Naturalizări la echipa națională de rugby a României, după umilințele de la Cupa Mondială: „Acum a semnat în Japonia, am vorbit cu el!” | VIDEO EXCLUSIV ProSport Live
This browser does not support the video element.
Președintele Federației Române de Rugby Alin Petrache a anunțat că este în discuții pentru naturalizarea mai multor sportivi.
Șeful sportului cu balonul oval din țara noastră este conștient că resursa umană de pe teritoriul nostru nu ne este suficientă pentru a ne ridica la nivelul unei competiții precum Cupa Mondială, de unde „stejarii” s-au întors cu înfrângeri pe linie.
Astfel, Alin Petrache a anunțat, la ProSport Live, că ia în calcul mai multe variante pentru întărirea echipei naționale a României în viitorul apropiat.
Alin Petrache anunță „transferuri” la echipa națională de rugby a României, după umilințele de la Cupa Mondială: „Acum a semnat în Japonia, am vorbit cu el!”
Alin Petrache, președintele Federației Române de Rugby, spune că străinii care ar putea juca pentru țara noastră cer mai mulți bani decât le pot fi oferiți, acesta fiind principalul impediment în calea „transferurilor” pe care și le dorește.
„Avem. Jack Debreczeni, numărul 10, din Noua Zeelandă. Acum a semnat în Japonia. Am vorbit și cu el. Nu vreau să vă spun din punct de vedere financiar. Dacă-mi aduci pe lună 60-70.000 de dolari, vin, dar cum să facem efortul ăsta? Mai avem un jucător de Super 13, l-am contactat și pe el. Mi-a spus «am familie, am copii! Trebuie să-i hrănesc».
Ei sunt profesioniști, profesionalismul înseamnă bani mulți. Thomas Crețu este un jucător francez, nu știe o boabă română. A jucat pentru U20 a Franței, a fost în vederile lor, dar a ales să joace pentru România. La fel și Irimescu, care a ales să joace pentru România, deși putea reprezenta Statele Unite ale Americii. Sunt copii care aleg, sunt care nu aleg, decizii și decizii.
Uitați-vă la meciul dintre Africa de Sud și Franța. Câți francezi erau în echipa Franței? Ăsta e noul trend, asta înseamnă globalizare. În echipa Irlandei, la fel, am avut trei sau patru neo-zeelandezi. Dar, e o chestie normală. Acolo se nasc rugbiștii (n.r. în Noua Zeelandă), e gena aceea. Noua Zeelandă ia tot ce e mai bun. Dacă e un tongan bun, pașaportul e neo-zeelandez. Ei n-au pașaport în Tonga, au un certificat. Ăsta e trendul și nu putem să-l oprim”, a spus Alin Petrache, la ProSport Live.