Doctorul Vlad Ciurea a explicat de ce aerul condiționat are un efect negativ asupra corpului uman, în special în timpul somnului de noapte!

SURSA FOTO: MEDIAFAX
Vezi galeria foto - 6 poze

Doctorul Alexandru Vlad Ciurea (84 de ani) a explicat de ce aerul condiționat, un aparat electrocasnic care se găsește în aproape orice gospodărie din România, are un efect negativ asupra corpului uman.

Este cunoscut faptul că acest aparat poate fi nociv pentru sănătatea organismului, însă renumitul neurochirurg român a dezvăluit de ce aerul condiționat ne poate afecta în special în timpul somnului de noapte.

„Fără aer condiționat!”. Doctorul Vlad Ciurea, despre greșeala pe care nu trebuie să o facem în timpul somnului de noapte

Doctorul Vlad Alexandru Ciurea, unul dintre cei mai renumiți neurochirurgi români, decorat cu Ordinul Național „Steaua României” în grad de Cavaler, s-a consacrat în spațiul public cu diversele sfaturi pe care le dă în materie de sănătate.

Pentru a ne prelungi viața cât mai mult posibil și pentru a avea o stare de bine în fiecare zi este important să fim foarte atenți la ce mâncăm. De asemenea, o doză minim recomandată de sport nu trebuie să lipsească nici ea din rutina zilnică. Însă, la fel de importantă precum cele două aspecte menționate anterior este și odihna! Organismul nostru are nevoie de pauză pentru a se regenera, iar cea mai importantă porție zilnică de odihnă este reprezentată de somnul de noapte.

În acest context, Vlad Alexandru Ciurea a vorbit despre o greșeală pe care o fac mulți români, mai ales pe timpul verii, atunci când gradele multe de afară pot avea un impact negativ asupra odihnii. Chiar dacă putem simți un disconfort din cauza căldurii, doctorul Vlad Ciurea spune că este recomandat să încercăm să adormim în acest scenariu, deoarece pornirea unui aparat de aer condiționat nu vine la pachet cu niciun beneficiu. Din contră, susține renumitul neurochirurg, ne poate afecta profund somnul de noapte:

Fără aer condiționat! Pledez să dormim cu o carte de citit, de poveste, fără aer condiționat pentru că știm că perturbă toate funcțiile din organism, și atunci nu vom reuși să ne liniștim. Singuri trebuie să realizăm acest lucru, prin fiziologia organismului”, a declarat Vlad Ciurea, la Antena 3 CNN.

Somniferele, de evitat!

În același timp, este bine cunoscut faptul că o persoană are nevoie de cel puțin 8 ore de somn pe noapte pentru a-și menține sănătatea în parametri optimi. Din păcate, puțini sunt cei care ajung să bifeze acest minim zi de zi. Tot mai mulți oameni ajung să sufere de insomnii din cauza stresului cotidian, iar unii aleg să apeleze la somnifere pentru a-și rezolva problema. În cazul acestora din urmă, Vlad Ciurea explică, din nou, de ce este greșiă alegerea:

Nu este bine să ne încărcăm cu tot felul de somnifere, trebuie să stabilim o oră de somn, iar ora de somn trebuie să fie cat mai corectă posibil. Ora de somn pe care o experimentez personal și o recomand este 10:00 seara. La 10:00 seara, după duș, după închiderea televizorului, în perfectă liniște, să reușim să creăm un pol de odihnă în cameră”, a completat Vlad Alexandru Ciurea.

Publicat: 09 09. 2024, 14:06
Actualizat: 09 09. 2024, 14:09