Marius Avram îi dă dreptate lui Dan Petrescu, după ce antrenorul de la CFR Cluj a criticat arbitrajul din meciul cu Universitatea Craiova: „Avem niște linii care par ciudat trase!” | VIDEO EXCLUSIV ProSport Live
This browser does not support the video element.
Marius Avram, fostul arbitru FIFA, a fost invitat în cadrul emisiunii ProSport Live și a analizat arbitrajul din meciul Universitatea Craiova – CFR Cluj.
Marius Avram îi dă dreptate lui Dan Petrescu, după ce antrenorul de la CFR Cluj a criticat arbitrajul din meciul cu Universitatea Craiova
Meciul dintre Universitatea Craiova și CFR Cluj s-a jucat duminică seară, în cadrul etapei a doua a play-off-ului din Superliga, pe Stadionul „Ion Oblemenco” din Bănie și s-a încheiat la egalitate, scor 1-1, după golurile marcate de către Cvek, în minutul 69, respectiv Koljic, în minutul 72.
După această partidă, Dan Petrescu s-a arătat nemulțumit, din nou, de deciziile de arbitraj și a făcut referire, în special, la felul în care sunt trasate liniile de către responsabilii din camera VAR.
„Au fost patru faze importante în acest meci. Meciurile dintre CFR și Craiova sunt întotdeauna foarte intense, foarte tari, foarte dure, de foarte multe ori se termină egal.
Au fost două faze cerute, în timpul jocului, de către cei de la CFR Cluj de lovitură de la 11 metri. La ambele, eu spun că Istvan Kovacs a procedat corect.
Apoi, a fost o fază, în a doua repriză, în care cei de la Craiova au cerut lovitură de la 11 metri. Eu spun că, din nou, Istvan Kovacs a procedat corect. Acum, li s-a trasat arbitrilor această linie, de ceva timp, recent, prin care să nu mai acorde lovituri de la 11 metri decât dacă este ceva foarte clar. O ușoară mână, o ușoară împingere, un contact la nivelul călcâiului nu se mai sancționează. De unde pleacă, de fapt? În legile jocului, scrie: lovește sau încearcă să lovească, pune sau încearcă să pună piedică, iar cei de la UEFA au insistat că nu scrie în legile jocului «atinge un adversar» că fotbalul e un sport în care se ating între ei jucătorii, la cornere se mai țin, când luptă pentru minge mai apare o mână care poate să împingă un adversar ușor și această atingere este tolerabilă de către arbitri și nu este considerată fault. Evident că sunt controverse. Unii pot să spună că l-a împins astfel încât l-a dezechilibrat, alții spun că nu e suficientă acea împingere pentru a-l dezechilibra. Până la urmă, atunci când există păreri diferite, decizia arbitrului din teren eu spun că e cea căreia trebuie să îi dăm credit.
Faza de ofsaid… Ce se întâmplă cu liniile astea? Nu au credibilitate. De acolo pleacă toate discuțiile astea. Unghiurile pe care ni le oferă, liniile și felul în care acestea sunt trase de către acei operatori, împreună cu arbitrul VAR și asistentul care se află acolo, nu au credibilitate, nu ne oferă suficientă imagine nouă, celor care privim din exterior, astfel încât să putem să spunem sută la sută că decizia este corectă.
(n.r. adică nu sunt paralele cu liniile terenului?) Par ciudat trase liniile alea. Am văzut și ce s-a întâmplat la CFR – Rapid, unde era halucinant cât de lată era acea bandă între jucători. Acum, din nou, avem niște linii care par ciudat trase”, a spus Marius Avram, la ProSport Live.
Dinu Gheorghe le ia apărarea arbitrilor
Dinu Gheorghe, prezent în studio, le-a luat apărarea arbitrilor și a dat vina pe tehnologie în acest context.
„Dar nu sunt de vină ei, nici operatorul, nici arbitrul. E un soft depășit care nu poate prinde absolut toată faza. Nu este echilibrat, e de vină soft-ul. E un soft ieftin, probabil cumpărat cum cumpărăm noi. Ne-am cârpit cu un soft care nu ne ajută cu nimic”, a completat Dinu Gheorghe, la ProSport Live.