Invitat la emisiunea ProSport Live, Virgil Boglea, avocatul Asociației „Salvați Steaua”, a furnizat o informație care poate întoarce radical situația în favoarea celor de la FCSB în procesul cu CSA pentru marca și palmaresul echipei înființate în 1947.
Acesta susține că a consultat recent un registru juridic, iar în urma acestui demers a aflat că AFC Steaua București, asociația prin care s-a făcut în 2003 trecerea secției de fotbal de la CSA Steaua la Gigi Becali, încă există din punct de vedere juridic.
Mai mult, aceasta l-ar avea în continuare pe Gigi Becali drept vicepreședinte, în vreme ce Viorel Păunescu ar fi în continuare președinte. Acest lucru, dacă se va dovedi adevărat, ar putea însemna că societatea deținută de Becali a preluat la acel moment, în 2003, prin AFC Steaua București, patrimoniul clubului înființat în 1947.
De asemenea, Virgil Boglea a susținut și că palmaresul Stelei din perioada 1998-2003 este deținut în continuare de FCSB, chiar dacă în urma unei decizii date anul trecut acesta nu a fost atribuit niciuneia dintre cele două entități.
„(n.r. Mai există societatea domnului Păunescu, cea care are palmaresul din perioada 98-2003?) Juridic, da. Fiscal nu există pentru că și-a încetat contribuția la stat odată cu trecerea la societatea comercială.
Potrivit registrului consultat chiar zilele trecute, AFC Steaua București încă există avându-i ca președinte, respectiv vicepreședinte, pe domnul Păunescu și pe domnul George Becali.
În momentul de față, această perioadă (n.r. 1998-2003) aparține echipei care activează în Liga 1 pe locul fostei secții de fotbal a CSA Steaua” , a declarat Virgil Boglea, avocatul Asociației Salvați Steaua, la ProSport Live.
În 1998, atunci când secția de fotbal de la CSA Steaua a ajuns la Viorel Păunescu, comandant la clubul din Ghencea era Cristian Gațu. Recent, în mai 2022, fostul mare handbalist a explicat de ce consideră el că Gigi Becali a preluat corect echipa de fotbal Steaua București în 2003.
„Prin domnul Păunescu l-am cunoscut pe Gigi Becali, la Intercontinental, când pregătea A.G. Aceasta a fost în 2003 și am participat ca invitat. Erau două tabere, Becali și Păunescu, iar ședința a fost condusă de fratele lui Viorel, Constantin Păunescu. Erau acolo toți campionii de la Sevilla, în spatele meu și chiar mă întrebau cu cine să voteze
Au semnat toti cei prezenți. Trecerea către domnul Becali a fost votată și de toți campionii europeni, prezenți acolo. Nu știu dacă acolo s-a semnat și pentru stemă, imn și steag. În Statut, la care am lucrat chiar eu, se scria că AFC preia totul. Tradiție, glorie sportivă și continuitate. Că CSA cedează totul.
În 1998 s-a hotărât, cu concursul domnului Babiuc, desprinderea secției de fotbal de CSA, prin proces civil al divizării, echipa de fotbal cu atributele ei, loc în clasament, coeficient european, tradiții glorioase și continuitate sportivă au trecut la AFC, la domnul Păunescu. Prin toate actele și prin dorința armatei, echipa lui Becali e Steaua. Din punctul meu de vedere este aceeași echipă. Prezența domnului Becali a însemnat viață, pe care i-a dat-o acestui club, pentru că banii i-a dat.
Fără Păunescu și Becali, Steaua nu mai era nimic, nu că divizia a cincea. Mai rău, se desființa. Am fost nevoiți să facem trecerea, altfel nu mai existam. Gigi Becali nu a furat Steaua. Din 2003, AFC Steaua București putea să facă orice voia cu patrimoniul său, să o înstrăineze. Verificați Statul de bază pe care s-a făcut acest lucru”, a spus atunci Cristian Gațu la Gold FM.
Introdu cuvântul căutat și apasă ENTER