„Secretul celor 3 S. Afectează întreg corpul și creierul”. Prof. dr. Vlad Ciurea a dezvăluit care sunt cele mai mari pericole pentru sănătatea românilor

Foto: Mediafax 31.10.2024
Vezi galeria foto - 4 poze

Prof. dr. Vlad Ciurea a tras un semnal de alarmă și a subliniat care sunt cele mai mari pericole pentru sănătatea românilor. Acesta le-a unit sub denumirea de „cei 3 S”, astfel că ele sunt ușor de reținut de către oricine.

De asemenea, și soluțiile pentru fiecare dintre aceste trei probleme încep tot cu litera S.

Prof. dr. Vlad Ciurea a dezvăluit care este „secretul celor 3 S”. Cele mai mari pericole pentru sănătatea românilor

Cunoscutul medic și neurochirurg român a dezvăluit că viețile tuturor oamenilor pot fi puternic afectat, în mod negativ, dacă nu se ține cont de combaterea „celor trei S”-uri periculoase.

Primul de pe lista prof. dr. Vlad Ciurea este stresul, urmat de singurătate și sedentarism.

Acesta a dat, rapid, și soluția, legată tot de litera S: sport pentru a combate sedentarismul, socializare pentru alungarea singurătății și sex împotriva stresului.

„Trei lucruri ne afectează cerebral foarte mult. Primul este stresul. Al doilea, mă scuzați, singurătatea. Al treilea este ce facem noi, sedentarismul. Când stai jos ore. Sunt cele trei S-uri care afectează întreg corpul și, desigur, creierul.

Există și trei S-uri după care să funcționăm. La sedentarism e foarte simplu: sportul! La singurătate este foarte simplu: socializarea. Și, la stres, să găsim un cuvânt cu «s» care să scoată stresul și… m-am oprit (n.r. râde). M-am gândit că roșesc”, a spus prof. dr. Vlad Ciurea, la Fain & Simplu cu Mihai Morar.

Usturoiul se numără printre alimentele-minune care cresc în grădinile țăranilor

Reputatul medic a transmis că atât organismul, cât și creierul, sunt puternic afectate de alimentele consumate și a recomandat cu putere ca oamenii să mănânce cât mai multe produse vegetale.

„Alimentele… Sunt trei foarte bune: vegetalele – cum am spus, în grădina noastră, în grădina țăranului sunt toate vegetalele, toate fructele și toate semințele. Pentru creier, în plus, sunt dovedite usturoiul, pătrunjelul, busuiocul. Poporul a ales, de 5.000 de ani folosește usturoiul.

În Danemarca, își puneau usturoi. Am întrebat dacă nu miroase și au spus că nu. Găsiseră o formă de usturoi care nu mirosea așa de tare și care nu dădea arsuri. Una-două, mâncau acel usturoi! Vasele se limpezesc sub usturoi, e dovedit acest lucru și atunci mai mult sânge și oxigen intră în creier.

Ele sunt benefice. Iar cele non-benefice, toate aceste proteine cu prăjeli, cu totul, care numai de sărbători sunt bune, sunt o greutate pentru creier.

Sunt și trei prafuri albe toxice. Pe unul îl știm cu toții, ăla care se prizează (n.r. râde). Al doilea este zahărul rafinat și al treilea este sarea în exces. Mă refer la creier, nu mă refer la burtică sau la ficat”, a mai spus prof. dr. Vlad Ciurea, la Fain & Simplu cu Mihai Morar.

Publicat: 31 10. 2024, 20:19