Nu a lăsat loc de interpretări! Prima reacție după apariția „Teleorman Leaks”
Unul dintre consilierii de la Primăria Sectorului 1, Clotilde Armand, a reacționat pe pagina sa de Facebook după ce Rise Project a anunțat publicarea anchetei „Teleorman Leaks”. Cunoscută pentru modul vehement în care critică acțiunile PSD, Clotilde Armand a transmis un mesaj cât se poate de scurt de această dată.
„Îndrăznește să crezi”, a fost mesajul postat de Clotilde Armand pe pagina personală de Facebook.
Conform Rise Project, numeroase fotografii și documente care au legătura cu Tel Drum, la care procurorii DNA n-au putut ajunge, au fost descoperite într-o valiză găsită de un localnic în zona rurală din Teleorman. În valiza respectivă s-ar afla peste 1000 de fotografii, un hard negru cu 63.39 GB care i-ar fi aparținut unui om-cheie de la Tel Drum, mii de facturi, acte care dovedesc afaceri cu firme-fantomă, peste o mie de document și o tabletă Samsung Galaxy P1000 din 2010, care i-ar fi aparținut directorului general Tel Drum, Petre Pitiș.
Președintele PSD, Liviu Dragnea, este urmărit penal în dosarul „Tel Drum” pentru constituirea unui grup infracțional, abuz în serviciu și infracțiuni privind deturnarea de fonduri europene, în legătură cu favorizarea companiei în privința acordării de contracte. În dosar este cercetat și Marian Fișcuci, descris de procurori drept persoană apropiată lui Liviu Dragnea și acționar majoritar (scriptic) al Tel Drum SA la data faptelor, acesta fiind acuzat de constituirea unui grup infracțional organizat.
Petre Pitiș, fost consilier în cadrul CJ Teleorman, reprezentant al Tel Drum SA, este anchetat pentru constituirea unui grup infracțional organizat, evaziune fiscală și complicitate la abuz în serviciu, Florea Neda, reprezentant Tel Drum este cercetat pentru constiuirea unui grup infracțional și complicitate la abuz în serviciu, Mugur Bățăuș, funcționar în cadrul Consiliului Județean Teleorman, este suspectat de constiuirea unui grup infracțional, abuz în serviciu și complicitate la infracțiuni privind obținerea pe nedrept de fonduri europene, iar Victor Piperea, funcționar în cadrul Consiliului Județean Teleorman, este urmărit penal pentru constituirea unui grup infracțional organizat și complicitate la infracțiuni privind obținerea pe nedrept de fonduri europene.
Dosarul a fost deschis ca urmare a unui sesizări a OLAF (Oficiul european antifraudă), transmisă procurorilor pe 30 septembrie 2016, privind suspiciuni de obținere nelegală pentru lucrări de reabilitare de drumuri județene a unor fonduri europene.