(P) Revolut – Cardul utilizat de către sportivii din lumea întreagă

Viața de sportiv nu este deloc una ușoară. Antrenamente de dimineață până seara, cantonamente, competiții sportive – toate aceste activități le ocupă mare parte din timpului personal celor care practică un sport profesionist.

Cum nici un atlet nu dorește să piardă din prețioasele minute libere pe care le are, este lesne de înțeles de ce nevoia i-a împins pe mulți către servicii bancare revoluționare. Revolut este un astfel de serviciu, care este tot mai utilizat în ultima vreme de către sportivi de nivel mondial.

Dar de ce este această bancă virtuală atât de populară și cum se diferențiază ea de serviciile bancare clasice? Prezentăm toate aceste detalii în articolul de față. Dar înainte de toate, să începem prin a prezenta ce este, mai exact, cardul Revolut.

Ce este Revolut?

Revolut este un start-up fintech ce a fost lansat în Marea Britanie în 2015 ca o aplicație de mobil ce are ca principal rol acela de a înlocui conturile bancare clasice.

Inițiatorii proiectului au înțeles că în ziua de astăzi oamenii sunt într-o continuă mișcare și că nu mai au timp de pierdut stând la cozile băncilor clasice, pentru a-și putea gestiona contul personal.

Așa că au inventat acest serviciu, ce poate fi utilizat ca un cont bancar controlabil în totalitate prin intermediul telefonului mobil.

Principalele caracteristici ale unui cont Revolut

Revolut vine cu o mulțime de beneficii, multe dintre ele putând fi privite ca revoluționare comparativ cu băncile clasice. Dintre acestea, putem aminti următoarele:

Toate operațiunile sunt realizate prin intermediul unui telefon mobil

De la activarea contului personal, la transferuri bancare și până la schimburi valutare – toate operațiunile pot fi realizate extrem de simplu. Beneficiarul nu are nevoie decât de un telefon mobil, pe care să instaleze aplicația Revolut.

Schimburile valutare sunt realizare la cursuri interbancare

În conturile personale, clienții vor putea păstra nu mai puțin de 29 valute, pe care le vor putea schimba între ele la cursuri interbancare, opțiune extrem de utilă pentru sportivii ce participă la competiții internaționale.

Mai mult decât atât cei ce dețin un cont Revolut vor putea face plăți în peste 150 monede internaționale, fără să plătească vreun comision* și bucurându-se de cel mai bun curs valutar disponibil pe piață.

* Schimburile valutare sunt limitate pentru conturile Standard, în limita a 20.000 lei pe lună.

Transferuri bancare sunt gratuite

Știm că poate nu sună adevărat, dar Revolut oferă transferuri bancare gratuite tuturor clienților lor, indiferent de instituția bancară a primitorului. Trimiterea banilor este extrem de rapidă, utilizatorii Revolut primind banii instant.

Totodată, în cazul în care este nevoie să se realizeze un schimb valutar în momentul transferului de monetar, și acesta va fi unul operat la cursuri interbancare, fără aplicarea de comisioane.

Costuri lunare zero

Cei care optează pentru conturile Standard vor avea costuri lunare zero. Indiferent dacă folosesc sau nu aplicația Revolut, ei nu vor trebui să plătească nici un leu.

Beneficiile unui card Revolut

Cei ce dețin un cont Revolut, vor putea opta pentru eliberarea unui card de credit fizic, ce vine cu o mulțime de servicii și opțiuni extrem de utile. Dintre ele, putem aminti:

  • Cont curent cu IBAN în Euro, deschis în Marea Britanie
  • Retrageri gratuite de numerar de la ATM-urile din lumea întreagă**, în moneda țării în care se află – serviciu extrem de util pentru sportivii care călătoresc în afara țării
  • Card virtual disponibil pe aplicația de mobil, ce poate fi folosit pentru efectuarea de plăți electronice
  • Un sistem de securitate foarte bine pus la punct, compus din: cod PIN, blocare prin amprentă, limitarea cheltuielilor lunare și blocarea cardului în funcție de locație (dacă nu este în preajma telefonului mobil, nu va putea fi utilizat)
  • Card de unică folosință – cei care vor să se bucure de un plus de siguranță atunci când efectuează plăți online pot utiliza acest tip de card, care odată folosit se șterge și apare altul în locul lui, cu o serie nouă

** Există niște limite în ceea ce privește retragerile de la ATM, în funcție de tipul de cont Revolut deținut – 800 lei pentru cont Standard, 1600 lei pentru cont Premium și 2400 pentru cel Metal.

Mare atenție, pentru că în week-end-uri se va aplica un comision de 0.5 % din sumă pentru toate schimburile valutare executate sau pentru retragerile monetare, indiferent dacă au fost, sau nu, atinse limitele expuse mai sus.

Funcții bancare unice

Pe lângă funcțiile amintite anterior, care mai pot fi întâlnite și în cazul altor servicii fintech, Revolut vine și cu câteva servicii unice:

  • Analiza modului în care sunt cheltuiți banii – la efectuarea unei plăți, aceasta va fi automat catalogată după natura ei (restaurant, alimentară, farmacie etc.) și în felul acesta va fi foarte simplu de realizat un buget lunar
  • Suport clienți live, printr-un chat ce stă la dispoziția utilizatorilor și care poate fi folosit oricând sunt întâmpinate dificultăți
  • Se pot solicita plăți din partea prietenilor din lista de contacte care mai au conturi Revolut
  • Aplicația de mobil poate fi conectată la Apple Pay, iar în felul acesta vor putea fi efectuate plăți mai rapid, prin intermediul ceasurilor inteligente cu sistem de operare iOS
  • Mai nou, clienții Revolut Metal pot cumpăra acțiunile a peste 300 companii listate la New York Stock Exchange și NASDAQ prin intermediul conturilor personale, fără a achita taxe de brokeraj

Merită să îți faci un cont Revolut?

Cu siguranță, citind motivele pentru care sportivii internaționali aleg să folosească acest serviciu, nu poți să nu te întrebi dacă merită, sau nu, să îți faci și tu un cont Revolut.

Ei bine, răspunsul nostru este unul categoric: „Da, merită să îți deschizi și tu un cont”, chiar dacă nu te vei folosi de el prea des. Nu ai taxe lunare sau alte comisioane, așa că îl vei putea utiliza doar atunci când ai nevoie – plăți online, plecări în concediu, schimburi valutare etc.

 

Publicat: 13 12. 2019, 16:34
Actualizat: 13 12. 2019, 17:35