Ce ar trebui să facă Klaus Iohannis după ce Rusia a invadat Ucraina? Mesaj tranșant și controversat pentru președintele României: „Stați, băi, liniștiți în banca voastră! Alții credeți că…” | VIDEO EXCLUSIV ProSport Live
This browser does not support the video element.
Dumitru Dragomir, fostul președinte al Ligii Profesioniste de Fotbal, a fost invitat în cadrul emisiunii ProSport Live și a vorbit, printre altele, despre războiul dintre Rusia și Ucraina.
După ce președintele Vladimir Putin a solicitat ca Rusia să înceapă războiul cu Ucraina, s-a instaurat haosul în Ucraina, iar Dumitru Dragomir consideră că România este în siguranță datorită faptului că a aderat la NATO.
Mai mult decât atât, Dumitru Dragomir a ținut să îi transmită un mesaj președintelui Klaus Iohannis cu privire la cel care a contribuit la aderarea României în NATO, Ilie Năstase.
Ce ar trebui să facă Klaus Iohannis după ce Rusia a invadat Ucraina? Mesaj tranșant și controversat al lui Dumitru Dragomir pentru președintele României
Totodato, Dumitru Dragomir a subliniat faptul că România nu ar fi fost ajutată de nimeni dacă ar fi dat de necaz.
„Văd pe câte un iresponsabil ba îl acuză pe Biden, ba îl acuză pe Putin, ba îl acuză pe Iohannis… Băi, fraților, stați, băi, liniștiți în banca voastră! Nu mai criticați, bă, pe nimeni! Hai să ajutăm dacă putem cu ceva umanitar! Și restul… Nu e războiul nostru. Alții credeți că…
Dacă nu eram în NATO, eram vai de mama noastră. Asta datorită lui Năstase și a lui Iliescu. Și a lui Băsescu! Dar Năstase și Iliescu au făcut să intrăm în NATO, mai ales Năstase, un diplomat absolut demențial. Extraordinar! Ar trebui țara să îl atragă imediat în politică înapoi pe Năstase.
Atâta timp cât suntem în familia NATO, României nu i se întâmplă nimic. Un războiu pe 36 de fronturi nu poate să ducă nicio țară de pe fața pământului”, a spus Dumitru Dragomir, la ProSport Live.
România a intrat în NATO în 2004, pe când președinte era Traian Băsescu și premier Adrian Năstase. Ulterior 2007, România a fost primită și în rândul țărilor din Uniunea Europeană, alături de Bulgaria.
Printre condițiile necesare apartenenței la alianța Nord-Atlantică, România trebuie să aloce 2% din produsul intern brut segmentului de apărare.
Totodată, apartenența la NATO oferă garanții de securitate uriașe României, care beneficiază de protecția articolului 5, în cazul unui atac. Articolul 5 prespune intervenția tuturor aliaților NATO în cazul în care o țară membră este agresată.