut ca număr și s-au extins și în afara Statelor Unite ale Americii (1990 – Brazilia, Franța, Italia, Japonia; 1991 – Brazilia, Australia, Japonia, Franța, Italia, Spania; 1992 – Australia, Spania, Brazilia, Japonia, Italia; 1993 – Brazilia, Japonia; 1994 – Brazilia, Rusia, Franța, Japonia, Chile, Puerto Rico; 1995 – Brazilia, Venezuela, Spania, Franța, Germania, Coreea, Japonia, Italia, Portugalia, Belgia, Indonezia, Puerto Rico, Africa de Sud, Chile, Australia), premiile în bani s-au mărit considerabil deoarece, fiind un sport extraordinar de spectaculos, priza la public era din ce în ce mai mare.

În anul 1996, după o masivă evoluție în întreaga lume, voleiul pe plajă a devenit sport olimpic. La Atlanta, arena de 11.000 de locuri, special amenajată pentru acest sport, a fost ocupată până la refuz la toate meciurile disputate. După Jocurile Olimpice de la Atlanta din 1996, pe harta marilor turnee, dotate cu premii în valoare de 150.000$ – 200.000$, se numărau țări precum: Brazilia, Australia, Japonia, Coreea, Cehia, Italia, Germania, Franța, Austria, Belgia, Portugalia, Bulgaria, Turcia, Spania, Elveția. Din acel an, această ramură a voleiului a început să se extindă și în Europa, unde s-a mărit numărul de țări organizatoare de turnee.

 

Publicat: 05 07. 2016, 15:44
Actualizat: 05 07. 2016, 17:18