Prof. Dr. Vlad Ciurea dezvăluie cum afectează poluarea creierul bucureștenilor

București este cel mai mare oraș din România, însă marea sa problemă este că se numără printre cele mai poluate din Europa.

În încercarea de a trage un semnal de alarmă pentru locuitorii Capitalei, Prof. Dr. Vlad Ciurea a dezvăluit cât de nocivă poate fi poluarea.

Prof. Dr. Vlad Ciurea dezvăluie cum afectează poluarea creierul bucureștenilor

Prof. Dr. Vlad Ciurea a dezvăluit că poluarea atacă direct sistemul nervos și intoxică creierul cu totul. Cunoscutul neurochirurg a vorbit despre riscurile la care se expun bucureștenii când ies din casă.

Prof. Dr. Vlad Ciurea a explicat că cei mici riscă să dezvolte ADHD, în timp ce adulții riscă să ajungă la demență.

„Dar nu te gândești că tai oxigenul copiilor tăi, copilașul ăla din bătătură, dintr-o dată nu mai este normal? O ia la fugă, face acel sindrom, ADHD… Adică nu se mai poate controla ca atenție, ca mișcare, ca activitate. Deci crești în curtea ta un copil bolnav, pentru că i-ai tăiat oxigenul cu foarfeca.

Asta este poluarea! Atacă direct sistemul nervos, intră în plămâni, este toxică pentru plămâni! Această poluare se duce unde? 20% din oxigen se duce rapid în creier și intoxică tot creierul.

Deci nu te mai poți coordona, nu mai poți desfășura o activitate normală, nu mai poți performa și din cauza aceasta activitatea sistemului nervos scade.

S-a dovedit clar că, în timpul poluării, în orașele poluate, copilul acela mic și frumos nu mai are inteligență comparativ cu cel din zona de munte. Dintr-o dată apare diferența.

Afectează și dezvoltarea adultului, îl face pe adult obosit de dimineață. L-ai poluat, l-ai obosit. El pleacă obosit de acasă. De aia și claxonează, pentru că este nervos de dimineață, nu-i merg lucrurile bine.

Și este foarte interesant că, la persoanele puțin mai mature, produce acele boli groaznice ale sistemului nervos, care nu au leac. Începând cu tot felul de forme de demență și ajungând la acea boală gravă cu nume nemțesc pe care nu i-l spun ca să nu vă sperii”, a explicat prof. dr. Vlad Ciurea în cadrul emisiunii iThink cu Iusti Fudulu, de la Antena 3 CNN.

Publicat: 16 02. 2024, 21:05
Actualizat: 16 02. 2024, 21:06