Material publicat în ediția tipărită săptămânală ProSport, distribuită în fiecare marți, împreună cu Ziarul Financiar.
Dacă în Poiana Brașov s-ar face o pistă de gheață peste cea de atletism, pe timp de iarnă, numărul turiștilor ar crește cu cel puțin 10-15% . Este teoria pe care o susține de câțiva ani Florin Florea, secretarul general al FR de Atletism. O teorie care are la bază două aspecte. Primul este legat strict de baza sportivă. În urmă cu peste 60 de ani, pe locul actualului stadion olimpic din Poiana Brașov a fost pistă de gheață. „În 1951, pe Stadionul Olimpic s-au organizat Jocurile Universitare de iarnă, abia după s-a trecut la pistă de atletism”, ne-a precizat Florea.
Al doilea aspect include stațiunea brașoveană. „Inzell, o stațiune din Germania asemănătoare cu Poiana Brașov, s-a dezvoltat pe baza patinajului viteză. Zeci de turiști merg anual acolo numai pentru stadionul de gheață. Una este să vii să patinezi pe o astfel de arenă și alta este să te înghesui într-un patinoar de dimensiuni 60×30 metri”, a continuat oficialul FR de Atletism. El a explicat și cum pot fi împăcate atletismul și patinajul, astfel încât ambele discipline să beneficieze de baza sportivă existentă în Poiană: „Din martie și până în noiembrie se poate face atletism. Apoi, la 1 noiembrie se scot plăcile pistei de atletism și se dă drumul la gheață. Investiția ar fi de aproximativ 2,5 milioane de euro, cu panourile de atletism și țevile de gheață montate sub structură. S-ar face o bază excepțională, nu trebuie acoperită, iar profitul ar fi garantat. Ar rămâne și pentru comunitate, iar turiștii s-ar putea distra la munte și pe un astfel de stadion. Pista de gheață va rezista și la 10-12 grade plus”.
JO 2020 pentru tineret, șansa sporturilor de iarnă Dacă România nu se va mișca în acest sens, probabil că o va face Bulgaria. Așa cum a acționat recent și cu investițiile în domeniul schiabil. Motiv pentru care, azi, inclusiv foarte mulți români trec granița la vecini pentru o vacanță la schi. O șansă ca o astfel de pistă de gheață să apară și la noi este strict legată de organizarea Jocurilor Olimpice pentru tineret din 2020. România și-a depus candidatura pentru a organiza evenimentul, catalogat peste valoarea Festivalului Olimpic al Tineretului European pe care l-a adus în 2013. Patinajul viteză este inclusă ca probă în program, astfel că infrastructura este obligatorie pentru a primi competiția.
Sud-coreeanul Victor An a terminat pe primul loc în clasamentul individual pe medalii. Sportivul de la short-track a obținut trei medalii de aur și un bonz pentru Rusia. Trei titluri olimpice au mai fost adjudecate de Darya Domracheva (Belarus, biatlon) și Marit Bjoergen (Norvegia, schi fond). Ireen Wust (Olanda, patinaj viteză) a câștigat cinci medalii, dar numai două au fost de aur, iar trei de argint.
Introdu cuvântul căutat și apasă ENTER