„Unii supereroi zboară altfel”. Maraton de înot în scopuri caritabile: 72 de kilometri pentru 7.200 de lei

  • Un brașovean în vârstă de 32 de ani va înota 24 de ore în scopuri caritabile. Acțiunea are loc la finele acestei săptămâni la Bazinul Olimpic de la Izvorani
  • Banii strânși vor ajunge la Hospice Casa Speranței pentru bolnavii de cancer

„Unii supereroi zboară altfel”. Mesajul de întâmpinare de pe pagina de facebook a brașoveanului Remus Miron (32 de ani) e sugestiv pentru rolul pe care și-l asumă, în scopuri umanitare, unii dintre semenii noștri. Remus nu e supererou, dar ne învață să zburăm altfel.

La finele acestei săptămâni, Remus Miron va înota 24 de ore fără oprire pentru o cauză nobilă. „Ținta mea este să obțin 7200 de lei, bani care vor folosi pentru îngrijirea paleativă a bolnavilor de cancer în fază terminală, internați la Hospice Casa Speranței”, declară Remus pentru ProSport. Este marți, iar discuția îl prinde pe drumul de la București spre Brașov. „Am fost în Capitală pentru a promova evenimentul”, explică el. După o pauză scurtă la birou, pentru slujba de zi cu zi – este topometrist la cadastru – seara urma să ajungă la bazin, pentru un scurt antrenament. Miercuri și joi are pauză de odihnă totală, iar vineri începe maratonul.

„DE DOI ANI MĂ‚ PREGĂ‚TESC PENTRU ACEST MARATON”

Remus Miron a fost înotător de performanță până la 15 ani. În 1997 a renunțat însă la sport, dar a revenit în bazin în urmă cu doi ani, pentru competiții Masters. „De când eram sportiv mi-am dorit să înot 24 de ore, dar nu cred că eram pregătit psihic pentru o asemenea încercare. De doi ani mă pregătesc pentru acest maraton. Sunt bine din punct de vedere fizic, iar determinarea psihică mi-a fost dată de colaborarea cu Hospice Casa Speranței. Există un rost, o motivație”, explică Remus.

Maratonul va începe pentru el vineri, 7 februarie, la ora 11:00, la Bazinul Olimpic de la Izvorani. La fiecare trei ore va face o pauză de câte trei minute pentru hidratare și alte nevoi. Va înota singur timp de 12 ore, iar ulterior i se vor mai alătura încă doi înotători, pentru partea a doua a „probei”. Sâmbătă, pe 8 februarie, ultima parte se va constitui într-o ștafetă la care vor mai lua parte alte nume cunoscute din înotul românesc, precum Carmen Bunaciu sau Răzvan Florea. „Mi-am făcut un calcul și cred că voi înota în jur de 72 de kilometri”, apreciază Remus. 72 de kilometri pentru 7200 de lei!

Cum se pot dona banii? „Sunt trei modalități. Prietenii și cunoscuții pot da cash, dar există donațiile online sau prin transfer bancar. Conturile se găsesc pe pagina mea de facebook sau pe siteul hospice.galantom.ro”, mai spune Remus Miron.

Un inginer din Brașov, fost și actual sportiv, ne învață să zburăm altfel. Pe cartea lui de vizită scrie înotător, triatlonist, cadastrist, colecționar de discuri de vinil, OM.

 

Publicat: 05 02. 2014, 08:00
Actualizat: 05 02. 2014, 08:01