Medicul Vlad Ciurea dezvăluie secretul mesei de la prânz pentru o sănătate perfectă și greșeala pe care o fac corporatiștii români
Doctorul Vlad Ciurea a spus care este secretul unei sănătăți de fier, dar și ce greșeală majoră comit mulți români în privința alimentației.
Medicul Vlad Ciurea a explicat cât de mult ar trebui să mâncăm la masa de prânz, dar și care sunt riscurile la care ne supunem dacă vom consuma prea multe feluri de mâncare în acest interval al zilei.
Medicul Vlad Ciurea dezvăluie secretul mesei de la prânz pentru o sănătate perfectă
Specialistul a dezvăluit cât de importantă este prima masă din zi și i-a sfătuit pe români să consume mai puține alimente la masa de prânz.
„Nu se mănâncă mult la prânz. Foarte, foarte puțin. Pe lângă mine sunt corporatiștii și mă uit și văd uneori trei feluri. Eu sunt uimit cât pot să mănânce. După care urmează acea perioadă de activitate, deci mintea trebuie să meargă.
Deci, nu mâncare multă. Se spune: burtă mare, creier zero. Datorită mâncării multe sângele s-a dus în burtă, nu în creier”, a declarat medicul Vlad Ciurea, potrivit Click.
În ce privește cina, doctorul recomandă ca masa de seară să fie servită cel târziu la ora 20:00.
„După care mă uit puțin la știri și fac tot posibilul ca înainte de ora 22 să fiu în poziție culcat în pat, nu am niciun fel de telefon, de tablete, laptopuri lângă mine. Nu am televizorul deschis”, a mai explicat medicul Vlad Ciurea.
Doctorul Vlad Ciurea dezvăluie ora la care trebuie să adormi pentru sănătatea creierului
Neurochirurgul Vlad Ciurea a reiterat importanța odihnei pentru sănătatea creierului, acesta spunând că ideal ar fi să adormi în jurul orei 22:00, când encefalul începe să se regenereze.
Profesorul Vlad Ciurea a explicat că, altfel, neuronii ajung să se refacă mai greu, dar și că, pe termen scurt, atenția, memoria și gândirea ajung să fie afectate.
„Ultimul lucru pe care toți îl tăiem de pe listă este odihna sau nu știm să ne odihnim, facem tot ce e posibil să nu dormim.
Dar în somn ne refacem, în somn «bijuteria» se liniștește și poate funcționa, în somn toate procesele nervoase majore (memoria, gândirea, atenția) se curăță, pentru că e un chimism al lor și se repornesc în somn pentru a doua zi.
Deci, dacă noi ștergem somnul, cum se întâmplă, între ora 22:00 și 00:00, atunci am pierdut un număr mare de elemente care ne refac «bijuteria» și nu mai este așa şlefuită. Deci, cum avem mentenanța la mașină, așa trebuie să avem și mentenanța la creier”, a mai spus prof. dr. Vlad Ciurea, conform Antena 3 CNN.