În acest an s-au împlinit 24 de ani de când România nu a mai participat la un turneu final de Campionat Mondial, ultimul fiind cel din Franța, din anul 1998. De atunci, reprezentativa tricoloră a ratat șansa de a se califica la 6 Mondiale consecutive.
Invitat la ProSport Live, Florin Prunea vorbit despre turneul final organizat în Qatar, dezvăluind că este foarte impresionat de organizare.
Turneul din acest an se desfășoară pe 8 stadioane din țara arabă, cel mai mare dintre ele fiind Lusail Stadium, care are o capacitate de 80.000 de locuri.
Membrul „Generației de Aur” este de părere că turneele finale de Campionat Mondial sunt foarte diferite în acest moment, față de anii 90, atunci când România reușea să se califice constant.
Florin Prunea consideră că înainte competiția era mult mai puternică, chiar dacă acum nu a ezitat să laude organizarea Cupei Mondiale din Qatar.
„1994 rămâne anul nostru de referință. Sunt două competiții total diferite, mă refer că atunci la Europene participau 8 echipe și la Mondiale 16. Acum UEFA și FIFA vor să întindă o mână echipelor care nu pot participa. Competiția era mai puternică înainte. Din punctul meu de vedere anul acesta e un Campionat Mondial organizat ireproșabil. Au venit foarte mulți spectatori. Lumea e fericită, e o organizare care sper să țină până la sfârșit. Și eu m-am îndoit de capacitatea celor din Qatar de a organiza un Campionat Mondial”, a spus Florin Prunea la ProSport Live.
„Astăzi, mă simt qatarian, astăzi mă simt arab, astăzi mă simt african, astăzi mă simt gay, astăzi mă simt handicapat, astăzi mă simt muncitor migrant.
Acest lucru mă face să mă întorc la propria mea poveste, pentru că sunt fiul unor muncitori migranţi. Ştiu ce înseamnă să fii discriminat, hărţuit, în calitate de străin. Copil fiind, am fost discriminat în Elveţia pentru că eram roşcat şi aveam pistrui, eram italian, vorbeam prost germană. Ce faci atunci? Încerci să îţi faci prieteni. Nu începi să acuzi, să te baţi, să insulţi.
Printre marile companii care câştigă miliarde în Qatar, câte dintre acestea au rezolvat problema muncitorilor migranţi? Niciuna, pentru că o schimbare de legislaţie ar însemna mai puţin profit. Dar noi, noi am făcut-o.
Aceste lecţii de morală, părtinitoare, sunt doar ipocrizie. Pentru tot ceea ce noi, europenii, am făcut timp de 3.000 de ani, noi trebuie să ne cerem scuze pentru următorii 3.000 de ani înainte de a începe să dăm lecţii de morală altora” – Gianni Infantino, înaintea debutului Campionatului Mondial.
Introdu cuvântul căutat și apasă ENTER