Adi Popa a discutat despre „războiul” dintre CSA Steaua și FCSB, echipa lui Gigi Becali, și a precizat de ce a jucat pentru ambele formații.
Fostul internațional a făcut parte din lotul celor de la FCSB care a obținut ultima calificare a clubului în grupele Ligii Campionilor, iar în prezent evoluează pentru formația din Ghencea.
Adi Popa, invitat la ProSport Live, a discutat despre lupta pentru identitate pe care o dispută FCSB și CSA Steaua. Fotbalistul consideră că „războiul” dintre cele două tabere este nociv pentru întreaga suflare stelistă.
„Acel meci cu Chelsea nu poate fi luat în calcul ca și palmares la CSA Steaua. Am replici la medalii și trofee, nimeni nu are cum să mi le ia. Eu atunci când am semnat, am semnat cu Steaua. Amintirile mele au fost alea, frumoase. Eu am considerat că am jucat la Steaua. Până când s-a rupt, eu am jucat la Steaua. Îl respect pe Bourceanu, și el mă respectă. Fiecare are dreptul să creadă ce vrea. Când se va da defintiv motivarea, acel meci cu Chelsea va fi trecut în palmaresul de la FCSB. Suferă jucătorii, suporterii.
Dacă nu mai este lupta pentru brand, de ce mai strigă Steaua, Steaua? FCSB a devenit un brand destul de puternic. Sunt în număr mare cei care similează Steaua cu FCSB, poate peste multe echipe de tradiție. Unii asimilează echipa de azi cu Gigi Becali. Ei țin cu echipa pentru Gigi Becali!
Atunci când am acoperit pe echipamente stema, cele mai frumoase din România, nu a fost plăcut. Cel mai incomod a fost când ne-am trezit fără galerii. Și Peluza Nord și Peluza Sud au protestat. Acela a fot cel mai dificil moment”, a spus Adi Popa, la ProSport Live.
Adi Popa a explicat și decizia suporterilor care susțin echipa Armatei. Fostul internațional subliniază că cei de la Sud Steaua nu au ales să se distanțeze de FCSB din cauza lui Gigi Becali, ci pentru că, în viziunea lor, CSA Steaua este continuatoarea de drept a vechii formații.
„Ei nu au plecat din ură față de Gigi Becali și au plecat unde se asimilează brandul. Fanii nu au mai venit din 2015 după decizia instanței. Ei nu au mai mers la meciuri până când nu s-a luat decizia. În viziunea lor, noi am mers cu brandul Steaua, echipa care a câștigat Cupa Campionilor Europeni”, a declarat Adi Popa.
Decizia în vigoare a Tribunalului București, din 5 iulie 2019, a împărțit palmaresul vechii echipe între cele două formații. Astfel, performanțele din 1947 până în 2003 aparțin celor de la CSA Steaua. „Militarii” au revendicat 21 de titluri de campioană, 20 de Cupe ale României și patru Supercupe ale României.
Palmaresul din perioada 2003 până în prezent se află în patrimoniul FCSB-ului. Formația latifundiarului din Pipera are în vitrină cinci titluri de campioană, trei Cupe ale României, două Supercupe ale României și două Cupe ale Ligii.
Introdu cuvântul căutat și apasă ENTER