Cristi Săpunaru și Ermal Krasniqi au fost desființați după gesturile grosolane pe care le-au comis în ultimele săptămâni la adresa antrenorului Bogdan Lobonț la Rapid!
Rând pe rând, în meciurile cu Farul, respectiv Universitatea Craiova, căpitanul giuleștenilor și atacantul kosovar au ieșit în evidență în mod negativ prin niște fapte reprobabile.
Ilie Poenaru a condamnat atitudinea celor doi jucători și susține că amândoi, în frunte cu Săpunaru, în calitate de căpitan, au greșit enorm și trebuie să controleze cu mare grijă ieșirile de acest gen.
Totodată, tehnicianul a atras atenția asupra unor posibile disensiuni ce ar fi putut apărea în cadrul vestiarului între români și străini la Rapid, așa cum s-a întâmplat și la alte formații.
„Poate că trebuia să rămână Bergodi până la final! N-au voie să se comporte așa! N-ai voie, trebuie să-l respecți, indiferent că e interimar, principal, este Bogdan Lobonț! Krasniqi cel puțin…n-ai voie să ai gesturile alea! Săpunaru am înțeles că și-a cerut scuze, a fost probabil o frustrare, o supărare a lui, cu toate că el are și o vârstă.
Are o experiență și trebuie să se controleze. El reprezintă ceva pentru Rapid și n-are voie să se comporte așa. Indiferent de statutul antrenorului, n-ai voie să faci așa ceva. Dar, de asta spun că s-ar putea să se întâmple ceva acolo în vestiar. Frustrarea fiind foarte mare că și-au ratat șansa de a fi pe locul 2, sunt ceva disensiuni între ei, e posibil să se întâmple ceva.
Sunt convins că erau așteptări mai mari și de la străinii care au venit la Rapid, au venit ca niște vedete care să facă diferența, sunt plătiți pe măsură”, a declarat Ilie Poenaru, la ProSport Live.
„Nu vreau să fac altceva decât să lămuresc anumite lucruri referitor la acuzele Rapidului că nu s-a folosit tehnologia de monitorizare a parametrilor fizici. Tehnologia de monitorizare a parametrilor fizici la Rapid nu este altceva decât un sistem GPS care măsoară distanțele si vitezele de alergare în timpul antrenamentului și al meciului plus frecvența cardiaca, dar pe care nu poți să o folosești la meci oficial pentru că este interzis să folosești acel senzor pe piept deoarece poate duce la accidentări.
În consecință această tehnologie de monitorizare am folosit-o de fiecare dată când echipa a avut meciuri amicale atât in pauzele competiționale și în cantonamente dar și la antrenamentele specifice pe care eu am vrut să le monitorizez și să extrag de acolo datele GPS si fiziologice de care aveam nevoie.
E o exagerare urâtă sa crezi că reprezintă ceva monitorizarea tuturor antrenamentelor dintr-un ciclu săptămânal, știi foarte bine ca sunt zile cu antrenament de forță, zile cu antrenament tactic sau cel de dinainte de meci cu cornere, cu faze fixe si celelalte. Nu știu ce relevanță are atunci să vezi câți metri si cum a alergat fiecare jucător”, a început Ionel Colonel, pentru ProSport.
Introdu cuvântul căutat și apasă ENTER