Ce tip de strugure curăță celula nervoasă şi are un rol exponențial în creier. Doctorul Vlad Ciurea a dezvăluit „fructul formidabil”

Foto: Prof Univ Dr Alexandru Vlad Ciurea, facebook
Vezi galeria foto - 5 poze

Doctorul Vlad Ciurea a spus ce tip de strugure curăță celula nervoasă şi are un rol exponențial în creier.

Reputatul medic neurolog Vlad Ciurea a făcut cunoscut faptul că strugurele negru are resveratrol, care pune în funcțiune activitatea creierului și curăță celula nervoasă.

Strugurele este un fruct formidabil, în opinia doctorului Vlad Ciurea

Românii nu au de ce să se teamă de astenia de toamnă, deoarece nu este periculoasă, dar în cazul persoanelor cu predispoziții la tulburările afective se poate ajunge foarte repede la ceva foarte grav, depresia.

Pentru ca acest lucru să fie evitat, medicul neurolog Vlad Ciurea susține că este bine ca românii să consume cât mai multe fructe, în special strugurele negru, deoarece acesta are beneficii pentru creier.

„Trebuie să ne intrăm în ritm, mai ales că acum temperatura ne ajută. Deci avem toate condițiile să ne punem în valoare puterea, puterea minţii, puterea corpului și activitatea este obligatorie.

Odată cu intrarea în toamnă, trebuie să facem tot ce este posibil ca în weekend-uri, când avem timp liber, să mergem spre zona Subcarpatică, pe zona de mânăstiri, şi spre zona de acele superbe cultivări pe care le avem. Adică să intrăm în grădinile românești care sunt pline de fructele de toamnă.

Și când am spus fructe, ne gândim superbele pere, prune, merele, gutuile și celebrii struguri ai noştri. Știți că strugurele negru are resveratrol care pune în funcțiune activitatea creierului și curăță celula nervoasă, este formidabil”, spune Vlad Ciurea, potrivit csid.ro.

Doctorul Vlad Ciurea recomandă ca în weekend să mergem zonele care ne plac

Reputatul medic neurolog spune că stă în puterea noastră să depășim starea de melancolie și să o învingem. Un prim exemplu este să evităm zonele în care ne simțim melancolici.

„Să căutăm măcar în weekend zonele care ne plac și care ne împing înainte. Lenea nu face bine deloc creierului și nu duce la nimic bun decât la băutură, la burtă, la mâncare multă.

Lenea produce lene, deci mişcarea produce mișcarea. Un japonez celebru (n.r. – scriitorul Haruki Murakami, autor a 15 romane și a altor trei cilegeri de povestiri) a zis «mă mișc, deci exist», deci trebuie să existăm și noi”, a mai transmis Vlad Ciurea.

Astenia de toamnă are două cauze principale

Alimentația este foarte importantă în ceea ce privește starea pe care o avem. Din fericire, doctorul Vlad Ciurea vine în ajutorul nostru și spune că alimentele de toamnă dau energie, în special nucile, strugurii și fructele care există în România. În plus, eeputatul medic neurolog recomandă supele și ciorbele.

Astenia de toamnă are două cauze principale, modificarea temperaturilor și micșorarea zilelor.

Pentru a stabili diagnosticul de astenie de toamnă, psihologul ori medicul psihiatru trebuie să constate că pacientul a dat semne specifice timp de 3 anotimpuri la rând, dar și că starea persoanei a înregistrat o îmbunătățire pe timpul primăverii și al verii.

Publicat: 08 10. 2024, 23:17